מתכונים עם פירות יבשים, מתכונים מהמטבח הקשמירי • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכונים הודים לט"ו בשבט


קשמיר היושבת בצפון הודו המושלגת ידועה בזכות המטבח העשיר שלה שמשופע בהשפעות שהגיעו מהצבאות הפרסיים והערבים שפלשו להודו החל מ- 500 לפני הספירה, ובשימוש הנרחב בפירות יבשים ואגוזים. התבשילים נתנו מענה לחודשי החורף הארוכים ושולבו ברטבים עשירים ותבשילי אורז ארומאטיים.

מסעדת אינדירה ההודית מנדבת מתכונים לארוחת ט"ו בשבט אלטרנטיבית בצבעי המזרח הרחוק.

מתכון לנאן - לחם הודי עם בשר מומתק בפירות יבשים.


מלאי כופתה-מסעדת אינדירה
מלאי כופתא, צילום דן פרץ


מתכון למלאי כופתא
- כופתאות תפוחי אדמה ברוטב קשיו ופירות יבשים.


ביריאני -אינדירה תל אביב
ביריאני קשמירי. צילום דן פרץ

מתכון לביריאני בסגנון קשמירי-תבשיל אורז עשיר שנהוג להכינו בבישול ארוך ואיטי ככל שניתן.


קשמירי רגנגוש- אינדירה
צילום גיא הכט

מתכון לקשמירי רגן גוש-נזיד חורפי ועשיר שבמקור נהוג להעשירו עם יוגורט או חלב ופירות יבשים.


קולפי גלידת הודית- אינדירה
צילום דן פרץ

מתכון לקולפי -גלידה הודית ביתית

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 21/01/2013
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו