מתכוני פסח לילדים | מתכונים לפסח לילדים | מתכונים לילדים שמתאימים לחג הפסח | מרק פטריות | סלט ביצים קשות | עוגיות קוקוס-לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

הילדים מבשלים (בכיף) בפסח

 

שלושה מתכונים שתוכלו להכין יחד עם הילדים בפסח באדיבות שף בכיף.

מאת: שף בכיף
 

מרק קרם פטריות לפסח

חומרי גלם: (כ-6 מנות)

4 כוסות מים                      

2 כפיות אבקת מרק פטריות        

קורט אגוז מוסקט טחון             

1/2 קופסא פטריות שמפניון טריות   

מלח, פלפל לפי הטעם              

2 קופסאות פטריות חתוכות משומרות                                

4 כפות שמן

1 בצל גדול
1 שמנת מתוקה

3 כפות עמילן תירס(קורנפלור)

4-5 כפות מים
1 שמנת מתוקה
1 בצל גדול    
4 כפות שמן                           

הכנה:

לסנן את הפטריות המשומרות היטב.

לקצוץ את הבצל דק.

בתוך סיר גדול יש לשים 4 כפות שמן ולטגן את הבצל להזהבה

להוסיף את הפטריות המשומרות ולטגן עוד 2-3 דקות.

להוסיף את אבקת מרק + קורט פלפל + קורט אגוז מוסקט ולבחוש היטב. לבחוש היטב ולהוסיף 2 כוסות מים בהדרגה תוך כדי בחישה מתמדת עד לרתיחה.

להוריד מהאש לטחון את המרק היטב, להחזיר לסיר על הגז ולהוסיף 2 כוסות מים נוספות ולהרתיח.

לטעום להוסיף תבלינים לפי הצורך להוסיף את השמנת המתוקה ולבחוש עד רתיחה.

בכוס נפרדת להמיס את הקורנפלור עם 4-5 כפות מים.

להוסיף את הבלילה אל המרק תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכה קלה. להוסיף פרוסות פטריות טריות לקישוט לערבב קלות עוד כדקה ולכבות את הגז.

 

סלט ביצים קשות

                                

חומרי גלם (לכ-4-6 מנות)

4 ביצים                             

1 בצל ירוק                         

2 מלפפונים חמוצים                

חצי גמבה / פלפל אדום             

3-4 כפות מיונז (לפי טעם)

1 כפית חרדל

 אופן הכנה:
לשים את הביצים בסיר קטן ,למלא את הסיר במים ולהוסיף כפית מלח ולבשל על הגז עד רתיחה.
להנמיך את האש ולבשל עוד כ-15 דקות.
לסנן את המים החמים ולקרר את הביצים במי ברז.
לקלוף את הביצים הקשות ולשטוף אותם. לחתוך את הביצים לקוביות ולהכניס לקערה.
לחתוך גם את הבצל הירוק, המלפפונים, והגמבה ולהוסיף לקערה.
להוסיף מיונז + חרדל ולערבב היטב.


עוגות קוקוס קטנות לפסח

חומרי גלם (כ-35 מנות אישיות):

8 ביצים

3 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

6 כוסות פתיתי קוקוס

עטרות נייר לאפייה

הכנה:

להכניס את ביצים לתוך קערה ולערבב היטב.

להוסיף סוכר + סוכר וניל ולערבב היטב

להוסיף את הקוקוס ולערבב .
לסדר עטרות נייר לאפייה על גבי מגש של תנור למלא את העטרות בחומר (לא עד הסוף)
ולאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

ניתן להוסיף פצפוצי שוקולד לפני האפייה.

ניתן לצפות את העוגות האפויות בקרם שוקולד / או שוקולד מומס.

 

שף בכיף מתמחים בעריכת סדנאות אפייה ובישול לילדים ובני נוער ובפעילויות לימי הולדת.  

לאתר של שף בכיף

 

עוד מתכונים שילדים יכולים להכין 

הכתבה נוצרה בתאריך : 25/03/2021
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו