באדיבות סוויטי
מצרכים
4 כוסות קמח
25 גרם שמרים "שמרית"
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
¼ כוס שמן
1 כוס מים פושרים
1 ביצה טרופה
להברשה:
חלמון
אופן ההכנה:
1.
מעבירים לקערה את הקמח,השמרים,המלח והסוכר. מוסיפים את הביצה והחמאה.מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ-10 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
2.
מניחים את כדור הבצק בקערה משומנת,מכסים במגבת ומניחים במקום חמים
כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3.
לשים את הבצק שוב ומחלקים ל-14 כדורים שווים.מגלגלים כל כדור לגליל
באורך של 15 ס"מ.
מהדקים את הקצוות לצורת טבעת ומניחים על משטח משומן לחצי שעה,לתפיחה נוספת.
4.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות)
5.
מרתיחים בסיר גדול מים +1/2 כוס סוכר.מכניסים כל פעם 3-4 יחידות בצק למים הרתוחים וכשטבעות הבצק צפות למעלה, הופכים ומבשלים עוד 3 דקות. מוציאים מהמים בכף מחוררת ומסדרים בתבנית אפייה.
6.
טורפים את החלמון ומברישים את הבייגלה.
אם אוהבים, זורים למעלה פרג שומשום או מלח גס.
7.
אופים כ-20 דקות עד שהבייגלה מזהיבים.
מגישים חם.
המתכון באדיבות סוויטי, 04-8266267