איזה תרופות מתאימות לילדים, מה חשוב שיהיה בארון התרופות לתינוקות, כהורים לילדים אנו מתמודדים לא אחת עם חום, נזלת, שיעולים ושאר תחלואים בימות החורף אך גם בימות הקיץ • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

להרכיב ארון תרופות לילדים

כהורים לילדים אנו מתמודדים לא אחת עם חום, נזלת, שיעולים ושאר תחלואים בימות החורף אך גם בימות הקיץ ובשאר השנה. כיצד מרכיבים ארון תרופות לילדים? אילו תרופות חשוב שיהיו בבית בעת הצורך?

מאת ד"ר מיכאל אוורבוך

 

ראשית, חשוב לסדר את ארון התרופות בצורה נכונה על מנת לאתר בקלות ובמהירות את התרופה המבוקשת בעת הצורך. יש לאחסן את התרופות במקום קריר, ללא לחות וללא אור מכאן שחדר האמבטיה אינו המקום המתאים. כדאי להשתמש בארונית המחולקת לתאים ולסדר את התרופות לפי תכיפות השימוש ובאריזתן המקורית בלבד. יש לדאוג להרחיק את התרופות מהישג ידם של ילדים, גם אם מדובר בערכת עזרה ראשונה או בתוספי תזונה.

 

ארון תרופות בבית עם ילדים כדאי שיכיל:

  • תרופות להורדת חום ושיכוך כאבים – טפטפת, נרות להורדת חום וסירופ על בסיס איבופרופן המצוי בתרופות כגון נורופן ואדוויל , וכמו כן סוגי סירופ על בסיס פרצטמול כגון אקמול. לילדים בגיל בית ספר מומלצות טבליות פרצטמול ללעיסה (כמו פארמול קט ודקסמול קיד).

  • טיפות לשיכוך כאבי אוזניים – מקלות על הכאב נקודתית אצל ילדים ופעוטות הסובלים מכאבי אוזניים. כאבי אוזניים הם דבר שכיח ומומלץ להיבדק אצל רופא ולהתחיל טיפול רפואי.

  • סירופ נגד שיעול – השיעול הוא סימפטום בלבד ולא המחלה עצמה, לכן סירופ נגד שיעול אינו מומלץ ברוב המקרים. בשוק קיימים תכשירים לילדים כמו סירופ מוקוליט וטיפטיפות מוקוליט המסייעים בכיוח ובהקלה על שיעול, אך אינם מומלצים לפעוטות בני פחות משנתיים.

  • תרופות לאלרגיה – כגון טיפות פניסטיל. מקובל לתת טיפה אחת לכל 1 ק"ג 3 פעמים ביום.

  • תמיסות מי מלח – להקלה על הצטננות.

  • תכשירים מועשרים במלחים – מיועדים למי שמאבד מלחים כתוצאה מהתייבשות הנגרמת משלשול או וירוס אחר. במקרה כזה, חשוב להקפיד על שתיית נוזלים בכמות מספקת.

  • ציוד עזרה ראשונה הכולל טפטפת, מזרק וכפות מדידה, פדים ספוגים באלכוהול, פלסטרים, עזרי חבישה, מספרים קטנים, מדחום (כספית או דיגיטאלי, כיום יש מדחומים למצח ולאוזן), חומרי חיטוי (אלכוהול או מי חמצן), תמיסה לחיטוי וריפוי, משחת ריפוי, משחה להקלה על כוויות ותחבושות המקלות על כוויות.

פעמיים בשנה מומלץ לרענן את ארון התרופות – לבדוק את תאריכי התפוגה ובמידת הצורך לרענן את המלאי. תרופה שפג תוקפה אינה מסוכנת ברוב המקרים אלא פחות יעילה. עם זאת, שימוש בטיפות עיניים שפג תוקפן עשוי לגרום לזיהום ושימוש באנטיביוטיקה שלא בתוקף עלולה לגרום להחמרת המצב הרפואי.

ד"ר מיכאל אוורבוך הוא סמנכ"ל רפואי בחברת "ביקורופא"

הכתבה נוצרה בתאריך : 14/04/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו