מתכון לפתיתים | מתכוני פתיתים לילדים | מתכוני פתיתים מתוקים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכוני פתיתים

 

ילדים מתים על פתיתים ועבור ההורים זהו בין המאכלים הקלים ומהירים להכנה. למי מכם שרוצה לגוון את הפתיתים על הצלחת, הנה טוויסטים טעימים למתכון הקלאסי באדיבות  זמי שרייבר ממסעדת סנדר עם הגרסאות שהילדים שלו הכי אוהבים

 

צילום מירי זהר

 

פתיתים קלאסיים:

הגרסה הקלאסית האהובה על רוב הילדים

1 כוס פתיתים

1/4 1 כוסות מים

מעט שמן

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית אבקת מרק עוף

מלח- לפי הטעם

 

אופן הכנה:

מטגנים את הפתיתים בסיר עם מעט שמן כדקה, תוך כדי ערבוב. אחרי שהפתיתים מקבלים גוון חום-זהוב, מוסיפים מים ותבלינים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים את הפתיתים עד שהמים מתאדים לגמרי כ-5 דקות. מניחים לפתיתים לנוח כ-5 דקות נוספות בסיר ומגישים.

 

פתיתי רמזור

צילום מירי זהר

 

הגרסה לצלחת צבעונית

2 כוסות פתיתים

2.5 כוסות מים

מעט שמן

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת מרק עוף

מלח- לפי הטעם

 

לרמזור:

1 גמבה אדומה, קצוצה לרצועות או קוביות דקות

1 גמבה צהובה, קצוצה לרצועות או קוביות דקות

1 גמבה ירוקה, קצוצה לרצועות או קוביות דקות

1/2 כפית מרק עוף

2 כפיות סויה

 

אופן הכנה:

1. מכינים את הפתיתים בגרסה הקלאסית.

2. במחבת ווק או במחבת טפלון רחבה ועמוקה מטגנים ומקפיצים את שלושת סוגי הגמבה במעט שמן עם אבקת מרק עוף וסויה . אפשר להמיר את התיבול ברסק עגבניות עד לריכוך הפלפלים.

3. מוסיפים את הפתיתים ומקפיצים כ-5 דקות.

 

 

פשטידת פתיתים:

הכי כיף להחזיק ולאכול בידיים.

צילום מירי זהר

 

2 כוסות פתיתים

2.5 כוסות מים

מעט שמן

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית אבקת מרק עוף

מלח- לפי הטעם

50 גרם בצל, קצוץ ומטוגן עד להזהבה

2 כפות קמח

1/4 כפית שום כתוש

1 אבקת מרק עוף

1/2 כוס מים

1 ביצה

 

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח והבצל המטוגן. מוסיפים שום, אבקת מרק עוף, מים ופתיתים (מוכנים עד לחצי הכנה, כ- 7 דקות) ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

 2. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-30 דקות עד הזהבה.

 

מתכון לפתיתים מתוקים:

הגרסה למתכון הבסיסי לילדים שחייבים מתוק באוכל.

צילום מירי זהר

 

1 כוס פתיתים

1/4 1 מים

מעט שמן

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית אבקת מרק עוף

מלח- לפי הטעם

3 כפות פירות מסוכרים. אפשר להשתמש בצימוקים / שזיפים יבשים קצוצים (לפי החשק והתיאבון של הילדים)

2 כפות אפונה

 

אופן הכנה:

1. מטגנים את הפתיתים בסיר עם מעט שמן (כדקה) תוך כדי ערבוב. אחרי שהפתיתים מקבלים גוון חום זהוב מוסיפים את האפונה ומטגנים כחצי דקה.

2. מוסיפים את המים עם התבלינים והפירות המסוכרים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים את הפתיתים עד שהמים מתאדים לגמרי (כ- 5-7 דקות). 

הכתבה נוצרה בתאריך : 11/10/2011
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו