איך לצמצם את הסיכון לפגיעות ילדים בבית - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

הופכים את הבית לבטוח יותר לילדים


מאת: ד"ר שמואל גור


הבית נתפס ובצדק, כמקום הבטוח לנו ולבני משפחתנו. כאשר נולד לנו תינוק חדש, אנו שמחים וגאים להביא אותו הביתה, ולהעניק לו סביבה חמה, אוהבת ובטוחה. יחד עם זאת, עלינו להיות מודעים לעובדה המצערת כי מרבית התאונות בהן נפגעים ילדים, מתרחשות בין כותלי הבית.


הופכים את הבית לבטוח עבור ילדים
צילום: Thinkstock

הסיבה לכך היא פשוטה – הילד מבלה את מרבית זמנו בתחומי הבית, הסביבה נגישה, ולא תמיד תחת ביקורת הורים והשגחתם, ובצדק; ההורים לא צריכים להסתכל על הילד 24 שעות.
לפיכך, ישנם מספר דברים שעלינו להתכונן אליהם ולשים אליהם לב.

 

מקומות מועדים לתאונות

 

בעיקרון, כל דבר עשוי להוות נקודת תורפה בטיחותית. לכן דבר פשוט ובסיסי כמו אמבטיה לילד, עשויה לצערנו להיות גורם לכוויות. לפיכך יש לבדוק בעזרת המרפק את טמפרטורת המים טרם הכנת הילד לרחצה. גם אין בשום פנים ואופן להשאיר ילד במסגרת אמבטיה ללא השגחה. ניתן לטבוע באמבטיה שהעומק שלה הוא 10 ס"מ, ואכן קרו דברים מצערים שכאלו.


משטח ההחתלה וההחלפה עשוי להתפרש לחלק מהתינוקות כמקפצת בנג'י, ולכן לא משאירים ילד ללא השגחה על משטח החתלה... נפילות וחבלות ראש שכיחות בגיל מספר חודשים עד שנה, בו הילד מושאר ללא השגחה ונופל על ראשו ונחבל מהרצפה. באותו האופן יש להתייחס למיטת ההורים.


כאשר ילדינו מגיעים לגיל שנה ומעלה, הם מושבים לכיסא אוכל. מעצם היותם ילדים ומעצם הנטייה לבדוק גבולות וסיכונים, ילדים בגיל זה נוטים להתנדנד על הכסא, אשר בשלב מסויים מאבד שיווי משקל ונופל לרצפה. שימו לב!


בגילאים מאוחרים יותר, כשילדינו מתחילים ללכת, הם בודקים את המקום הכי מרתק בבית, קרי המטבח. זו סביבה מלאת סיכונים: החל מארון חומרי הניקוי תחת הכיור, דרך מגירת הסכו"ם עם החפצים החדים, וכלה בכבל הקומקום עם המים החמים.
במקביל, ריהוט הבית מהווה אפשרות אינסופית למשחק ולאתגרים. טיפוס, הזזה, ניסיון לשנות צורה, הם חלומו של כל ילד. בצד ההישגים עשויים להופיע גם נזקים, כגון פציעות, שפשופים וחבלות.

 

לדאוג לבטיחות

 

לצערנו, ויעידו על כך הנתונים, ישנה עלייה משמעותית בכל שנה במסגרת פגיעת ילדים מתאונות בית. אולי לא ניתן למנוע זאת לחלוטין, אך עלינו כהורים מוטלת החובה לנסות ולהקדים תרופה למכה, לדאוג לבטיחות ילדינו, ולנסות לצמצם ככל האפשר את הסיכוי לפגיעה זו.


אנו כהורים מנסים למנוע פגיעות, אך במידה והדבר קרה - יש לדאוג לטיפול מיידי ויעיל. המטרה היא מניעת זיהום ועזרה בזירוז איחוי הפצע, וחזרה למצב הראשוני הטבעי. שימוש במשחות ייעודיות כגון "בפנטן פלוס", המכילה שני מרכיבים העוזרים במניעת זיהום ובאיחוי וזירוז ההחלמה, עשוי לסייע לנו במקרים אלו. בכל חשד לפגיעה חמורה יותר, יש לדאוג לפנייה מהירה לבדיקה והשגחה רפואית.


* ד"ר שמואל גור הוא מומחה ברפואת ילדים ויועץ למותג "בפנטן פלוס"
 

חזרה בטוחה לביה"ס: מניעת פציעות נפוצות
 

מבשלים עם הילדים - בזהירות
 

שומרים על הילדים בין כתלי הבית
 

המדריך למטייל המתחיל: עזרה ראשונה לטיולים

פצעים, כוויות וחתכים: כך נמנעים, כך מתמודדים

שפשפת – דרכים למניעה ולטיפול

לערוץ בפנטן פלוס בלגדול

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 03/10/2020
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו