, מתכונים לקינוחים, מתכון לקינוח, ספר מתכונים, מתכונים לילדים, קינוח קריספי בניחוח וניל משכר • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לקרם ברולה

באדיבות תמרה ביסטרו בר:

מתאים ל- 8 סועדים.

 

 

מרכיבים:

מקל וניל חצוי לאורכו

3/4 ליטר שמנת מתוקה – 42%  

¼ ליטר חלב

8 חלמונים

80 גרם סוכר

125 גרם סוכר חום (לפיזור מעל הקרם)

 

הכנה:

מחממים תנור ל- 140 מעלות.

בסיר, מביאים לסף רתיחה את החלב עם מקל הווניל. מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב, מביאים כמעט לרתיחה ומכבים את האש. 

בקערת נירוסטה (בזמן שהחלב רותח) מערבבים את החלמונים והסוכר הלבן עד קבלת קצף בהיר.

מוסיפים לקצף החלמונים בהדרגה את החלב הרותח תוך כדי השוואת טמפרטורות.

מסננים את השמנת ומוזגים לכלים חסיני חום.

מסדרים את הכלים בתבנית אפיה ומשאירים רווח בין כלי לכלי.

ניתן, ורצוי, גם לצקת מעט מים לתבנית האפייה (עד גובה חצי של הכלים חסיני החום).

אופים בתנור למשך כחצי שעה בטמפרטורה של כ- 180 מעלות עד התייצבות וזיגוג השכבה העליונה.

מפזרים מעל לקרם מעט סוכר חום ובעזרת ברנר מזגגים עד קבלת שכבת קרמל קריספית מעל.

 

ביסטרו תמרה- חשמונאים 95, תל אביב. 03-6240707, שעות פעילות- א', ו'- 12:00-16:00, ב'-ה', ש'- 12:00-אחרון לקוחות.
הכתבה נוצרה בתאריך : 18/07/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו