מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים יוצאים בהמלצות לקראת החופש הגדול ועונת הקיץ • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

לא הכל אני יכול בחופש הגדול

מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים יוצאים בהמלצות לקראת החופש הגדול ועונת הקיץ.

מאת: מערכת לגדול

 

מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית יוצאים בהמלצות לקראת החופש הגדול ועונת הקיץ: בחודשי הקיץ, עם סיום שנת הלימודים ותחילתו של החופש הגדול, קיימת עלייה חדה בפגיעות בקרב ילדים ובני נוער, בעיקר מטביעות, נפילות מגובה, מאופניים וקורקינט. מומחי מרכז שניידר מייעצים כיצד נוכל לעבור את החופש הגדול בשלום, בזהירות, וללא תוספת במשקל.

ד"ר יחזקאל ויסמן, מנהל היחידה לרפואה דחופה במרכז שניידר, מציין כי חשוב להקפיד על הגנה מפני השמש, לשמור על כללי בטיחות בפעילויות המאפיינות את החופש הגדול, ולנקוט באמצעי זהירות על מנת למנוע את האפשרות לפגיעה.

 

חשיפה לשמש: בכל יציאה לים, לבריכה, או לטיול בטבע, יש להקפיד על חבישת כובע למניעת מכת שמש ולהשתמש באמצעי הגנה על העור, כמו קרם הגנה ושרוולים ארוכים. רצוי מאד שלא להיחשף לשמש עד השעה בין 10:00 בבוקר ל- 17:00 בערב, מכיוון שבשעות אלה עצמת הקרינה היא מרבית. יש להקפיד על שתייה מרובה של מים, מחשש להתייבשות.

 

רכיבה על אופניים וקורקינטים: בכל יציאה לרכיבה על אופניים, קורקינט ורולרבליידס, יש להקפיד לחבוש קסדה ומגני מרפקים וברכיים. הקסדה היא האמצעי היעיל ביותר למניעת פגיעות ראש.

 

סכנת טביעה: יש להקפיד על השגחה צמודה על ילדים עד גיל 5, כאשר מבלים בים ובבריכה, וכן להקפיד על שימוש במצופים גם בגילאים הגדולים יותר. חשוב מאד לשמור על קשר עין עם הילד. יש לגדר בריכות שחיה בבתים פרטיים, בהם עשויים לשהות ילדים קטנים, על מנת למנוע מקרי טביעה. שחייה היא מיומנות חשובה לילדים, מומלץ להתחיל בלימודי השחייה החל מגיל 5.

 

נפילות מגובה: כדאי להרחיק מחלונות רהיטים כמו ספות, מיטות ושידות ולא לאפשר לילדים לשחק על גגות ומרפסות, אלא בהשגחת מבוגר. כמו כן, מומלץ להתקין סורגים בחלונות גבוהים.

 

דפנה זיו בוסאני, דיאטנית קלינית ביחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר, מציינת כי בחופש הגדול ילדים ובני נוער רבים מבלים את זמנם מול הטלוויזיה והמחשב, ועלולים להשמין בשל אכילה מתוך שעמום ומיעוט פעילות גופנית. על כן מומלץ:

 

לתכנן את החופשה מבחינת אוכל ופעילות: מומלץ להכין מערכת אכילה מסודרת יחד עם הילד ולתכנן את הארוחות השבועיות שלו על פי העדפותיו, תוך הגבלת מאכלים מסוימים כגון: צ'יפס, נקניקיות וחטיפים, וכן לעודד אכילה מרובה יותר של ירקות. כבר בתחילת החופש חשוב לשוחח עם הילד ולקבוע כללים וגבולות לגבי אכילה ובטיחות בבית. מומלץ לקבוע שאכילה תהיה ליד שולחן בצורה מסודרת ולא ליד הטלוויזיה או המחשב.

 

להקפיד על פעילות גופנית: היות שבדרך כלל הזמן הפנוי עם הילדים הוא בערב, יש לקבוע תוכנית פעילות יומית שכוללת שחיה או הליכה רגלית או רכיבה על אופנים. במידה ותהיה מסגרת קבועה, יהיה קל יותר לילד לבצע פעילות גופנית תוך בילוי זמן איכות עם ההורה. לבוגרים יותר אפשר להציע עבודה בחופשה או התנדבות וכך מצמצמים את שעות השעמום בבית ואת האכילה מתוך שעמום.

 

להכין צידה לדרך:  לא להתפתות לעצור בדרך ולקנות מזון מוכן, להתארגן מראש עם פירות קרים (אם ע"י מצע של קרח או ע"י קרחומים מוכנים שישמרו  את הפירות קרים וטעימים. להכין שתיה שהיא חשובה שבעתיים בימים חמים . להכין כריכים רצוי מלחם מחיטה מלאה  ועם תוספת של ירקות.

 

שתיה:  חשוב מאד לשתות והשתייה המרווה ביותר והמומלצת ביותר היא מים.אל לנו לשכוח שבכל בקבוק שתיה של משקה קל  אנו מקבלים תוספת קלורית של 200 קלוריות שזה ערכו הקלורי של  כריך שיכול לשמש כארוחת ביניים. המשקאות הם בעצם  קלוריות ריקות אשר אינן תורמות לגוף נוטריאנטים חיוניים ולכן עדיף לוותר על שתייה מתוקה ולהתייחס אליה כאל  ממתק.

 

נופש פעיל:  אם בבריכה בחוף הים או במלון אפשר למצוא את הפעילות המתאימה ולא לשכב על כסא הנוח או על המחצלת תרגישו קלים יותר אם תהיו פעילים. 

הכתבה נוצרה בתאריך : 29/06/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו