לגדול | אטרקציות לילדים | פעילויות לילדים | מקומות בילוי לילדים | טיולים בשבת | אירועים לילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מי ילווה אותך בלידה

תסריט הלידה, הרהורי הלידה והבחירה במלווי הלידה. מיומנה של דולה מוסמכת.

מאת: רוית שטרן גינת, דולה.

 

 

בכל פעם שאני רואה אישה בהריון אני קצת מקנאה: מקנאה בחוויה שהיא עומדת לעבור ובמיוחד ברגע המיוחד הזה שאין עוד רגע בעולם שמרגיש טוב יותר, טהור יותר ומלא באהבה – הרגע בו נולד תינוק בריא ומתוק והופך אותך באחת לאמא...

המגע הרך והחמים של עורו על עורך, הריח המדהים, שאף מרכך כביסה עוד לא הצליח לחקות, הנודף מתינוקך, קולה של המיילדת המכריזה "מזלטוב" , הבכי הראשון של התינוק מתערבב בבכי או באנחות שמחה שלך ושל כל מי שנמצא בחדר, המראה הלא ייאמן של הייצור הקטן שבילה בתוכך 9 חודשים ופתאום הנה הוא בחוץ – תינוק של ממש...

לידת תינוקך יכולה להיות אחד מרגעי השיא של חייך. .. לכן חשוב בעיני שתקדישי מחשבה למי שיחלוק אתך את הרגעים האלה...

 

גברים בחדר לידה

כיום, בעיני זוגות רבים, השתתפות בן הזוג בלידה נראית כדבר ברור מאליו. כבר קשה לנו לזכור את הימים הלא כל כך רחוקים (תשאלו את ההורים שלכם) בהם האבות עמדו בחוץ ועישנו סיגרים...

האם הגבר צריך להיות בחדר לידה? בדרך כלל – כן. מחקרים מראים שעצם נוכחות בן הזוג בחדר הלידה עשויה להפחית את רמת הכאב שלך  בכ- %30  ולהקל על התמודדותך עם צירי הלידה באופן משמעותי.

 

עם זאת, מניסיוני בחדרי לידה, למדתי שבנוסף להתרגשות, לדאגה וללחץ המאד טבעיים במהלך הלידה, לגברים יש בדרך כלל צורך להיות פעיל, אקטיבי ויעיל בזמן הלידה ולהרגיש שהוא תורם לבת זוגו באופן כלשהי. לכן חשוב בעיני להשתתף ביחד בקורס הכנה ללידה שייתן לבן הזוג ידע על כל תהליך הלידה וכלים שבאמצעותם יוכל לסייע לך פיזית ורגשית.

 

בעקבות השתתפות בקורס הכנה ללידה תוכלו לתאם ציפיות – הוא ידע למה את מצפה,  כך שבזמן הלידה הוא יוכל להיות שם בעמדה מגוננת, לסייע לך לבטא את רצונותייך בפני הצוות הרפואי גם כשאת מתקשה לבטא אותם ולתת לך תחושת בטחון. כמו כן, בעקבות הידע שירכוש בקורס הוא יוכל לעסות אותך בזמן הצירים, לסייע ולהדריך אותך בנשימות, להזכיר ולהמליץ לך על תנוחות שיקלו את הכאב ויזרזו את הלידה ועוד.

ואם בן הזוג שלך מתעקש שזה לא מתאים לו? הוא לא יוצא דופן. יש לא מעט  גברים שהלידה נתפסת בעיניהם כאירוע נשי, יש שלא חושבים שיצליחו להתמודד עם המראה של בת זוגם סובלת, ואחרים שקשה להם להתמודד עם המימד הפיזי – ובעיקר הקולות והמראות- שמזמנת להן חוויית הלידה.

 

מניסיוני, השתתפות במפגשי הכנה ללידה תוכל אולי לסייע לו להבין שיש לו אפשרות של ממש לסייע לך בלידה תוך שליטה מלאה על רמת המעורבות והחשיפה שלו לדברים שאינו רוצה להיות מעורב בהם , אך אם למרות זאת בן זוגך עדיין לא מעוניין להיכנס לחדר הלידה – לא הייתי מאלצת אותו. לחץ וחרדות עשויים להעלות אצלו את רמת האדרנלין , מה שעשוי להשפיע באופן ישיר על רמת האדרנלין בחדר ואצלך היולדת, ובכך לעכב ולהקשות את מהלך הלידה.

 

מי עוד יכול ללוות אותך בלידה?

 

בשנים האחרונות עולה המודעות לזכויות היולדות,ובהתאם לדרישה מהשטח רוב בתי החולים מאפשרים לכל יולדת להכניס לחדר הלידה שני מלווים לפי בחירתה. אז בהנחה שבן הזוג הוא חלק בלתי נפרד מהחבילה, את מי עוד כדאי להביא?

בעיני, מאז ומעולם, הלידה הוא מקום שבו תמיכה נשית היא הכרח. אמא, אחות, חברה קרובה  - רצוי מישהי שכבר עברה לידה, אבל לא חובה – תוכל להיות שם בשבילך ועבור בן זוגך, כל עוד היא מצליחה להתמודד עם ההתרגשות ולא לחוצה בעצמה.

כדאי שתבחני מראש את המועמדת להצטרף אליך בהתאם ללידה שאת מתכננת לעצמך. כך לדוגמא הייתי נמנעת מלהביא ללידה אמא שממש לא מבינה למה צריך אפידורל אם אני מתכננת על "אפידורל עוד בחנייה" או להביא חברה שלא מבינה "למה צריך לסבול" אם אני מתכננת לידה טבעית ללא משככי כאבים. גם עם המלווה הנוספת  חשוב לתאם ציפיות מראש.

 

אופציה נוספת היא האופציה המקצועית: דוּלה, או בעברית – תומכת לידה. הדולות של היום הן בנות דמותן של אותן נשים שכבר בהיסטוריה העתיקה מלאו חלק בלתי נפרד בתהליך הלידה וסייעו במהלכה ליולדת ולמיילדת. הדולות הן נשים שמלוות את היולדת ובן זוגה כבר מההיריון, במהלך הלידה ולאחריה עם ידע, ניסיון, תמיכה פיזית ורגשית ובסיוע של שיטות שונות מתחומי הרפואה הטבעית.

 

מחקרים מראים שלידה עם דולה עשויה לקצר את הלידה, להפחית את הצורך בשימוש במשככי כאבים, להפחית את הצורך בהתערבויות רפואיות כגון לידות מכשירניות (ואקום, מלקחיים) וניתוחים קיסריים, לשפר את תחושת היולדת לגבי הלידה והתינוק ועוד.

 

אם החלטת שאת מעוניינת ללדת עם דולה, חשוב לבחור דולה שתהיה לך ולבן זוגך כימיה טובה אתה, כך שנוכחותה בחדר הלידה תהיה עבורך נעימה וחיובית. מאחר ונושא הדולות אינו מוסדר רשמית בכל בתי החולים, רצוי לבחור ללדת בבית חולים המאפשר לדולה לעבוד באופן גלוי כך שתוכל לעשות עבורך את המרב תוך שתוף פעולה מלא עם הצוות המטפל.

 

בסופו של דבר, הכי חשוב בעיני שהמלווים שתבחרי ללידה שלך  יהיו אנשים שנעים לך אתם, שאת סומכת עליהם ומרגישה אתם בנוח , ושיחזקו את האמון שלך בעצמך ובתהליך המדהים העומד בפנייך. אני מאחלת לך לידה בריאה, קצרה ומעצימה.

 

רוית שטרן גינת היא דולה מוסמכת.

ליצירת קשר עימה:  052-8582071

הכתבה נוצרה בתאריך : 09/06/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו