מתכונים לילדים ביום העצמאות, תזונה נבונה בעצמאות, לשמור על המשקל בחג • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

רעיונות ומתכונים לילדים ביום העצמאות

מאת: מירי שטרן דרור


יום העצמאות הוא אחד החגים השמחים בשנה, וכמו בחגים אחרים אחד הצדדים הפחות אהובים שלו עבור רובנו הוא "מחיר" העלייה במשקל, פגיעה בניסיונות הדיאטה והלעטה עצמית של מאכלים עתירי קלוריות.
הדבר נכון לא רק לנו ההורים, אלא גם עבור הילדים. ברוב המקרים גם הם ממשיכים את טרנד הלעיסה של פסח, זונחים אמנם את "המצה-עם-שוקולד", אבל מתגלגלים ליום העצמאות בפה מלא חומוס-פיתה-לאפה, כמויות גדולות של צ'יפס ומקנחים במרשמלו על האש. נשמע לכם מוכר?...


יום העצמאות, כמו כל אירוע חגיגי שיש בו ארוחה על האש, בשרים, פיתות וחגיגת מאכלים עתירי קלוריות – יכול להיות מפתה מאוד עבורנו עם השפע הקולינרי שהוא מציע לנו. אך מה לגבי הילדים? האם הם ממצים את האפשרויות המזינות או שהם אוכלים מכל טוב הפיתות והחומוס-צ'יפס-סלט, ומקנחים במרשמלו על האש?


קבלו מספר טיפים מהמומחים של זוגלובק שיגרמו לילדים שלכם לאכול את מה שצריך (ולא רק את מה שמשמין) בחגיגת המנגל השנתית.


ובכן, ההמלצה היא לשוחח עם הילדים ולסכם איתם מראש על אכילת ארוחה מסודרת, אשר כוללת בשר וירקות, כמו למשל שיפודי קבב וירקות או בשר וירקות בפיתה, או לחילופין, חומוס וירקות לצמחונים.
יש להסביר לילדים בשפה המתאימה לגילם שכדאי להמעיט באכילת מאכלים מטוגנים עתירי שומן כמו צ'יפס וטבעות בצל, כמו גם עוגות או קינוחים ריקים מבחינה תזונתית, אך מלאי קלוריות.

 

רעיונות יצירתיים לברביקיו – ילדים

 


מנות הברביקיו האהובות במיוחד על ילדים הן לרוב נקניקיות, המבורגרים, קבב, שיפודי פרגית, חזה על הגריל וגם כנפי עוף. לכן, מומלץ לבחור ולהכין לילדים צלחת אחת ממבחר הבשרים, ולא לחזור ולהעמיס כמה פעמים את הצלחת שלהם.


תוספות צבעוניות ויצירתיות - ילדים אינם מתלהבים במיוחד מתוספות של ירקות ירוקים. הירקות האהובים עליהם כתוספות לבשר הם ירקות צבעוניים כדוגמת עגבניות, בצל ופלפל אדום. לצד כל אלה, ניתן להגיש בשולחן, ירקות חתוכים לנשנוש, אורז עם תוספות צבעוניות, כאפונה ותירס.


מטבלים עם כל דבר – פזרו על השולחנות מבחר מטבלים בריאים, כדוגמת מטבלי סלסה פיקנטיים, אבוקדו ובצל, אותם יאכלו הזאטוטים מבלי להרגיש לצד ירקות חתוכים במגוון של צבעים וצורות.


נקניקיות מכל הסוגים והמינים – ניתן לשפד נקניקיות על שיפוד רגיל ולצרוב על הגריל, לקנות בחנויות יצירה מקלות ארטיק וליצור "נקניקייה על מקל", תוך שאנו משתפים את הילדים במלאכת ההכנה והיצירה.


Hot-Corn - כדאי להכין קלחי תירס על האש שהושרו מבעוד מועד במרינדת ברביקיו, ולתבל לאחר ההכנה במלח ופלפל.


לקינוח – הכינו עם הילדים שיפודי פירות עם ענבים, תות שדה, פיסות מלונים ירוקים וכתומים, אבטיח ושלל פירות הקיץ, אשר יכולים להוות תחליף בריא יותר מהגומי המעושן של המרשמלו. ניתן להגיש את שיפודי הפירות לצד קצפת צמחית אשר נשמרה בקירור.


ולסיום – הקפידו על שתייה מרובה של משקאות בריאים, מים מינרלים או מיצי פירות. השתדלו ליהנות מן האכילה בצוותא ושמרו על המורל! חג שמח!!

 

מתכון מומלץ לילדים: שיפודי קבב משובצים בירקות

 

מתכון ליום העצמאות שיפודי קבב משובצים בירקות
צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו, הכנה: רות אוליבר


המתכון ל-4 מנות

רכיבים
3 כפות שמן
1 חבילת קבב זהב של זוגלובק
5 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות באורך 3 ס"מ
2 פלפל ירוק חריף
12 עגבניות שרי
12 בצלצלי פנינה


אופן ההכנה
1. חוצים את הקבב המופשר לשני חלקים.
2. משפדים לפי הסדר: רצועות בצל ירוק, קבב, קוביות פלפל, עגבניות שרי, קבב, בצל ירוק ובצלי פנינה.
3. צולים על המנגל עד למידת העשייה הרצויה.

 

מתכון שכו-לם יאהבו: מיני בורגר עם רוסטי בצל צלוי ואיולי

 

מתכון לילדים ליום העצמאות מיני בורגר
צילום: דני לרנר, סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ’, באדיבות השפית מיכל לוי אלחלל


רכיבים
1 חבילת המבורגר זהב של זוגלובק
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגוררים גס
רבע כוס שמן
מלח, פלפל שחור
4 בצלים סגולים קלופים ופרוסים דק
2 כפות שמן זית
1 פלפל אדום
חצי כוס מיונז
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית רוטב סויה


אופן ההכנה
1. מכינים בבית: שמים את תפוחי האדמה המגוררים במסננת להגרת נוזלים, יוצקים כף מהשמן למחבת גדולה ומחממים.
2. מעבירים למחבת חביתיות עגולות מתפוחי האדמה בקוטר של 5 ס"מ, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כשלוש דקות עד להזהבה, הופכים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים בכל פעם שמן לפי הצורך. מוציאים, מניחים בכלי אחסון ומאחסנים במקרר.
3. בפיקניק: צולים את פרוסות הבצל על הגריל כשלוש דקות עד להזהבה.
4. מניחים את הפלפל על הגריל, וצולים כחמש דקות. מצננים וחותכים לקוביות קטנות.
5. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל מרכיבי האיולי: הפלפל האדום, המיונז, הצ'ילי והסויה, ומערבבים לרוטב אחיד.
6. צולים את המיני בורגר על הגריל 4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מניחים גם את תפוחי האדמה על הגריל לדקה לחימום, מניחים על כל אחד מהם המבורגר צלוי, בצל צלוי ורוטב איולי, ומגישים מיד.

 

טיפים נוספים ליום העצמאות מליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לקבוצת זוגלובק

 

1. כשהריחות מתחילים לעבוד על מיצי הקיבה, התחילו לנשנש במרץ מהסלטים והירקות שהכנתם.


2. אם לא הכנתם חומוס לבד, בחרו בחומוס דל שומן ככל שניתן. יש הבדלים גדולים בין סוגי החומוס השונים שעל המדף מבחינת אחוז השומן - והדבר נובע מתוספת שמן שהיצרנים מוסיפים.


3. הכינו ממרחים אחרים מירקות – סלט אבוקדו, מיונז דל שומן מתובל, סלט חצילים עשוי על האש והוסיפו אותם לצלחת.


4. השתדלו לוותר על הפיתות. הן צפופות מאוד בקלוריות. פיתה ממוצעת מכילה 250–300 קלוריות. כדאי להעדיף על פניה תפוחי אדמה, אורז או פחמימות אחרות.


5. השתדלו שלא לחרוך את הבשר. החלקים החרוכים הם המזיקים ביותר. אם נחרך חלק מהבשר כדאי לוותר עליו.


6. ו...אל תשכחו לנפנף במרץ. דווקא הנפנוף מקטין את נזקי העשן ומונע עליה של הטמפרטורה בבשר.


עוד באותו נושא:
טיפים למנגל ביום העצמאות

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/04/2015
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו