בנונה השוכנת באבן גבירול, פצפונת, ילדתינו הסקרנית יצאה עם לחיים מרוחות בתות ואבטיח ונראתה מסופקת מתמיד.
מאת: עמית שטיינברג
הספיק לי ביקור אחד בנונה כדי לדעת שהנה הוספתי לי עוד מקום לרשימה המצומצמת מדי, לצערי, של מסעדות אליהן אני יכול ללכת ללא חשש להפרעות או תקלות, לא משנה באיזו שעה בא
המסעדה הוותיקה יחסית (כבר 7 שנים) יושבת ברחוב אבן גבירול בתל-אביב, שהוא ללא ספק רחוב שכל כולו תמצית ההוויה התל-אביבית. ואכן, החלק החיצוני של המסעדה הוא בהחלט אבן גבירולי באופיו, עם שולחנות המשקיפים על הרחוב ההומה והמולה שקטה של עוברים ושבים למי שאוהב לראות ולהיראות. החלק הפנימי של המסעדה מכיל בר ארוך, מספר שולחנות וספה נוחה בצד אחד, ושם, באזור הספה, החלטנו אני ושתי הבנות החשובות בחיי להתיישב. מוסיקת ג'ז שקטה נעמה ברקע, ולמרות כמה חבר'ה צעירים שישבו על הבר עם מבחר משקאות אלכוהוליים האווירה הייתה רוגעת ושקטה, כזאת שמזמינה אותך להישאר במקום לפחות לשעה וחצי, ובדיעבד אכן כך היה.
ברגע שהתיישבנו, פצפונת שלחה יד סקרנית לספרים הישנים שמהווים חלק מהעיצוב הצבעוני אם כי הנינוח של בית הקפה התל אביבי. נזק היא לא גרמה, ומבט אחד למלצרית הבטיח לנו שהיא יכולה להמשיך ולדפדף כאוות נפשה. הדפדוף הקדחתני הספיק אמנם למספר דקות בלבד, אבל למזלנו אותה מלצרית חביבה התפנתה אלינו חיש מהר וסיפרה לנו שחוץ מהמנות הרגילות, יש גם מספר מרעננים לקיץ, כמו למשל שיק אבטיח קר.
שיק האבטיח הוכיח את עצמו לא רק כטעים ומרענן, אלא גם כחוויה קולינרית בפני עצמה לילדה, שמזמן הבהירה לכל מי שמעוניין לשמוע כמה היא אוהבת להגיד (ולאכול) אבטיח. עצם העובדה שאפשר לעשות מהאבטיח "משקה פלאים" שכזה ריתקה אותה, הזמנו עוד אחד, כדי שגם אנחנו נוכל ליהנות קצת. בין לבין גם קיבלנו שתי מיני מרגריטות באדיבות הבית, תות ופסיפלורה.
פה המקום לציין
המנות העיקריות שהגיעו היו טעימות לא פחות, אם כי סטנדרטיות יותר. התוספות של הטחינה והלבנה למנת השקשוקה הבריאה הפך אותה לפחות צפונבונית ויותר ארצישראלית קלאסית, והטוסט נאכל בתאווה לא נלאית ע"י הקטנה שלנו שמפתיעה אותנו כל פעם מחדש ביכולת הקיבולת שלה. כדי לגוון במאפים הזמנו גם סלט "חזה עוף מהגריל" (מלפפונים, עגבניות, זיתים, בצל אדום ופלפלים קלויים על מצע של עלים ירוקים עם רוטב שום לימון.
החלק האחרון של הארוחה אהוב ביותר על פצפונת והמסורת המשפחתית הקצרה שלנו קובעת שהיא זאת שבוחרת את הקינוח. לשמחתי ולשמחת אשתי בחרה הקטנה בעוגת גבינה עם רוטב תות – אחד מהעוגות תוצרת הבית של המקום, שנטרפה ע"י המשולש המשפחתי תוך שתי דקות מהירות.
כשיצאנו חזרה לתל-אביביות של אבן גבירול הרגשנו לא רק מסופקים, אלא מסופקים בדיוק במידה הנכונה – בלי בטן מפוצצת (אולי חוץ מילדתנו שעדיין ניגבה את התות מלחייה השמנמנות), אלא אחרי ארוחה קלה ובריאה, ועם זאת טעימה ועושה חשק של עוד.
נונה, אבן גבירול 44 תל אביב, 03-6966365, 03-6919779
מחירים: סבירים מאוד. סך כל הארוחה 172 ₪.
ארוחה עסקית: מנה עיקרית, שתייה קלה או חמה – מוגשת בימים א-ה בין השעות 12:00 – 16:00. 36-39 ₪.
כשרות: לא.
לילדים: מנות מתאימות, כיסאות לילדים.
שעות פעילות: 24 שעות
שירות: חייכני, מהיר, אדיב וסלחני לילדים.