טיפים לבישול עם ילדים, לבשל עם הילדים, מתכונים לאפיה עם ילד - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

בישול עם ילדים

כל הורה רוצה זמן איכות עם הילדים, ולעיתים מתקשה למצוא זמן לכך בין כל הבישולים, ניקיונות, עבודה וכו'. אבל עם קצת אומץ ותכנון מראש, אפשר להפוך את זמן הבישולים לזמן איכות נהדר ומהנה עם הילדים – אפילו הקטנים.


חוזר מנכ"ל משרד החינוך אוסר הכנסת ממתקים לביה"ס במטרה להלחם במגיפת ההשמנה
צילום: dreamstime
 

תוכניות כמו מאסטר שף לילדים הוכיחו שגם לצעירים יש כישרון ויכולת להצליח במטבח. אבל גם אם ילדכם לא חולם להיות חיים כהן או יונתן רושפלד, עדיין תתפלאו כמה הוא ייהנה להכין אתכם מאפה, תבשיל ואפילו רק קינוח. העיקר שהוא שותף.


הורים רבים הופתעו לטובה מהפעם הראשונה בה נתנו לילד שותפות מלאה בהכנת האוכל. נכון, צריך לנקוט בזהירות המתבקשת (טיפים בהמשך), אבל אחרי הכל מדובר בחוויה מאוד מהנה שהילד גם לומד ממנה ולוקח עימו הלאה.


לבישול עם הילדים יש השפעה חיובית גם במקרה של ילדים המסרבים לטעום דברים מגוונים. כשהילד נחשף לתהליך הכנת המזון, ולעיתים פוגש גם מרכיבים שלא הכיר קודם - גדלה הפתיחות שלו לנסות ולטעום.

 

בישול עם ילדים צילום ירון שמאי


ריכזנו לכם כמה טיפים מהורים מנוסים, כיצד להפוך את הבישול עם הילדים לחוויה מהנה, מעשירה וכמובן בטוחה:

 

* מומלץ בפעם הראשונה להתחיל עם הילד במתכונים קלים ופשוטים להכנה, ולשבור את המחסום הפסיכולוגי הן של ההורה והן של הילד. ילדים מטבעם הנם חסרי סבלנות, ולכן מתכון מסובך מדי עלול לייאש אותם בשלב מוקדם ולגרום להם לפרוש לטובת משחק חופשי...
גם אם הילד פורש בפעם הראשונה, אל תתייאשו ונסו שנית. אולי במקרה העיתוי לא היה מתאים.

* אם יש מאכל שהילד אוהב במיוחד ואינו מסובך להכנה, יכול להיות נחמד להתחיל בזה.


* את מה שהילד שלכם מסוגל ומה לא מסוגל לבצע בהתאם לגילו - אתם יודעים יותר טוב מכולם. לכן התחילו במשימות פשוטות, ולאט לאט נסו לאתגר אותו במשימות מסובכות יותר: טיפול בביצה, קילוף ירק, ערבוב סלט, לישת בצק וכן הלאה כיד הדמיון החופשית.


* פנו לכל התהליך זמן וקחו בחשבון שזה ייקח הרבה יותר מאשר אם הייתם מבשלים לבד.


* אל תיבהלו מהלכלוך. ויהיה לכלוך. כמובן לא לנזוף בילד גם אם לא ביצע בדיוק את ההוראות שלכם, או שנשפך לו קצת יותר מדי סוכר. זכרו שזו עבורו הפעם הראשונה ושזה גם סוג של משחק שהוא רוצה לשכלל על מנת למקסם את ההנאה ממנו. הפכו את החוויה לכיפית ונעימה, גם על חשבון איכות התוצאה.


* כדאי להכין מראש מצרכים מעבר לדרוש, מאחר ויתכן שדברים לא יצליחו בפעם הראשונה, או יישפכו, יתלכלכו וכדומה.


* השקיעו במצרכים איכותיים, גם אם הם יקרים יותר ממה שאתם קונים בדרך כלל, על מנת להגביר את סיכויי ההצלחה של המנה.

* כיף לעבוד עם חומרים שניתן לטעום בזמן הכנה ולא רק בסיום. ילדים אוהבים לטעום תוך כדי.


* בעבודה עם ירקות- ניתן לחתוך בצורות שונות ולעשות פרצוף, בית וכדומה.


* בעבודה עם בצק לעוגיות או לפיצות קטנות, השתמשו בחותכני צורות. את שאריות הבצק אפשר להשאיר בצד למשחק אחר כך, ואף לצבוע אותו בצבעי מאכל.


* ניתן להתחיל את החוויה עוד בשלב הקניות: לעבור עם הילד על המתכון, להכין רשימה וללכת יחד לסופרמרקט.
 

איך מתחילים?

 

מכינים עבור הילד דרגש או כסא יציב כדי שיגיע אל השיש. אם ניתן לעבוד על שולחן המטבח שיתאים יותר לגובה הילד (במידה ולא ישבור לכם את הגב), זה יכול לתרום.

אם עובדים בשיש, כמובן פנו אותו מראש מכל דבר מיותר. ודאו שהילד יהיה מספיק רחוק מסירים רותחים או מתנור האפיה.
כשהכל מוכן לתחילת העבודה – לכו לשטוף ידיים עם הילדים היטב היטב (כולל מתחת לציפורניים).
מומלץ להלביש לילדים סינר, ואם אין, אז "בגדי עבודה" שלא נורא אם יתלכלכו.
 


רוית חן, השף קונדיטור של "שף בכיף" העורכת סדנאות בישול ואפייה לילדים, מעניקה לנו טיפים לעבודה נכונה ובטוחה במטבח:




* ילדים קטנים צריכים לבשל תמיד עם השגחת מבוגר.

* אידיאלי לקרוא ולשנן את המתכון עם הילד לפני היציאה להרפתקה בכל בישול. זה יותר כיף לילדים אם הם יודעים מה הם עושים.

* המתכון הנבחר צריך להיות מסונכרן עם הגיל ועם היכולת של ילדכם.

* על המבוגר לנקות את סביבת העבודה, שתהיה נקיה מכל דבר שלא קשור להכנת המתכון, ובמיוחד להרחיק כלים מסוכנים מהישג ידו של הילד (כגון סכינים או דברים חמים).

* יש לארגן את כל הציוד ואת החומרים יחד, על מנת למנוע בלבול אצל הילד.

* ילדים צריכים וחייבים לעקוב אחר כללי היגיינה, כמו שטיפת ידיים לפני הבישול. הם יכולים ללמוד למדוד את המרכיבים ולארגן אותם.

* ילדים בוגרים יותר רשאים לטפל במנות ובמאפים מהתנור, לאחר שלבשו כפפות, ולטפל במחבתות על החימום. עם זאת, מבוגר צריך לעשות משימות מסוכנות, כמו להוציא אורז או פסטה ממים רותחים, בטיגון עמוק וכו'.

* יש להיזהר ולצייד את הילד בערכה אישית של כלים שמתאימים לו. הדבר יכול לעזור לילדים לבשל בצורה יעילה יותר.

* הילדים יכולים גם ללמד ולשתף חברים שלהם בזמן הבישול.

* משפחות רבות שיפרו את הרגלי האכילה שלהן על ידי הבאת הילדים לבישול במטבח.


* חשוב מכל - תמיד תהיו ליד הילד והקפידו על בטיחות במטבח.


כאן תמצאו מאות מתכונים מתאימים להכנה עם הילדים, מסודרים לפי קטגוריות
 

עוד כתבות על מתכונים לבישול ואפיה עם הילדים

לאתר שף בכיף
 

הכתבה נוצרה בתאריך : 01/01/2018
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו