באדיבות תמרה ביסטרו בר:
מתאים ל- 8 סועדים.
מרכיבים:
מקל וניל חצוי לאורכו
3/4 ליטר שמנת מתוקה – 42%
¼ ליטר חלב
8 חלמונים
הכנה:
מחממים תנור ל- 140 מעלות.
בסיר, מביאים לסף רתיחה את החלב עם מקל הווניל. מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב, מביאים כמעט לרתיחה ומכבים את האש.
בקערת נירוסטה (בזמן שהחלב רותח) מערבבים את החלמונים והסוכר הלבן עד קבלת קצף בהיר.
מוסיפים לקצף החלמונים בהדרגה את החלב הרותח תוך כדי השוואת טמפרטורות.
מסננים את ה
מסדרים את הכלים בתבנית אפיה ומשאירים רווח בין כלי לכלי.
ניתן, ורצוי, גם לצקת מעט מים לתבנית האפייה (עד גובה חצי של הכלים חסיני החום).
אופים בתנור למשך כחצי שעה בטמפרטורה של כ- 180 מעלות עד התייצבות וזיגוג השכבה העליונה.
מפזרים מעל לקרם מעט סוכר חום ובעזרת ברנר מזגגים עד קבלת שכבת קרמל קריספית מעל.