באינדקס לגדול ניתן למצוא מגוון אטרקציות לילדים, חוגים, פעילויות, מסעדות, מפעילי ימי הולדת, מקומות לנופש משפחתי ועוד...

אני מחפש/ת:

פרסמו אצלנו

מגזין אוכל לילדים

מתכונים לפסח

הכתבה נוצרה בתאריך : 01/04/2007

הצעה למתכונים שירכיבו את ארוחת החג באדיבות מסעדת סנדר:

מתכון למרק עוף מסורתי

 

מרכיבים:

עוף שלם מחולק

חצי קילו עצמות בקר

2 גזרים

2 בצלים

תפוח אדמה

צרור שמיר

צרור פטרוזיליה

צרור עלי סלרי

1 שורש סלרי

כף אבקת מרק עוף

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

את העוף והעצמות מבשלים בסיר עם מצב עד רתיחה. מוציאים את התכולה ושופכים את המים. מוסיפים מים חדשים, מכניסים את העוף והעצמות ומניחים שוב על האש. כעבור חצי שעה מוסיפים את יתר המרכיבים (אחרי שקצצנו אותם). ממשיכים לבשל כ-45 דקות. מסננים את המרק וממשיכים לצמצם את הנוזלים על אש נמוכה למשך חצי שעה נוספת. מספר דקות לפני הוספת הקרפעלך מוסיפים למרק את הלוקשיין (אטריות ביצים).

מתכון לקנידעלך מסורתי

 

חומרים:

רבע ק"ג קמח מצה

4 ביצים

2 כוסות מים חמים

2 כפות שמן

מלח, פלפל לבן לפי הטעם

 

אופן הכנה:

לשים בקערה את כל החומרים עד קבלת עיסה אחידה.

יוצרים כדורים (בגודל של כדור פינג פונג).

מרתיחים מים בסיר עם מעט שמן ומלח ומניחים את הכדורים לבישול של כ- 10 דקות.

יודעים שהם מוכנים כשהם צפים למעלה.

סמוך למועד הארוחה מעבירים את כדורי הקנידעלך לחימום אחרון במרק עוף צח.

מגישים לכל סועד מעט מרק עוף ושלושה עד ארבע כדורים.

 

מתכון לגפילטע פיש בדבש

 

 מרכיבים:

קרפיון שלם (1-1.5 קילו)

2 ביצים קשות

2 ביצים חיות

100 גר' קמח מצה

2 בצלים קצוצים

2 גזרים

כפית פלפל שחור

2 כפות סוכר

2 כפות דבש דבורים טהור

מלח על פי הטעם

2 עלי דפנה

 

אופן ההכנה:

את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).
מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו-2 ביצים קשות.
מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, המלח, פלפל, קמח מצה ו-2 הביצים החיות.
לשים עד יצירת עיסה אחידה. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.
את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים.
מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים.
מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך שעתיים וחצי.
בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר.
מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת חריפה.

 

מתכון לרולדת לדר במילוי בשר ואורז (או סושי לדר בנוסח אשכנז)

 

מרכיבים:

שני משטחי לדר באורך 15*15 ס"מ

חצי קילו כתף עגל טחון גס

100 גר' אורז מבושל

100 גר' פירות יבשים מגוונים

שלושה בצלי שאלוט

רבע צרור כוסברה או פטרוזיליה

כף פפריקה מתוקה

כף סוכר חום

קורט קינמון

שתי כפות שמן

רבע כוס יין מרסלה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל

 

אופן ההכנה:

 

למילוי: מערבבים את הבשר הטחון עם פטרוזיליה או כוסברה לפי בחירה. מוסיפים את הפפריקה, את הקינמון, המלח והפלפל. לאחר מכן מוסיפים את האורז ומערבבים את התערובת היטב. מטגנים במחבת לכ-5 דקות. מניחים מהתערובת על כל אחז ממשטחי הלדר מהקצה עד הקצה ומגלגלים בעדינות. סוגרים את הקצוות באמצעות קיסם.

בשארית המילוי ממלאים את תערובת הפירות היבשים ומניחים בצד.

את הלדר הממולא מטגנים בשמן עמוק רותח למשך כדקה עד הזהבה, מניחים על נייר סופג, מעבירים למקרר למשך שעה. לאחר הקירור פורסים את הלדר לרצועות ברוחב של שניים וחצי ס"מ ומהדקים עם קיסם. במקביל , מכינים את הרוטב.

 

לרוטב: מטגנים את הבצלים בסיר עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים רבע כוס יין מרסלה. מצמצמים מעט את הרוטב. מוסיפים את הפירות היבשים הממולאים (שהנחנו בצד) מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה למשך 5 דקות.

 

בזמן שהרוטב מתבשל: מניחים את פרוסות הלדר הממולא בתבנית אפייה. יוצקים מלמעלה מהרוטב החם והפירות היבשים הממולאים ומעבירים לתנור לחימום קצר לפני הגשה.

 

מתכון לעוף מזוגג בדבש ויין לבן ופטריות שמפניון

 

מרכיבים:

עוף שלם בינוני טרי ונקי

שני בצלים חתוכים לטבעות

שתי עגבניות בשלות מגורדות

ראש שום טרי

250 גר' פטריות שמפיניון

חצי כוס ציר עוף

חצי כוס יין לבן חצי יבש

שתי כפות רסק עגבניות

שתי כפות דבש

כפית פפריקה אדומה

שתי כפיות מלח

כפית פלפל שחור

שתי כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן. מוסיפים פפריקה, עגבניות מגורדות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים. מוסיפים חצי מהכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.

ממלאים את העוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.

בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.

מברישים את עוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה. מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין. לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה. בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.

 

מתכון לפלחי תפוחי אדמה צלויים בשמן זית ורוזמרין

 

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים

2 בצלים פרוסים לטבעות

ראש שום טרי

ענף רוזמרין

כפית תבלין גריל עוף

רבע כפית פפריקה מתוקה

שמן זית

חצי כוס ציר עוף חם

 

אופן ההכנה:

מסדרים את פלחי תפוחי האדמה בתבנית אפייה. ממסיים את התבלינים בציר העוף החם ויוצקים על תפוחי האדמה. מוסיפים את שיני השום וטבעות הבצל. יוצקים מעל מעט שמן זית. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. מסירים את נייר הכסף, מוסיפים ת ענף הרוזמרין ומעלים לחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה נוספת עד להזהבה וריכוך של פלחי תפוחי האדמה.

מתכון לאורז עם גזר צימוקים ושקדים


מרכיבים:

2 כוסות אורז

2 גזרים גדולים מגורדים על פומפיה דקה

בצל גדול קצוץ דק

100 גרם צימוקים

100 גרם שקדים

50 גרם מרגרינה

חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה:

את הבצל הקצוץ משחימים עם המרגרינה בסיר. מוסיפים את הגזר המגורד עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומערבבים למשך כמה דקות עד שהאורז מושחם. מוסיפים מים (עד כיסוי בגובה של ס"מ מעל האורז) ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה מאד, מכסים במגבת ובמכסה ומבשלים למשך 15 עד 20 דקות נוספות. במחבת קולים את הצימוקים והשקדים קלות בשמן זית עם מעט בצל מטוגן. בעת ההגשה מפזרים את תערובת השקדים והצימוקים על האורז.

 

מתכון לצימעס

 

המרכיבים:

2 ק"ג גזר חתוך לטבעות

150 גרם צימוקים

150 גרם שזיפים

כוס ציר עוף

רבע כפית מלח

3 כפות סוכר לבן

קורט קינמון

50 גרם מרגרינה

מים

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים (פרט לפירות היבשים) לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כחצי שעה על אש גבוהה. מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם לסירופ סמיך. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה נוספת.

 

מתכון ללפתן של סבתא

 

המרכיבים:

100 גרם תפוחים יבשים

100 גרם שזיפים יבשים

100 גרם צימוקים

100 גרם מישמש

ניתן גם להוסיף כל סוג של פירות יבשים

1 וחצי ליטר מים

חצי כוס סוכר

חצי שקית ג'לי בטעם דובדבנים

מיץ מלימון טרי

 

אופן ההכנה:

מבשלים את המרכיבים בסיר על אש נמוכה למשך 40 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם. מצננים ומעבירים למקרר עד להגשה.


בתיאבון וחג שמח! 


לעוד מאות מתכונים לילדים
 

קופונים לאטרקציות
שיתוף עם חברים בפייסבוק
ותקבלו את כל העדכונים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות לכתבה:

קופונים חמים לאטרקציות

Top