עוגת גבינה אפויה:
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
תחתית דקה של טורט, בקוטר
500 גרם גבינת לבנה
1 כוס סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה
1/4 כוס קמח
3 ביצים
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. מרפדים את תחתי הטורט בתבנית
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. מערבלים את כל החומרים במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על התחתית ואופים 20-30 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה.
4. מערבלים את השמנת החמוצה עם הסוכר ויוצקים על העוגה. מכניסים למקרר למשך 24 שעות.