מתכוני אורז לילדים- מתכונים תאילנדים-מתכונים הודיים-מתכונים פרסים-מתכונים איטלקיים- מתכוני ריזוטו-מתכון לפאד קפאו • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

אם אין לחם תאכלו אורז

אם גם אתם זקוקים לתחליף הולם ללחם, אורז הוא תמיד פתרון מצוין לפסח ולילדים. מיטב השפים מנדבים מתכוני אורז מרחבי העולם- ממנה ראשונה ועד הקינוח.

מאת: רוני פוקס

 

מהמטבח האירופאי

 

 מתכון לכדורי אורז מטוגנים

כ-12 כדורים

באדיבות השף שיו שלף מקייטרינג שלף

 

מרכיבים:

1 ביצה טרופה

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 בצל ירוק קצוץ

1 כף פטרוזילה קצוצה

3-4 כפות קמח

1 כף חלב

1 כוס אורז לבן מבושל (בישול רגיל)

שמן רגיל לטיגון

 

אופן הכנה:

מערבבים את הביצה, בצל, בצל ירוק, פטרוזיליה, קמח, מלח וחלב יחד עד לקבלת עיסה אחידה.

מוסיפים את האורז המוכן ומערבבים הכל יחד. לאחר קבלת עיסה אחידה מחממים שמן ויוצרים העיסה עיגולים קטנים (בגודל כדורי פינג פונג). מטגנים את עיגולי האורז בשמן עמוק עד להזהבת הכדור ובתיאבון.

 

 

מהמטבח ההודי

 

 

מתכון לבריאני ירקות באדיבות מסעדת אינדירה ת"א

באדיבות מינה ביסט

כמות לסיר משפחתי

 

המרכיבים:

2 כוסות אורז בסמתי שטוף היטב

1 תפוח אדמה

1 גזר

חופן של שעועית צרפתית

רבע כרוב חתוך דק

כ-15 גרם אפונה ירוקה

3 בצלים קטנים חתוכים דק

שני פלפלי צ'ילי קטנים

מלח לפי הטעם.

כפית אבקת צ'ילי

2 כפיות קרויה

4 גרגרי ציפורן

4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

4 כפות שמן סויה

 

אופן ההכנה:

מבשלים את האורז  בסיר עם 3 כוסות מים ומעט מלח. כ- 15 דקות על אש גבוהה ו-5 דקות על אש נמוכה עם מכסה. מטגנים את כל הירקות (למעט העגבניות) עם מעט מלח למשך 5 דקות במעט שמן עד לחצי עשייה. מטגנים את העגבניות עם מעט שמן במחבת נפרד ומערבבים היטב. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הירקות שטוגנו קודם ומערבבים. מוסיפים את האורז בעדינות על מנת שהוא לא יתפרק ומבשלים כ-3 דקות.

 "אינדירה"- שדרות שאול המלך 4 ת"א. 7 ימים בשבוע, 12:00- 24:00. 03-6954437

 

 

מהמטבח התאילנדי

 

מתכון לפאד קפאו

באדיבות יריב מלילי, בית תאילנדי

פאד קפאו הינה המקבילה התאיית להמבורגר המערבי. מדובר בארוחה מזינה, משביעה והגונה, המורכבת מבסיס של אורז לבן, שעליו בשר קצוץ מטוגן, ומעל הכול ביצת עין או חבית ירק מטוגנת. במתכון האותנטי יש המון פלפלים חריפים. אתם יכולים בהחלט לותר עליהם עבור הקטנים. 

 

מרכיבים למנה:

מנה אורז לבן מבושל

180 גרם בשר בקר קצוץ (30% שומן)

חצי בצל לבן חתוך לפרוסות

4 שיני שום קצוצות

פלפל חריף ירוק

פלפל חריף אדום

4 גבעולי ריחן פרסי

2 כפות סויה בהירה

4 כפות שמן

קורט מלח

ביצה

 

להכנה:

מסדרים בצלחת הגשה אורז לבן מבושל.

בווק מוסיפים לשמן חם את פרוסות הבצל הלבן, עם השום הקצוץ ופרוסות של הפלפלים החריפים.

לאחר כדקה מוסיפים את בשר הבקר הקצוץ ומטגנים כמעט עד תום.

מתבלים על פי ההעדפה עם הסויה הבהירה ומעט מלח.

דקה לפני שהבשר מוכן עד תום מוסיפים את גבעולי הריחן הפרסי.

במקביל, בווק שני, מחממים מעט שמן ומטגנים את הביצה על פי ההעדפה כעין או כחביתת ירק.

על צלחת ההגשה עם מצע האורז מוסיפים את הבשר המטוגן ומעליו את ביצת העין.

בתיאבון!

 

סטיקי רייס עם מנגו של בית תאילנדי

 

מתכון לקינוח:

סטיקי רייס בחלב קוקוס ומנגו

באדיבות יריב מלילי, בית תאילנדי

 

חומרים לארבע מנות

כוס סטיקי רייס (ניתן להשיג בחנויות מזרח ומערב)

 

4 מטבעות סוכר דקלים (ניתן להשיג בחנויות מזרח ומערב)

 

ליטר חלב קוקוס (ניתן לקנות פחיות חל בקוקוס במזרח ומערב)

 

כפית שטוחה מלח

 

4 מנגו מאיה בינוניים ומצוננים היטב

 

אופן הכנה:

משרים את האורז במים פושרים למשך כשעה. שוטפים ומסננים.

בסיר בינוני על אש נמוכה מבשלים את האורז עם סכור הדקלים, חלב הקוקוס והמלח למשך כחצי שעה עד ריכוך. משגיחים על האורז שלא יידבק לתחתית הסיר וייצרב. עם התבשיל נהיה סמיך מדי ניתן להוסיף מעט מים.

קולפים את המנגו וחותכים לקוביות.

להגשה:

מסדרים מעט סטיקי רייס מבושל בחלב קוקוס על צלחת ההגשה. מסדרים מעל מניפה של פרוסות מנגו או קוביות מנגו מצוננות.

מסעדת "בית תאילנדי" - בוגרשוב 8 תל אביב.

טל: 03-5178568 . 7 ימים בשבוע. 12:00- 24:00.

 

 

מהמטבח האיטלקי

מתכוני ריזוטו באדיבות איל מרון

ביסטרו טשרניחובסקי 6

 

מתכון לריזוטו פטריות לארבעה סועדים

מרכיבים:

1 כרישה החלק הלבן קצוץ דק

3 כפות שמן זית

1 שן שום פרוס דק

400 גר ריזוטו מסוג ארבוריו

1 ליטר ציר עוף או ירקות לצמחונים

חופן פרמז'ן מגורר

מלח ופלפל לפי הטעם

3 כפות חמאה צהובה

200 גרם פטריות שמפיניון

200 גרם פטריות יער

200 פטריות פורטובלו

100 גרם פטריות שיטקה

2 כפיות עלי טימין טרי

כף מחית פטריות כמהין

 

אופן הכנה:

מחממים את ציר העוף או ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מאדים את הכרישה והשום בשמן זית בסיר בישול למשך 7 דקות. מוסיפים את הריזוטו לסיר ומערבבים. לאחר מכך מוסיפים את הציר לאט, כשהוא חם (כף בכל פעם). פורסים את הפטריות לגודל הרצוי ומוסיפים לתוך תערובת הריזוטו, מתבלים במלח, פלפל, חמאה, טימין והפרמז'ן וממשיכים לערבב את הריזוטו מדי פעם עד להכנה. כ- 20 דקות זמן הכנה.

 

 

מתכון לריזוטו ברוקולי וגבינת ורוקפור לארבעה סועדים

 מרכיבים:

1 כרישה החלק הלבן קצוץ דק

3 כפות שמן זית

1 שן שום פרוס דק

400 גר ריזוטו מסוג ארבוריו

1 ליטר ציר עוף או ירקות לצמחונים

חופן פרמז'ן מגורר

מלח ופלפל לפי הטעם

3 כפות חמאה צהובה

50 גרם גבינת רוקפור

4 ראשי ברוקולי חלוטים במים קרים

2 כפיות עלי טימין טרי

מחית פטריות כמהין

 

אופן הכנה:

מחממים את ציר העוף או ציר הירקות עד לרתיחה. מאדים את הכרישה בשמן זית עם השום בסיר הבישול למשך 7 דקות. מוסיפים את הריזוטו לסיר ומערבבים. לאחר מכך מוסיפים את הציר לאט, כשהוא חם (כף בכל פעם). מוסיפים את ראשי הברוקולי החלוט לתערובת הריזוטו, את גבינת הרוקפור מתבלים במלח, פלפל, החמאה, טימין ופרמז'ן וממשיכים לערבב את הריזוטו מדי פעם עד להכנה. כ- 20 דקות זמן הכנה.

בתיאבון.

ביסטרו טשרניחובסקי 6, רחוב טשרניחובסקי 5 ת"א. 03-6208729.

 

מהמטבח הפרסי

 

מתכון צ'לו חורשת אלו (אורז פרסי לבן עם תבשיל ירקות, בשר ופירות יבשים) לחמישה סועדים

של דליה קלימיאן, מסעדת בר גיורא

מרכיבים:

קילו בשר בקר שריר או כתף מס' 3

3 חבילות של נענע גדולות

3 חבילות של פטרוזיליה טרייה

בצל לבן גדול

רבע קילו מישמש יבש

רבע קילו שזיפים יבשים ללא גרעינים

קילו אורז פרסי

מלח פלפל לפי הטעם

חצי כפית כורכום

אופן הכנה:

את הבשר מטגנים קלות בסיר עם מעט שמן וסוגרים מכל הכיוונים. מוסיפים מים לחצי כמות מהסיר ומבשלים במשך שעה.

קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

את הנענע והפטרוזיליה קוצצים ומטגנים קלות כל אחד בנפרד.

לאחר שהבשר בושל, מוסיפים את הירק והפירות היבשים. מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור על פי הטעם. ממשיכים לבשל לשעה נוספת. רצוי להוסיף מים על פי הצורך (כי המים מתאדים) והתבשיל הוא תבשיל מימי. משלימים תיבול.

 

לאורז- שוטפים את האורז היטב ומשרים אותו במים כשעה.

ממלאים סיר בינוני במים (2 ליטר מים).

מביאים לרתיחה ומוסיפים 2 כפות מלאות של מלח גס ו- 2 כפות שמן.

מוסיפים את האורז.

מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה. מערבבים כ- 5 דקות.

כשהאורז חצי מבושל מסננים במסננת.

באותו הסיר, מוסיפים מעט שמן (שיכסה באופן מלא את תחתית הסיר), חצי כפית כורכום ובערך חצי כוס מים ואת האורז (מבלי לערבב).

מכסים את הסיר עם מגבת מטבח נקייה ומעל מניחים את מכסה הסיר (המגבת על הסיר גורמת לאורז להתבשל בבודדים). ממשיכים לבשל את האורז על אש קטנה מאד למשך חצי שעה. מדי פעם יש לבדוק מה קורה עם האורז ואם רצוי להוסיף עוד מים.

* ניתן לשדרג את האורז עם פרוסות תפוחי אדמה בתחתית הסיר מה שמשדרג את המנה פלאים. 

בהגשה מגישים את האורז בצלחת גדולה ואת התבשיל בקערת הגשה.

בר גיורא- בר גיורא 4 תל-אביב. 03-6204880. 7 ימים בשבוע, 09:30- לקוח אחרון.

הכתבה נוצרה בתאריך : 22/04/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו