טוויסט מיוחד ללחמנייה שאפשר להכין עם הילדים. קונדיטורית תענוגות מנדבת מתכון לילדים שאוהבים לאפות
החומרים
100 גרם סלק מבושל וטחון
300 גרם קמח
2 כפות שמן קנולה
1כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
כ 150 גרם מים
אופן ההכנה
לערבב בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. להוסיף את הסלק והשמן וחצי מכמות המים.
ללוש עד למרקם של בצק דביק. אם צריך אפשר להוסיף עוד מים. מקמחים את הקערה. לשים את הבצק בקערה מכסים בניילון נצמד או מגבת ונותנים לבצק לתפוח כשעה. לאחר התפיחה מעבירים למשטח מקומח ולשים מעט.
מחלקים ל-10 חתיכות קטנות. יוצרים כדורים יפים. מסדרים בתבנית עם נייר אפיה במרחק שווה אחד מהשני.
מתפיחים שוב עד שהלחמניות יכפילו את עצמן. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות כ 15 דקות עד שתחתית הלחמנייה משחימה.
ניתן לפני האפייה ליצור גומה עם הבוהן ולהכניס כדור של מוצרלה אחד. לסגור את הלחמנייה ואז להמשיך בתהליך
את המתכון אופים גם בקייטנה של קונדיטורית תענוגות