-התעמלות בהריון-ספורט לנשים בהריון-פעילות גופנית להריוניות-ויוי וגנר שיעורי ספורט לנשים בהריון-שעורים פרטיים בהריון • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

תפקיד הבעל בתקופת ההיריון

רבים הם האבות לעתיד ששואלים את עצמם כיצד להתנהג בתקופת ההיריון של בנות זוגם. על מנת שיוכל הגבר להבין את התנהגות זוגתו ההרה, את השינויים במצב-רוחה, הרגליה החדשים, מיחושיה הגופניים וכו', רצוי שיהיה מעורב באופן פעיל בכל הקשור להתפתחות ההיריון.

מאת: ויוי וגנר

 

התעמלות לנשים בהריון-ויוי וגנר

 

לחלוק יחדיו את ההיריון

רופאים ממליצים שבני הזוג יגיעו יחד לבדיקות וביקורות רפואיות, על מנת שגם האב יוכל לצפות בעובר הגדל ברחם אימו, לעקוב אחר התפתחותו ולהיות חלק מההתרגשות.

קריאה של ספרים בנושא ומאמרים מאתרים שונים באינטרנט יכולה להיות חוויה מקשרת ומחברת בין בני הזוג, כמו-גם תורמת להפחתת רמת החרדה, שכן ידוע כי ידע מסיר ספקות וחוסר וודאות.

השתתפות בקורסי להכנה ללידה היא חשובה ביותר: שם מדריכים, בין היתר, את בן הזוג כיצד לסייע לזוגתו ולהנחות אותה לנשום כשיש צירים וכיצד לעזור לה להרפות ולהירגע כשהסימנים הראשונים ללידה מופיעים. בקורס ניתן לברר לגבי האפשרויות השונות ללידה: האם בלידה טבעית, האם לבקש אפידורל ואיך יכול הגבר להיות לעזר בכל אחת מהאפשרויות, כשהוא רגוע ויכול לקחת חלק פעיל ומשמעותי בחוויה המשותפת של הלידה.

ככל שהשבועות מתקדמים גם האב יכול ליצור קשר עם בנו, אם באמצעות הנחת ידו על בטן האישה, כמו גם באמצעות הקול: בסביבות השבוע ה-20 להריון, העובר יכול לשמוע רעשים מחוץ לרחם אימו ובין היתר כמובן את קול אביו שאותו יוכל לזהות מיד אחרי הלידה.

הכנת הציוד והחדר לתינוק שעתיד להיוולד, הינה דרך נוספת למעורבות פעילה.

כאשר התינוק שייוולד הוא לא הבכור וישנם עוד ילדים בבית, יוכל האב להעסיקם ולאפשר לאם ההרה "לתפוס" עוד כמה דקות של מנוחה.

 

שינויים רגשיים

שינויים רגשיים בתקופת ההריון הינם תופעה שכיחה ומוכרת, אולם שינוים אלו אינם נחלתה הבלעדית של האישה ההרה. אף האב לעתיד חווה שינויים רגשיים שונים, לרוב רגשות של דאגה וחרדה לגבי בריאותה של בת הזוג. השינוי הפיסי המתרחש אצל זוגתו, מעורר לעיתים אצל הגבר רגשות רוך המביאות להתנהגות של הגנת יתר.

כמו-כן, יתכן שיצופו אצלו רגשות של פחד או דאגה לגבי בריאותו של התינוק או של האימא בעת הלידה, האם הכול יתרחש כמתוכנן וכמצופה? ומה יקרה אם, חס וחלילה, משהו ישתבש? האם באמת יוכל להיות לעזר? האם בכלל יהיה אבא טוב?

ניתן למתן ואף להפיג חששות אלו על ידי שיחות ויצירת קירבה בין בני הזוג וכן על ידי שיחה עם הורים אחרים. אין כמו שיתוף חששות ופחדים עם מי שנמצא בדיוק באותו מצב ומוכן להקשיב מתוך הזדהות מוחלטת. גם אם מדברים על אסונות ו/או חוויות קשות, השיחות הקבוצתיות או עם זוגות אחרים מביאות לחשיבה חיובית והבנה שאחוז גבוה ביותר של ההריונות והלידות מסתיימים בטוב ומכאן לאמונה שכך יהיה גם במקרה הפרטי שלנו.

 

באדיבות ויוי וגנר 

היריון "אמפטי"

קיימת דעה רווחת שגבר יכול לחוות היריון אמפטי בתקופה שבת זוגו בהיריון בעצמה, עם סימפטומים דומים לשלה, כמו שינויים הורמונליים, עייפות ועליה במשקל.

על פי מחקר שהתפרסם  ב- New Scientist, קיים בסיס מדעי לטענה זו: במחקר נבדקו דגימות של דם של 34 זוגות בתקופות שונות של ההיריון, כאשר התוצאות הראו שגברים חווים שינויים הורמונליים בתקופה זו. הסברה שהועלתה במחקר לגבי תוצאותיו, היתה כי ככל הנראה האישה ההרה "מכינה" ע"י התנהגותה, את הגבר לאבהות.

 

תפקיד האב בצירים ובלידה 

נוכחות האב בלידה היא טבעית אם לוקחים בחשבון את התפתחות התהליך מרגע הפרייה, הלידה, הגידול והחינוך של הילד.

תפקיד האב הוא חשוב ביותר: האב ממלא תפקיד שאף צוות מקצועי, ולו גם המיומן ביותר, לא יכול למלא והוא - התמיכה, הקרבה, החום והאהבה שרק בן הזוג יכול להעניק. לכן חשוב שהוא יהיה ממוקד ורגוע,  ובמיוחד- מוכן ויידע מה הוא יכול לעשות על מנת לסייע, להקל ולהעצים את החוויה המופלאה הזאת.

לכן, חשוב, קודם כל, ללמוד ולתרגל יחד טכניקות הרפיה ונשימה מרגיעה, להיות מודעים לאמר מילה טובה ולעודד. כל אלו מסייעים להפיג מתח, במיוחד בשלב הראשון של הלידה.

 

באדיבות ויוי וגנר

 

התנועעות יחד, עיסוי ומגע יכולים לסייע ולהקל על כאבי הצירים ואפילו לזרז במעט את ירידת התינוק לתעלת הלידה.

בשלב השני, יכול האב לספק תמיכה פיסית, על מנת למצוא את תנוחת הלידה המתאימה ביותר, תוך הקשבה מלאה לרצון היולדת, לאמר מילות עידוד ואפילו לתאר לה את התהליך המתרחש.

ואם על הקשבה דברנו, אין לשכוח שבתהליך זה מעורבים רגשות רבים, הנובעים משינויים הורמונליים עצומים, כך שלעתים יכולה בת הזוג היולדת לאבד סבלנות, אולי לא תרצה את מגע ידו של בן הזוג. יש להבין ולקבל זאת באהבה, לדעת לא להתווכח או להתערב, להמתין מספר רגעים כך שבתוך ההתרגשות שבחוויה המדהימה שעוברים יחד הכול ישכח והאהבה תגבר.

הלידה הינה אחד הרגעים החשובים והמשמעותיים שעוברים בני הזוג, הן כזוג והן כהורים. אז תיהנו... וזכרו - עולם מלואו נפתח בפניכם לאחר הלידה.

 

ויוי וגנר היא בעלת   B.A   בחינוך גופני  בוגרת מכון וינגייט ,מורה לחינוך גופני בבית ספר תיכון שער הנגב, מדריכה להתעמלות לנשים בהריון ואחרי לידה. ליצירת קשר עם ויוי: 050-3772727

לאתר של ויוי וגנר

הכתבה נוצרה בתאריך : 25/08/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו