בל עפרי,יקב עין נשוט | לגדול
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

בל עפרי,יקב עין נשוט

0 (0)
מחירים
בהתאם לפעילות
שעות פעילות
10:00-17:00
כתובת
קדמת צבי, רמת הגולן
תיאור הפעילות

 

בל עפרי שפע של אטרקציות לכל המשפחה 


החווה התיירותית בל עפרי אשר במושבה קדמת צבי בגולן, מציעה למבקרים שפע חוויות מתחומים שונים: אוכל טוב, יין טוב, אומנות ומה שביניהם 

בעלי החווה בבי ותמי קבלו, מארחים מטיילים מהארץ והעולם. החווה פתוחה בסופי שבוע ובחגי ישראל ובשאר הזמן לפי הזמנה מראש.

 

החווה מאגדת בתוכה את מיומנויות הזוג, תחומי העניין שלהם ואהבותיהם: "יקב עין נשוט", גלריה לתכשיטים, פיסול בחומר, ויטראז', בנייה ירוקה בת קיימא, פינת חי,

מסעדה, גבינות עיזים, שחזור טכנולוגיות קדומות המספקת צוהר אל העבר דרך סדנאות: דריכה בגת, בית בד, גורן, אפייה בפרנאה ועוד.

כמו כן במקום מתקיימים אירועים מיוחדים וסדנאות.

 

בחוות בל עפרי פינת חי המאמצת חיות פגועות ומשקמת אותם, עיזים חולבות המספקות לחווה חלב טרי לייצור "גבינות נועם", המוגשות כבסיס לתפריט המסעדה ולמכירה

לבודדים.

 

סדנאות

סדנת קציר חיטים

הסדנאות מתקיימות  תוך כדי סיור, ובמהלכה אנו משתפים את אורחינו בסדנת קציר החיטים

הכולל למידת מושגים כמו גורן, דייש, זרייה ברוח ועחינה באבני ריחיים למיניהם

בסוף הסדנה אופים  האורחים לחם, פוקצ'ה וכדומה בתנור חימר. לחם שישמש אתכם בארוחה.

עלות הסדנה 30 שח למשתתף, קיומה של הסדנה תלוי במינימום 5 משתתפים.

זו הסדנה היחידה שלא מתקיימת בשבת. לכן רצוי להגיע ביום שישי או יום חול אחר.

 

סדנת תירוש

בסדנה זו  המשתתפים בוצרים ענבים בכרם ודורכים אותם בגת המשוחזרת ותוך כדי לומדים על תעשיית היין המסורתית וזו המתקיימת היום בגולן.

התירוש נאסף לבקבוקים, שותים אותו על שולחן האוכל או לוקחים אותו הביתה ליצור יין.

מחיר הסדנה 30 שח למשתתף. כנ"ל לגבי כמות האנשים.

 

בל עפרי, לגדול

 

 

 

סיורים בחוות בל עפרי 

לחווה בל עפרי מספר הדגשים המלווים את האורחים לאורך הסיור והפעילויות:

מסורת- מסורת יהודית ומסורת ישראלים באים לידי ביטוי לאורכה של החווה בפיסול ובפעילות חווייתית.

אקולוגיה – האתר כולו בנוי מחומרים ממוחזרים תוך שמירת החי והצומח.

אומנות- יצרות האומנות שלנו כולל הארכיטקטורה שנבנתה במו ידנו משובצים בכל פינה ובגלריה.

 

סיור  וארוחת בוקר "בין מסורת לחידוש" 

נתחיל את הסיור בגורן, נלמד על הכנת החיטה לשנה שלמה בימי התנ"ך, נצפה בחיות אותן הצלנו אחרי טראומה שקיבלו: חמור קטוע רגל ממלחמת הגליל, סוס עיוור וכו',

נמשיך אל בית הבד ונלמד מסורות עתיקות של הכנת שמן זית בעת העתיקה, נמשיך אל הגת לדריכת ענבים ונלמד על הכנת היין בעת העתיקה, נמשיך אל הבארות ותנורי

החומר שהיו נהוגים בעבר.


נפגוש את הפיסול הסביבתי שעוסק באידיאליים החשובים של הדמוקרטיה אך מקורם בתרבות העתיקה שלנו. נסתכל על המסעדה מבחוץ ונהנה מאדריכלות שנבנתה

מחומרים ממוחזרים, נלמד על אופן בנייתה והרעיונות המנחים של הבניה.

נרד אל מרתף היינות שהיה בעברו בונקר סורי והיום שומר על היינות הראשונים שלנו משנת 2000 והלאה. נלמד על היין המודרני ואופן הכנתו. על שמו של היקב "עין

נשוט" המקשר בין מסורת יהודית עתיקה של יצור יין בגולן לבין המסורת המתחדשת בימנו.

 

נבקר בגלריה לאומנות שלנו- נהנה מיצירות בתחום הויטראז', הצורפות והפיסול.

לבסוף נחזור אל המסעדה ונהנה מטעימות של חמישה סוגי יינות, שלושה סוגי גבינת העיזים שלנו.

מחיר הסיור וטעימות היין   35 שח למבוגר ו25 שח לילד מגיל 6 ואילך.

 

תפריט ארוחת הבוקר

מנת פתיחה:

לחם בזיליקום

ארבעה מטבלים: פסטו, פלפלים קלויים, עגבניות  וטפנד בשני צבעים.

מתאבנים קרים:

ירקות מוחמצים, זיתים כבושים, גבינת לבנה בזעתר ושמן זית, סלט ירקות,. לימונים כבושים.

מתאבנים חמים:

קונפי שום בשמן זית, עגבניות אפויות ברוזמרין, שום ושמן זית.

מנות עיקריות:

  • חציל קלוי עם טחינה,
  • פלטת גבינות הבית לפי הפרוט הבא : גבינות קשות לצד גבינות חצי קשות: טלג'ו, מונטרי ג'ק, איטליקי, שוויצרית, דרבי ועוד הרבה אחרות.
  • חביתות

ולסיום מתוק: פלטת של ריבות הבית :ריבת אגס, תאנים, שזיפים ועוד..עם עוגיות אניס .

שתיה חמה: לכבוד הקבוצה יעמוד מיחם עם האפשרות לקפה, תה ועוד...

שתייה קלה בקנקנים: מים ולימונדה חופשית על השולחן.

מחיר הארוחה – 70 שח' לאדם.

50 שח' לילד מעל גיל 6

 



 

סיור וארוחה : "בין מסורת לחידוש"

נתחיל את הסיור ליד פינת החי שלנו, נשמע סיפורים על חיות אותן הצלנו אחרי טראומה שקיבלו: חמור קטוע רגל ממלחמת הגליל, סוס עיוור וכו',

נפנה אל  הגורן, נלמד על הכנת החיטה לשנה שלמה בימי התנ"ך, נמשיך אל בית הבד ונלמד מסורות עתיקות של הכנת שמן זית בעת העתיקה, נמשיך אל הגת לדריכת

ענבים ונלמד על הכנת היין בעת העתיקה, נמשיך אל הבארות ותנורי החומר שהיו נהוגים בעבר.


נפגוש את הפיסול הסביבתי שעוסק באידיאליים החשובים של הדמוקרטיה אך מקורם בתרבות העתיקה שלנו.  הפסלים הסביבתיים מייצגים את הערכים החשובים שבין

אדם לחברו כמו: הזכות של האדם לחיות.  שיויון, הזכות להבעת דעה, וקבלת השונה. ההשראה לפסלים היא מארון הספרים היהודי.

 

נסתכל על המסעדה מבחוץ ונהנה מאדריכלות שנבנתה מחומרים ממוחזרים, נלמד על אופן בנייתה והרעיונות המנחים של הבניה. נמשיך אל תחום היין

ונרד אל מרתף היינות שהיה בעברו בונקר סורי והיום שומר על היינות הראשונים שלנו משנת 2000 והלאה. נלמד על היין המודרני ואופן הכנתו. על שמו של היקב "עין

נשוט" המקשר בין מסורת יהודית עתיקה של יצור יין בגולן לבין המסורת המתחדשת בימנו

נבקר בגלריה לאומנות שלנו- נהנה מיצירות בתחום הויטראז', הצורפות והפיסול. נחזור אל המסעדה שם טעימות היינות יהיו במהלך הארוחה. כמו כן יהיה אפשר להזמין יין

לשולחן.

מחירו של הסיור כולל טעימות של חמישה סוגי יינות של יקב עין נשוט ושלושה סוגי גבינות הבית 35 שקלים לבוגר ו25 שח לילד.
 

ארוחה במסעדה בבל עפרי

ארוחה דגים מרובת טעמים, מתוצרי החווה.

מנת פתיחה:

לחם בזיליקום עם מרק ירקות כפרי עשיר (המרק יוגש בחורף)

ארבעה מטבלים: פסטו, פלפלים קלויים, עגבניות  וטפנד בשני צבעים.

מתאבנים:

ירקות מוחמצים, זיתים כבושים, קונפי שום בשמן זית, עגבניות אפויות ברוזמרין, שום ושמן זית. גבינת לבנה בזעתר ושמן זית, סלט ירקות, גבינת זירגר בסומק. לימונים כבושים.

מנות ביניים

חציל קלוי עם טחינה,

פלטת גבינות הבית לפי הפרוט הבא : גבינות קשות לצד גבינות חצי קשות: קממבר בטעמים שונים, טלג'ו, מונטרי ג'ק, איטליקי, ועוד הרבה אחרות.

מנות עיקריות

קיש בצל וגבינות הבית

רביולי גבינה ועשבי תיבול

דג דניס אפוי בתנור על מצע שום ועשבי תיבול

ולסיום מתוק: פלטת של ריבות הבית :ריבת אגס, תאנים, שזיפים ועוד..עם עוגיות אניס

עמדת תה קפה חופשית לסועדים

שתיה קלה חופשית (מים ולימונדה)בקנקנים על השולחנות

120 שח' לאדם. ו100 שח' לילד מעל גיל 10

ארוחה חלבית ללא הדג:   90/ 70 ש"ח 

 

ארוחה בבל עפרי, לגדול

 

סיורים בחוות בל עפרי 

לחווה בל עפרי מספר הדגשים המלווים את האורחים לאורך הסיור והפעילויות:

מסורת- מסורת יהודית ומסורת ישראלים באים לידי ביטוי לאורכה של החווה בפיסול ובפעילות חוויתית.

אקולוגיה – האתר כולו בנוי מחומרים ממוחזרים תוך שמירת החי והצומח.

אומנות- יצרות האומנות שלנו כולל הארכיטקטורה שנבנתה במו ידנו משובצים בכל פינה ובגלריה.

 

סיור  וארוחת בוקר "בין מסורת לחדוש" 

נתחיל את הסיור בגורן, נלמד על הכנת החיטה לשנה שלמה בימי התנ"כ, נצפה בחיות אותן הצלנו אחרי טראומה שקיבלו: חמור קטוע רגל ממלחמת הגליל, סוס עיוור וכו',

נמשיך אל בית הבד ונלמד מסורות עתיקות של הכנת שמן זית בעת העתיקה, נמשיך אל הגת לדריכת ענבים ונלמד על הכנת היין בעת העתיקה, נמשיך אל הבארות ותנורי

החומר שהיו נהוגים בעבר.


נפגוש את הפיסול הסביבתי שעוסק באידיאליים החשובים של הדמוקרטיה אך מקורם בתרבות העתיקה שלנו. נסתכל על המסעדה מבחוץ ונהנה מאדריכלות שנבנתה

מחומרים ממוחזרים, נלמד על אופן בנייתה והרעיונות המנחים של הבניה.

נרד אל מרתף היינות שהיה בעברו בונקר סורי והיום שומר על היינות הראשונים שלנו משנת 2000 והלאה. נלמד על היין המודרני ואופן הכנתו. על שמו של היקב "עין

נשוט" המקשר בין מסורת יהודית עתיקה של יצור יין בגולן לבין המסורת המתחדשת בימנו.

 

נבקר בגלריה לאומנות שלנו- נהנה מיצירות בתחום הויטראז', הצורפות והפיסול.

לבסוף נחזור אל המסעדה ונהנה מטעימות של חמישה סוגי יינות, שלושה סוגי גבינת העיזים שלנו.

מחיר הסיור וטעימות היין   35 שח למבוגר ו25 שח לילד מגיל 6 ואילך.

 

תפריט ארוחת הבוקר

מנת פתיחה:

לחם בזיליקום

ארבעה מטבלים: פסטו, פלפלים קלויים, עגבניות  וטפנד בשני צבעים.

מתאבנים קרים:

ירקות מוחמצים, זיתים כבושים, גבינת לבנה בזעתר ושמן זית, סלט ירקות,. לימונים כבושים.

מתאבנים חמים:

קונפי שום בשמן זית, עגבניות אפויות ברוזמרין, שום ושמן זית.

מנות עיקריות:

  • חציל קלוי עם טחינה,
  • פלטת גבינות הבית לפי הפרוט הבא : גבינות קשות לצד גבינות חצי קשות: טלג'ו, מונטרי ג'ק, איטליקי, שווצרית, דרבי ועוד הרבה אחרות.
  • חביתות

ולסיום מתוק: פלטת של ריבות הבית :ריבת אגס, תאנים, שזיפים ועוד..עם עוגיות אניס .

שתיה חמה: לכבוד הקבוצה יעמוד מיחם עם האפשרות לקפה, תה ועוד...

שתייה קלה בקנקנים: מים ולימונדה חופשית על השולחן.

מחיר הארוחה – 70 שח' לאדם.

50 שח' לילד מעל גיל 6

 



 

סיור וארוחה : "בין מסורת לחדוש"

נתחיל את הסיור ליד פינת החי שלנו, נשמע סיפורים על חיות אותן הצלנו אחרי טראומה שקיבלו: חמור קטוע רגל ממלחמת הגליל, סוס עיוור וכו',

נפנה אל  הגורן, נלמד על הכנת החיטה לשנה שלמה בימי התנ"כ, נמשיך אל בית הבד ונלמד מסורות עתיקות של הכנת שמן זית בעת העתיקה, נמשיך אל הגת לדריכת

ענבים ונלמד על הכנת היין בעת העתיקה, נמשיך אל הבארות ותנורי החומר שהיו נהוגים בעבר.


נפגוש את הפיסול הסביבתי שעוסק באידיאליים החשובים של הדמוקרטיה אך מקורם בתרבות העתיקה שלנו.  הפסלים הסביבתיים מייצגים את הערכים החשובים שבין

אדם לחברו כמו: הזכות של האדם לחיות.  שיוויון, הזכות להבעת דיעה, וקבלת השונה. ההשראה לפסלים היא מארון הספרים היהודי.

 

נסתכל על המסעדה מבחוץ ונהנה מאדריכלות שנבנתה מחומרים ממוחזרים, נלמד על אופן בנייתה והרעיונות המנחים של הבניה. נמשיך אל תחום היין

ונרד אל מרתף היינות שהיה בעברו בונקר סורי והיום שומר על היינות הראשונים שלנו משנת 2000 והלאה. נלמד על היין המודרני ואופן הכנתו. על שמו של היקב "עין

נשוט" המקשר בין מסורת יהודית עתיקה של יצור יין בגולן לבין המסורת המתחדשת בימנו

נבקר בגלריה לאומנות שלנו- נהנה מיצירות בתחום הויטראז', הצורפות והפיסול. נחזור אל המסעדה שם טעימות היינות יהיו במהלך הארוחה. כמו כן יהיה אפשר להזמין יין

לשולחן.

מחירו של הסיור כולל טעימות של חמישה סוגי יינות של יקב עין נשוט ושלושה סוגי גבינות הבית 35 שקלים לבוגר ו25 שח לילד.
 

ארוחה במסעדה בבל עפרי

ארוחה דגים מרובת טעמים, מתוצרי החווה.

מנת פתיחה:

לחם בזיליקום עם מרק ירקות כפרי עשיר (המרק יוגש בחורף)

ארבעה מטבלים: פסטו, פלפלים קלויים, עגבניות  וטפנד בשני צבעים.

מתאבנים:

ירקות מוחמצים, זיתים כבושים, קונפי שום בשמן זית, עגבניות אפויות ברוזמרין, שום ושמן זית. גבינת לבנה בזעתר ושמן זית, סלט ירקות, גבינת זירגר בסומק. לימונים כבושים.

מנות ביניים

חציל קלוי עם טחינה,

פלטת גבינות הבית לפי הפרוט הבא : גבינות קשות לצד גבינות חצי קשות: קממבר בטעמים שונים, טלג'ו, מונטרי ג'ק, איטליקי, ועוד הרבה אחרות.

מנות עיקריות

קיש בצל וגבינות הבית

רביולי גבינה ועשבי תיבול

דג דניס אפוי בתנור על מצע שום ועשבי תיבול

ולסיום מתוק: פלטת של ריבות הבית :ריבת אגס, תאנים, שזיפים ועוד..עם עוגיות אניס

עמדת תה קפה חופשית לסועדים

שתיה קלה חופשית (מים ולימונדה)בקנקנים על השולחנות

120 שח' לאדם. ו100 שח' לילד מעל גיל 10

ארוחה חלבית ללא הדג:   90/ 70 ש"ח 

 

בל עפרי לגדול

 

 

פינת חי

 

ממש כמו תיבת נוח, נאספו להם בחוות בל עפרי זוגות של בעלי כנף לצד מכרסמים, אווזים, יונים, תרנגולות ממינים שונים, צבים, ארנבים, שרקנים וברווזים.

כולם חיים בצוותא ובשלום ואליהם מתווספים היונקים: עיזים, סוסים וחמורים.

 

רוב היונקים הגיעו לחווה משום שאף אחד אחר לא רצה אותם בשל נכות כלשהי שיש להם החווה מאמצת את החיות פגועות ומשקמת אותם, 

המבקרים מאכילים את היונקים ומלטפים אותם, ובזה הם מצטרפים לאנשים שאוהבים בעלי חיים.

 

 

בל עפרי פינת החי, לגדול

 

 

 

מסעדת בל עפרי מגוון טעמים בחווה 


מסעדת בל עפרי היא יצירה ארכיטקטונית מדהימה מחומרי גלם ממוחזרים. במקום מוגשים תפריטים מכל טוב- היין של בבי, הגבינות של נועם ומטעמי ידיה של תמי-

ריבות, קישים, פיצות, דגים מעושנים, זיתים מקומיים, מטבלים וממרחים: לימון כבוש, טפנד זיתים, פסטו, קונפי שום, עגבניות מיובשות ועוד. 

לצידם מוגש לחם הבית בתיבול עלי בזיליקום מהגינה. בתפריט תוכלו למצוא ארוחות חלביות, דגים, מנות ילדים ועוד. 

בחורף מוגש מרק ירקות עשיר מתובל בקטניות ועשבי תיבול היישר מגינת התבלינים שבחצר.

 

 

 

 

 

 

 

הגעה מצומת מחניים
נוסעים לכיוון קצרין, בצומת קצרין צפון פונים שמאלה לקדמת צבי.
האתר נמצא מייד אחרי השער שמאלה - ללכת לפי השלט של קפה גלרי "בל עפרי".



הגעה מצומת צמח
נוסעים צפון מזרח לכיוון קצרין, צומת אחת אחרי קצרין פונים ימינה לקדמת צבי
אחרי שער הישוב לפנות שמאלה לפי השלט של גלרי "בל עפרי"

 

לבאים מכביש 90
מגיעים לצומת מחניים פונים לכביש 91 לאחר מכן לכביש 9888
ולבסוף מגיעים לקדמת צבי דרך כביש 9098.

 

לבאים מכביש 91
מגיעים לצמח פונים מזרחה לכביש 92, משם לכביש 87
משם לכביש 9088 ולבסוף מגיעים לקדמת צבי דרך כביש 9098. 

 

 

חוות בל עפרי: קדמת צבי, רמת הגולן. טל' 072-2238973
 

פינות חיסדנאות לימי הולדתסדנת בישול לילדיםמרכזי מבקריםטיולים בארץקייטנותגן חיות

הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו