רכיבה טיפולית לילד, חשיבות רכיבה טיפולית, חווה לרכיבה טיפולית • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

רכיבה טיפולית: לעזור לילד לעלות על הסוס

מאת ד"ר עופר קומרובסקי, וטרינר, מנהל חוות המרחב הפתוח


רכיבה טיפולית לילד

רכיבה טיפולית מומלצת מאוד ע"י רופאי ילדים ומומחים להתפתחות הילד, ומוכרת ע"י כל קופות החולים לטיפול במגוון קשיים כגון: בעיות קשב וריכוז, דימוי עצמי נמוך וחרדה, הפרעות התפתחותיות כולל הספקטרום האוטיסטי, בעיות מוטוריות, ויסות תחושתי ועוד...


חשוב לדעת! ניתן להיעזר בכל קופות החולים ולקבל סבסוד משמעותי לרכיבה טיפולית.


מהו סוד הקסם של רכיבה טיפולית?
יחודו של הטיפול באמצעות הסוס מתבטא בכך שהוא טיפול הוליסטי, כלומר נוגע בכמה תחומים בו זמנית: הרגשי, המוטורי, הסנסומוטורי והנפשי.
עבור הילד זהו חוג כיפי בסביבה טבעית ולא חדר טיפולי סגור ומנותק מהמציאות.
תוך כדי הרכיבה צפים הפחדים אשר מנהלים את חיינו ומעכבים אותנו ומונעים מיצוי הפוטנציאל והגשמה.
ברכיבה הילד לומד להכיר את הפחד, להשתחרר ולתפקד ביחד עם הפחד ולהתגבר.


כיצד זה עוזר?
הרכיבה משפרת בצורה דרמטית את הדימוי העצמי של הילדים. הישיבה על גב הסוס מעניקה תחושה של עוצמה ושליטה.
הרכיבה עוזרת לווסת את הרגשות ואת הרגישויות ולשנות את מעמדם החברתי.
במהלך הרכיבה הילדים מרוכזים, לומדים להקשיב למדריך ולסוס, ולהמתין בסבלנות לתוצאות. הטיפול עוזר מאוד למוטוריקה הגסה והעדינה במצבים של יציבה, טונוס שרירים, חגורת כתפיים, תפיסה גופנית במרחב, חיזוק שרירים וארגון הגוף - כשהכל קשור קשר הדוק לדימוי עצמי.


חלק משמעותי לא פחות הוא הקשר האישי עם הסוס כחיה עדינה ועוצמתית מאוד, ובעלת רצונות וצרכים משלה. במפגש בין הילד לסוס נרקמת מערכת יחסים מיוחדת שבה כל צד לומד לאהוב ולכבד את הצד השני.


סיפור אמיתי ומרגש  מהחווה:
שחר (שם בדוי) הגיע לחווה לפני כשלוש שנים בגיל 9. ילד מקסים, סקרן וכנה, שחווה חרדה עמוקה בכל מפגש עם בע"ח. החרדה הביאה אותו למצוקה פיזית ונפשית, נוראית עד שגרמה לו להימנע מכל סיטואציה שבה הוא עלול לפגוש בע"ח, ועד כדי הימנעות מיציאה מהבית.
למותר לציין כי תפקודו ואיכות חייו נפגעו. החרדה הפכה לצל המלווה את חייו.


הגעתו של שחר לחווה, לסביבה מאיימת כל כך, כמוה כטביעה לאדם חי. כמות של בע"ח, לסוגיהם השונים, הביאה אותו להצפה חרדתית ולהתנהגויות קיצוניות. שחר הסתובב בחווה כחיה רדופה המשוועת להצלה.
לאחר הביקור הראשון, שיתפה אמו של שחר בשיחה שקיימה עמו:
שחר טען קשות בפניה: "את אמא שלי. איך יכולת לעשות לי את זה?!"
האם שאלה: "אתה סומך עלי שאעשה רק מה שטוב לך, גם אם זה קשה?"
ולאחר התלבטות ומחשבה הוא ענה בחיוב.


שחר הצטרף לחווה על מנת להתמודד ולחוות את הפחד הגדול של חייו, וגילה שהחרדה שלו מהווה מציאות דמיונית ואינה קשורה למציאות האמיתית. בחווה הוא פגש אנשים שונים שהכירו בקושי שלו אבל דחפו אותו להתמודדות והצלחה. האמינו בו ונטעו בו את האמון בעצמו וביכולתו לנצח את הפחד.


בהתמודדותו, עבר שחר שלבים רבים ולא פשוטים. בתחילה, ההתמודדות עם הכניסה לחווה והשליטה בתגובות האמוציונליות והמתגוננות אינסטינקטיבית.
בשלב הבא הוא יצא לטייל רכוב בכרכרה רתומה לעגלה, ואף לווה בבעלי חיים שבהמשך מצאו את מקומם לידו ואפילו זכו למגע ידו.
בשלב מתקדם עבר למפגש עם הסוס, לרכיבה על גבו, טיפול ושליטה בסוס, וזאת למרות הצעקות ורגעי הלחץ, אשר מצאו פורקן ותומרנו ע"י תרגילי נשימה ולמידה להפריד בין התחושה הפיזיולוגית של הפחד לבין מצב של סכנה אמיתית.


כיום, מסתובב שחר בחופשיות בחווה, רוכב בקבוצה עם סוסים, יוצא מהבית לפגוש חברים, ומעיז לעשות ולטעום דברים חדשים בכל התחומי החיים, שבעבר נמנע מהם בשל הפחד.


שחר אינו חריג. ישנם רבים הסובלים מפחדים שונים. מיותר וחבל לחיות בפחד משתק. אם אתם סובלים מכך או מכירים אחרים... אתם מוזמנים לקרוא מידע נוסף בקישור הבא באתר חוות המרחב הפתוח.


חוות המרחב הפתוח בלגדול

אינדקס רכיבה טיפולית
 

הכתבה נוצרה בתאריך : 18/01/2015
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו