מתכוני מרקים לילדים | מכינים עם הילדים מרק - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מבשלים עם הילדים מרקים

 

מתחממים עם מרק

 

ליאת אביב מבשלת לילדים מרקים צבעוניים: הכתום מנצח, הירוק זוכה לפרצוף חמוץ והאדום מתקבל באנחת פשרה רק בגלל שיש בתוכו ניוקי.

מאת: ליאת אביב

 

לחורף חיכינו כבר המון זמן. הילדים ציפו לבוא הגשם וכבר  הצטיידנו במעיל חדש, מגפיים וכובע צמר. כעת, כשהוא סוף סוף הגיע , ניצלנו במשפחה את ההזדמנות לבלות בבית ולנסות כמה מרקים עשירים יחד עם הילדים. המוטיב המרכזי היה מרקים צבעוניים. הילדים ( 5, 7), טעמו וחוו דעה. לבסוף הצבע פחות או יותר הכריע את הכף.

 

לפני המתכונים הנה התוצאות: המפסיד הגדול היה המרק הירוק שהפסיד אך ורק בגלל הברוקולי, הירק הפחות אהוב בביתנו (ודווקא בגלל שהוא בריא!). למקום השני הגיע מרק עגבניות וניוקי (ניוקי במילוי תפוח אדמה שהושלך למרק) הניוקי מבחינת הילדים היווה את האטרקציה המרכזית ובלעדיו ממש לא בטוח שהעגבניות היו לוקחות. המנצח הבלתי מעורער היה המרק הכתום בשל המתיקות, הצבע המרהיב וחלב הקוקוס שהתווסף לו.

 

 

מתכונים למרחקים חורפיים, לגדול

 

 

מתכון בסיסי להכנת ציר אמיתי:

מרכיבים: 1 ק"ג עצמות, 10 ל' מים, 5 בצלים, 5 גזרים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, 5 עלי דפנה, כפית פלפל שחור גרגירים, חצי כפית גרגירי פלפל אנגלי, צרור עשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה, טרגון וכדומה, מלח.

בסיר: מרתיחים את כל המרכיבים פרט לתבלינים ולעשבי התיבול. מסירים את הקצף. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט למלח ומבשלים על אש קטנה למשך כשלוש שעות. ממליחים על פי הטעם, מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.   

 

מתכון למרק קרם ברוקולי

לשישה סועדים

מרכיבים:

50 גרם חמאה

1 בצל לבן קצוץ

2 ברוקולי טרי פרוס

3 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות

2 כפות אבקת מרק עוף/ או חצי ליטר ציר עוף אמיתי

1/2 כפית פלפל שחור טחון

200 מ"ל שמנת מתוקה

100 ג' גבינת פטה חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

בסיר מטגנים את הבצל הקצוץ בחמאה. לאחר 2 ד' מוסיפים את הברוקולי, התפו"א וליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מתבלים בפלפל ואבקת מרק עוף ומבשלים לעוד כ-30 ד'. מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים על קטנה כ- 10 ד' תוך ובוחשים לסירוגין.

להגשה: מקשטים בקוביות פטה.

 

מתכון למרק עגבניות וניוקי

מרכיבים:

50 גרם חמאה

1 כרישה פרוסה

2 קופסאות עגבניות תמר משומרות (1 ק"ג)

300 גרם רסק עגבניות

4 שיני שום כתוש

1 כף אבקת מרק עוף/ או רבע ליטר ציר עוף

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

2 כפות סוכר

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

200 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם ניוקי תפו"א

 

אופן הכנה:

למרק:

בסיר מטגנים את קלות את הכרישה בחמאה.

לאחר שהיא הזהיבה קמעה מוסיפים את עגבניות התמר לעוד כ-2 דקות.  

מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומתבלים באבקת מרק, ג'ינג'ר, סוכר ופלפל ומבשלים לכחצי שעה.

מוסיפים רסק עגבניות ושום ומערבבים.

מבשלים לעוד כ- 10 ד' ומוסיפים תוך כדי בחישה את השמנת.

 

לניוקי

מביאים לרתיחה סיר עם מים, מוסיפים את הניוקי וכאשר הוא צף, סימן שהוא מוכן.

 בהגשה, לכל צלחת מרק מוסיפים כמה ניוקי ומזליפים מעט שמן זית.

 

 

מתכון למרק ארטישוק ירושלמי

לשישה סועדים

מרכיבים:

1 בצל לבן קצוץ

2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף

3 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

200 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

בסיר מטגנים את הבצל בשתי כפות שמן זית עד לשקיפות.

מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת תפוחי האדמה ומבשלים לכ- 5 ד' תוך כדי ערבוב.

מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומתבלים במלח ופלפל ומבשלים לכ- 40 ד' על אש נמוכה.

מוסיפים את השמנת והטימין וממשיכים לבשל על אש קטנה (כדי שהשמנת לא תתפרק) לכ-10 ד' תוך כדי בחישה.

בהגשה מומלץ להזליף כמה טיפות שמן זית על כל מנה, לצד טוסטונים קלויים.

 

 

מתכון למרק חרירה (מרק קטניות מרוקאי חמצמץ ועשיר)

מרכיבים:

1 כוס חומוס מושרה לילה במים

1 כוס עדשים חומות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס

1 צרור כוסברה קצוצה גס

2 בצלים בינוניים  לבנים קצוצים

3 עגבניות טריות בינוניות חתוכות לקוביות

1 כוס אטריות דקות

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית מלח

1 כוס קמח לבן מנופה

1 ק"ג בשר שפונדרה  חתוך לקוביות

 

אופן הכנה:

בסיר גדול מכניסים את הבשר, החומוס והעדשים. מוסיפים  4 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את העגבניות והסלרי ומטגנים ל 4 דקות נוספות.

מעבירים את הירקות המטוגנים לסיר ומנמיכים את האש.

מתבלים בפלפל שחור, כורכום ומלח ומבשלים למשך שעתיים על אש נמוכה.

מדללים את הקמח במים חמים ומוסיפים אותו לסיר המרק.

מוסיפים גם האטריות, הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים  לעוד 30 דקות.

חשוב לבחוש בשלב הזה מידי פעם.

מגישים בליווי חצי לימון טרי. 

 

 מתכון למרק קוקוס כתום

לשישה סועדים

מרכיבים:

50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים

2 בטטות קלופות וחתוכות לפרוסות

1/2 ק"ג דלעת פרוסה

3 גזרים קלופים ופרוסים

1 כרישה פרוסה

2 כפות אבקת מרק עוף/ או חצי ליטר ציר עוף

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

200 מ"ל חלב קוקוס

50 גרם חמאה

 

אופן הכנה:

בסיר מטגנים את הכרישה בחמאה.

לאחר כ-5 ד' מוסיפים את כל הרכיבים הכתומים ומטגנים תוך כדי ערבוב לכ- 5 דקות נוספות.

יוצקים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר הרכיבים מלבד חלב הקוקוס.

מבשלים כ- 40 ד' (לקבלת מרקם אחיד ניתן לטחון את המרק בבלנדר בסוף הבישול).

מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים לעוד כ- 10 ד' .

 

 

עוד מתכונים שילדים יכולים להכין

 

לאטרקציות ןפעילויות לילדים בשבת

הכתבה נוצרה בתאריך : 07/12/2021
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו