bread pudding | מתכון לברד פודינג • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לברד פודינג


נשאר לכם בגט מאתמול? לא ממש טרי אבל עדיין כזה שלא הייתם זורקים... קבלו קינוח אירופאי קלאסי שעושה שימוש בבגט הישן של ליל אמש

 

באדיבות גיא פרץ, מסעדת גספאצ'ו אשקלון

 

צילום דניאל לילה

 

חומרים:

באגט של ליל אמש

מיכל שמנת מתוקה

4 כפות חמאה מומסת

3 ביצים

כוס וחצי חלב 3%

גרידה ממקל וניל אחד

1/4 כוס סוכר חום

חצי כפית קינמון

אופציונאלי- חופן צימוקים, צנוברים, פירות יבשים, פרוסות בננה, שוקולד, ולמעשה כל מה שאוהבים.

רטבים לתיבול סופי אופציונאלי- סילאן, מייפל ורוטב שוקולד חם

 

אופן הכנה:

  1. משמנים תבנית בחמאה מומסת.
  2. מסדרים קוביות של באגט.
  3. טורפים את כל החומרים (חלב, מקל וניל, ביצים, שמנת מתוקה וכו').
  4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  5. יוצקים את התערובת על הלחם (נותנים מעט זמן ללחם לספוג את התערובת) ומערבבים היטב עם קוביות הלחם.
  6. אופים בשיטת בן מארי (מניחים את התבנית בתוך תבנית עם מים רותחים עד כשליש מהגובה)
  7. מכניסים לתנור למשך חצי שעה עד שמתקבל קראסט מקורמל למעלה.
  8. נהוג להגיש חם ולצד כף קרם פרש או קצפת או כדור גלידה. 

 

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 04/08/2011
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו