מכינים עם הילדים דים סאם | מתכוני דים סאם לילדים | איך מכינים בצק לדים סאם-לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

ממלאים את הבצק

מתכוני דים סאם שיעסיקו אתכם ואת הילדים ביום כיף במטבח. מסעדת דים סאם נרתמה למשימה ואם לא בא לכם ללכלך את המטבח יש גם סדנאות למשפחה במסעדה.

מאת: מערכת לגדול

 

מתחילים עם מתכוני בצק שונים ואחר כך עוברים למליות

* כמויות הבצקים ל- 60 יח' כיסונים.

 

מתכון לבצק שקוף

מרכיבים:

1 ק"ג עמילן חיטה

2-3 כפות עמילן תפו"א

25 גרם מרגרינה/חמאה

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1500 מ"ל מים רותחים

אופן הכנה:

מניחים את כל המוצרים בקערה ומערבבים במהירות עם המים הרותחים, לאחר שכל המים נספגו לתוך הבצק מכסים את הקערה בניילון נצמד או במכסה אטום וממתינים 20 דקות.

לשים את כל הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, כל ריבוע מגלגלים לצורת "נחש" בקוטר 3 ס"מ, בעזרת סכין פורסים את "הנחש" לעיגולים באורך של 3 ס"מ. משטחים בעזרת סכין סינית רחבה "גרזן", ממלאים ומקפלים.

 

בצק שמרים (באו)

מרכיבים:

1 ק"ג קמח חיטה לבן בהיר (רצוי של חברת דגן)

2 כפות שטוחות של שמרים יבשים

650 מ"ל מים פושרים

2 כפות שטוחות של אבקת אפייה

2 כפות סוכר

אופן הכנה:

מניחים את השמרים והסוכר במים הפושרים ומערבבים עם הקמח ואבקת האפייה.

לשים עד שהבצק אחיד וחלק ומניחים בצד לשלושים דקות, עטוף בניילון נצמד.

מכינים שני "נחשים" ארוכים ובוצעים מהם עיגולים, מרדדים בעזרת מערוך ממלאים ומקפלים

 

בצק ביצים (שו מאי)

מרכיבים:

1 ק"ג קמח

2-3 ביצים

400 מ"ל מים פושרים

כפית מלח

 

אופן הכנה:

מערבבים את החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה, כאשר במהלך החצי שעה אחרי על עשר דקות לשים שוב את הבצק.

מרדדים לעובי מינימאלי וחותכים לריבועים (10 ס"מ על 10 ס"מ) ממלאים ומקפלים.

 

 

בצק חיטה (גיוזה)

מרכיבים:

חצי ק"ג קמח חיטה לבן בהיר

350 מ"ל מים פושרים, 350 מ"ל מים רותחים

אופן הכנה:

מערבבים 250 גרם קמח עם המים הרותחים בקערה אחת. בקערה נוספת מערבבים 250 גרם קמח עם המים הפושרים. מאחדים את שני הבצקים שהתקבלו לקערה אחת, לשים עד קבלת מרקם אחיד, מכסים וממתינים 10 דקות.

מכינים "נחשים" ארוכים ובוצעים מהם עיגולים, מרדדים בעזרת מערוך, ממלאים ומקפלים.

 

ונעבור למליות:

 

 

מלית תרד ובוטנים

מרכיבים:

1 קילו תרד שטוף היטב או 1 קילו של תרד סלרי וקישואים

150 גרם בוטנים מטוגנים וטחונים

3 כפות רוטב צדפות

1 כף סוכר

1 כפית מלח

מעט שמן שומשום

אופן הכנה:

מטגנים את התרד במעט שמן, מקריים, קוצצים וסוחטים.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בבלנדר, מניחים במקרר לפחות שעה לפני מילוי.

 

מלית בטטה כוסברה

מרכיבים:

1 קילו בטטה

1 בצל

2 שיני שום

כף סוכר

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כוסברה קצוצה

שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:

חותכים את הבטטה לקוביות ומטגנים (טיגון עמוק) עד לקבלת צבע זהוב. רצוי להניח על נייר סופג או רשת על מנת להיפטר מעודפי שומן.

קוצצים את הבצל ומטגנים עם מעט שמן, במחבת רגילה על אש נמוכה עד שהוא מתחיל להשחים.

ממתינים עד שהבצל והבטטה יתקררו ומערבבים עם כוסברה, סוכר, מלח ופלפל.

מלית דלעת

מרכיבים:

חצי ק"ג דלעת טרייה מקולפת

כף סוכר

שנטימטר ג'ינג'ר קצוץ

1 גזר קצוץ

בצל ירוק אחד

4-5 שיני שום קצוצות

כפית שמן שומשום

כפית מלח

מעט פלפל לבן

אופן הכנה:

מגרדים את הדלעת בפומפייה או במעבד מזון לתוך קערה. שופכים לתוך הקערה מעט מים רותחים (שיכסו את הדלעת המגוררת), משרים מספר דקות, סוחטים את הדלעת מהנוזלים (אפשר להיעזר בפיסת בד). מערבבים יחד את הדלעת עם שאר חומרי המלית ומניחים במקרר למשך שעה לפחות לפני מילוי.

 

מלית חזה אווז או עוף

מרכיבים:

חצי ק"ג חזה אווז או עוף טחונים (ניתן להוסיף אגוזי מלך או אגוזי קשיו)

2 בצלים ירוקים קצוצים

חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ

גזר אחד קצוץ

2 כפות רוטב צדפות\ רוטב פטריות\ סויה\ ווסצ'סטר

2 כפות סוכר

רבע כוס שמן (רק אם משתמשים בחזה עוף)

2 כפות קורונפלור מדולל במים

חצי כפית שמן שומשום

ניתן להוסיף אבקת מרק עוף

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים מלבד הקורנפלור והשמן, לאחר קבלת עיסה אחידה ותוך כדי ערבוב בבלנדר מוסיפים את השמן והקורנפלור עד ששוב מתקבלת עיסה אחידה. 

 

עוד מתכונים שילדים יכולים להכין

הכתבה נוצרה בתאריך : 02/11/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו