משחקי נסיעה לילדים ברכב, משחקים לנסיעות ארוכות - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

משחקי דרך עם ילדים

יוצאים לטיול משפחתי ברכב? כך תעבירו את הנסיעה בנעימים


משחקי דרך עם ילדים, איך להעביר נסיעה בכיף עם הילדים
צילום: Dreamstime

 

רעיונות למשחקי דרך עם ילדים בנסיעות ארוכות ואפילו כשנתקעים בפקק

 

בדרך לחופשה או טיול משפחתי במכונית, כאשר שעות ארוכות של נסיעה עוד לפניכם עם הילדים... בין אם אתם בדרך לצפון או לדרום, עולים לירושלים או יורדים לאילת, הגיוני שמתישהו הילדים יאבדו סבלנות, ישתעממו ויתעייפו.


טאבלט או מסכי DVD? לא חייבים בכלל ועדיף שלא. הבשורות הטובות הן שלא צריך הכנה מרובה מראש כדי שהנסיעה תעבור בשלום גם בלי מסכים. בכל מקרה מומלץ לקחת אתכם לדרך צעצועים קטנים או חפץ מעבר שהילדים אוהבים. אפשר לקחת מחברת וטושים, או לוח ציור מגנטי, בובות משחק, ספר או עיתון ילדים, נגן עם אוזניות, משחק טטריס וכן הלאה.
בנוסף קחו עמכם מספיק אוכל ושתיה, כי לא בטוח שתמצאו איפה לעצור בדרך ולקנות. וילדים רעבים הם ילדים עצבניים שלא ישרדו נסיעה ארוכה...


ובנסיעה עצמה – שחקו משחקים. לפניכם רשימה של 30 משחקי דרך לילדים שתוכלו לבחור מתוכה, להוסיף לה ולהתאים אותה לילדיכם כאוות נפשכם:


ארץ עיר: המשחק האהוב והידוע. בוחרים אות ואז כל ילד לפי התור (או הראשון שיודע) צריך לומר ארץ, עיר, חי, צומח, דומם, שם ילד, שם ילדה ומקצוע המתחילים באות הזו. ואפשר כמובן להחליף ולהוסיף קטגוריות כרצונם. לילדים שטרם יודעים קרוא וכתוב ניתן לעזור ולתת רמזים.


נחש את המילה: אחד הנוסעים בוחר לעצמו מילה (למשל "מלפפון"), ומגלה רק את האות הראשונה שלה. שאר הנוסעים צריכים לשאול אותו שאלות (האם זה דומם? האם זה ירוק? וכו'), עד שהם מנחשים את המילה.


משחק המספרים: כל הנוסעים צריכים למצוא מספרים מ-1 עד כמה שרוצים, בלוחיות הרישוי של מכוניות סביבנו, שלטי דרכים, פרסומות בדרך וכן הלאה. מי שרואה מספר מכריז אותו וכך ממשיכים למספר הבא. כשמגיעים ל10 המשחק נהיה קשה יותר שכן צריך למצוא ברצף את הספרות 10, 11 וכן הלאה...


אף פעם לא: כל משתתף בתורו צריך לומר משפט על משהו שאף פעם לא עשה, וחבריו למשחק כן עשו. אם למשל אמא אומרת "מעולם לא שיחקתי כדורגל", אז כל מי שבמשחק וכן שיחק כדורגל בחייו, צובר נקודה שלילית. מי שמגיע ל-5 נקודות, צריך לבצע משימה שחבריו מטילים עליו.


סיפור בהמשכים: ממציאים סיפור כאשר אחד הנוסעים מתחיל במשפט משלו (למשל "פעם היה ילד שנסע באוטו לאילת"), וכל נוסע בתורו מוסיף משפט אחד כרצונו לסיפור (חשוב להגביל למשפט אחד), ולוקח את העלילה לאן שהוא רוצה.


משחק החרוזים: אחד ההורים מכריז על מילה מסוימת, וכולם צריכים למצוא לה חרוז. הראשון שמוצא חרוז, בוחר מילה חדשה לה צריכים המשתתפים למצוא חרוז.


אני רואה: כל אחד בתורו בוחר עצם שהוא רואה בדרך (למשל מנוף או תמרור), וצריך לתת רמזים לאחרים עד שהם מנחשים את העצם הנבחר.


כן-לא-שחור-לבן: הנוסעים צריכים לנהל שיחה ולשאול אחד את השני שאלות, כאשר אסור לאף אחד לומר אחת מ-4 המילים הנ"ל. מי שאומר בטעות, צובר פסילה. נסו לבלבל אחד את השני...


למנות בעלי חיים: לשאול את הילדים בהתאם לגילם, מינים של בעלי חיים - למשל אלו עופות הם מכירים, חיות בר, יונקים, זוחלים, חיות מים וכו'.


למנות פירות וירקות: לשאול את הילדים אילו סוגי פירות הם מכירים, ואלו ירקות?


למנות סוגי כלי רכב: לשאול את הילדים אלו כלי תחבורה הם מכירים.


נחש את האגדה: כל משתתף בתורו צריך לומר משפט או סצינה מתוך סיפור או אגדת ילדים שכולם מכירים, והנוסעים צריכים לנחש את הסיפור ומה אירע באותה סצינה.


נחש את הגיבור: כל ילד בתורו צריך לחשוב על גיבור של סדרת טלוויזיה/ ספר/ אגדת ילדים שכולם מכירים, והאחרים צריכים לנחש מי הגיבור באמצעות שאלות.


נחש את השיר: כל משתתף בתורו מזמזם שיר, והאחרים צריכים לנחש את השיר ולשיר אותו יחד.


רעיונות למשחקי דרך עם ילדים בנסיעות ארוכות ואפילו כשנתקעים בפקק
צילום: Deb, אתר flicker


מפת ציוני דרך: הכינו מראש מפות פשוטות מצוירות עם ציוני דרך בולטים. למשל בנסיעה מהמרכז צפונה ציירו להם את דמותו של הרצל ליד מחלף הסירה, את אצטדיון נתניה החדש, ארובות חדרה וכדומה. על כל ילד לאחוז מפה בנסיעה ולעקוב אחר ציוני הדרך, ומי שמגלה ראשון כל נקודת ציון, יזכה בנקודה. מי שלא ערני ומפספס, מפסיד נקודה.


משחק המילים: כל משתתף בתורו צריך לומר מילה, והמשתתף שאחריו צריך למצוא מילה המתחילה באותה אות בה מסתיימת המילה שנאמרה לפניו. למשל הראשון אמר "בית", השני "תירס", השלישי "ספר" וכן הלאה.


אסוציאציות: אחד ההורים בוחר מילה (למשל "אבטיח"), וכל אחד מהילדים צריך לומר מה הדבר הראשון שעולה לו בראש כשהוא שומע את המילה.


משחק ההפכים: ההורה אומר מילה, ועל הילדים לומר את ההיפך ממנה (מהיר/איטי, לילה/יום, שחור/לבן).


חפש את צבע: ההורה בוחר צבע, והילדים צריכים להכריז על עצמים שהם רואים באותו צבע: מכוניות, שלטים, צמחים וכו'.


נסעתי וראיתי: המשתתף הראשון אומר למשל "נסעתי לצפון וראיתי רמזור". השני מוסיף מילה: "נסעתי לצפון וראיתי רמזור ועננים". השלישי מוסיף מילה "...ראיתי רמזור, עננים ואוטובוס"... וכך הבא בתור צריך לומר את כל הפריטים ולהוסיף פריט משלו – עד שמישהו לא מצליח לזכור את כל הפריטים במשפט.


מחיאות לפי קצב: ההורה שאינו נוהג צריך למחוא כפיים או לתופף על רגליו בקצב מסוים, ועל הילדים לחקות את הקצב במדויק מבלי להתבלבל (למשל: מחיאה, הפסקה, שתי מחיאות, הפסקה, שלוש מחיאות).


המצאה חשובה: שאלו כל ילד מהן לדעתו שתי ההמצאות החשובות ביותר שהמציא האדם (למשל מחשב, גלגל, חשמל...).


תרגילי חשבון: בהתאם לגיל הילדים, לשאול אותם חידות חיבור וחיסור, כפל, חילוק וכו'.


חידות: ההורה שואל שאלות כגון: מהי עיר בדרום, מתחילה ב-א' ויש בה חוף ים והרבה מלונות – אילת.


לימוד שפה: על ההורה לומר משפט פשוט באנגלית על משהו שיש באוטו או בנוף, ועל הילדים לנחש מה נאמר בעזרת רמזים שיקבלו.


מחבואים בדמיון: כל ילד בתורו צריך "להתחבא" בדמיונו בפינה מסוימת בבית או בחצר, בגינה מוכרת או אפילו במקום שהוא ממציא (בגן חיות, על גג בניין, בירח...), ושאר המשתתפים צריכים לשאול אותו שאלות ולנחש איפה הוא מתחבא.


לשתף חוויות: כל אחד מהילדים מספר בתורו: מה הדבר הכי טוב שקרה לו השבוע. או: מה הוא היה הכי רוצה לעשות בטיול אליו נוסעים.


דיסק עם סיפור: להשמיע ספר מדבר במערכת, ואפשר גם לעצור בנקודות מסוימות ולשאול את הילדים מי זוכר מה מהמשפט הבא בסיפור.


ליהנות מהנוף: אם יש נוף מעניין, לשאול את הילדים מה הם רואים מבעד לחלון, איפה עוד הם נתקלו בנוף דומה ולספר להם אודות המיקום בו נמצאים.


משחק השקט: על כולם לשתוק (אפשר לנסות להצחיק אחד את השני בדממה), והראשון שמדבר הפסיד במשחק.

 

יש לכם עוד רעיונות? נשמח אם תוסיפו בתגובות! והעיקר: סעו בזהירות.

 

אטרקציות בדרך לאילת

אטרקציות לילדים באילת

 

אטרקציות לילדים בדרום

אטרקציות לילדים בצפון

אטרקציות במרכז

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 01/01/2018
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו