מתכון לחמישה סועדים:
מרכיבים:
מילוי
חצי קילו בשר בקר שומני טחון
חצי קילו בשר כבש טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
קופסת רסק עגבניות
בצק
קילו קמח
100 cc שמן זית
650 cc מים
אופן הכנה:
בצק- חצי מכמות המים והסוכר מערבבים יחד בקערה עד לקבלת קצף. לאחר מכן מערבבים את כל שאר רכיבי הבצק יחד לפחות עשר דקות, עד לקבלת בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח כ- שעה בעודו מכוסה.
בשר- מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר עד למידת עשייה רצויה , מוסיפים את רסק העגבניות מעט סוכר ומנמיכים את האש, ממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. מתבלים במלח, פלפל לבן ומעט קינמון.
מהבצק מכינים כדורים של
בתיאבון.