מבשלים עם הילדים פשטידיתה | פשטידות לילדים-לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מבשלים עם הילדים פשטידיתה

פשטידת כרובית ותפו"א – או בלשון הילדודס פשטידיתה של ירקות מעוכים!

מאת: ליטל דדון

 

כשהייתי צוציקית לא אהבתי ירקות, וזה בלשון המעטה, חצילים, קישואים וכרוביות היו מחוץ לפה שלא לומר מחוץ לתחום. בשלב מסויים בחיי, ולא זכור לי מתי זה קרה בדיוק, החלטתי ללכת על "הטעימות", ומטעימה לטעימה התאהבתי ונשבעתי שאעשה הכל כדי שילדי יאהבו לאכול ירקות.

 

 

הכל אבל כלום! כך קראתי לשיטה שלי.

החלטתי שאני לא אכעס, לא אעמיד תנאים ולא אשכנע בהפתעות ופרסים כשם שעשו הורי בזמנו.

אני פשוט אוביל אותם בדרך ערמומית אל "ממלכת הירק" רק לטעימה קלה, לאחר טעימה אחת, האחרות כבר יגיעו בלי משים. היום כשאני כבר אמא אני יודעת שהשיטה שלי עובדת וזה הזמן להנחילה ולהטמיעה אצל הורים אחרים. אז הפשילו שרוולים, אנחנו מתחילים.

 

המצרכים:

כרובית בינונית וטריה

3 תפו"א בינוניים

1 גביע קוטג'

2 גביעי שמנת חמוצה

3 ביצים

מלח

כף גדושה של קמח

מעט מרגרינה לשימון התבנית

300 גרם גבינה צהובה מגוררת

 

שלב ראשון: חצי שעה או 5 דק'??

השלב הזה יכול להסתיים ב5 דק' אם תבצעו אותו בעצמכם, אבל המטרה היא לשלב את הילדים. את הכרובית יש לנקות ולשטוף היטב ( את זה תעשו אתם, אחרת הפשטידיתה שלכם תארח כל מיני יצורים חיים..ותאמינו לי זהו לא מחזה מלבב).

את תפו"א אפשר להפקיד בידי הצוציקים, אני יודעת זה יהיה א...ר....ו....ך, אבל אל  תזלזלו, בסוף הקילוף תגלו שתפו"א יכול להפוך ליצירת אומנות מיוחדת ומקורית למדי. הילדים נהנים מהקילוף ונהנים עוד יותר כשהם מצליחים לגלות מה מסתתר מתחת לקליפה...(עודדו אותם גם אם העצבים שלכם נמתחים לקצה הגבול).

 

יש ילדים שאוהבים לטעום את הירקות עוד לפני שבושלו, תנו להם (ובלי איסורים ופרצופים בבקשה).

אחרי שהירקות קלופים ונקיים מכניסים אותם לסיר מלא במים ומביאים לרתיחה של חצי שעה לערך.

חשוב שתפו"א יהיו רכים אך לא מעוכים.

 

בשלב הזה אנא הרחיקו את הילדים ממוקד הבישול, לא בגלל הסיכון כי אם בגלל הריח הנורא יש לציין!

כרובית על הגז לא מריחה כמו בושם ואנחנו לא רוצים שהצוציקים יאבדו  את התאבון בגלל הריח.

 

לאחר שהירקות התבשלו למחצה, שופכים את המים וממתינים שיתקררו.

 

שלב שני : מועכים בכיף!

אין דבר שילדים אוהבים יותר מאשר למעוך דברים, הם משחררים את כל האמוציות שאספו במשך היום, ומתענגים. (אני מקווה שגם אתם הורים שותפים לאותם תענוגות). לאחר שנמעכו הירקות באופן חלקי  תנו להם להוסיף את הקוטג' והשמנת, לאחר מכן תפסו פיקוד והוסיפו לתערובת את הביצים, המלח וכף הקמח.  מערבבים את התערובת עד לקבלת עיסה אחידה .

(כן אני יודעת, זה נראה כמו עיסה נוזלית ולא אכילה, אל תגידו את זה בקול רם..תתלהבו J ).

שמנו את התבנית ושפכו לתוכה את התערובת.

 

שלב ג'  : שלב פיזור הגבינה (נו טוב..מה שנשאר ממנה)

פזרו את הגבינה המגוררת על התערובת.. הכינו מראש כמות גדולה יחסית כי מה שישאר זה בערך מחצית.

הכניסו לתנור לשעה בחום של  150 מעלות. מדי פעם אפשר להציץ ולבדוק השחמה ולשנות גובה התבנית בהתאם.

שימו לב  לא לפרוס את הפשטידיתה בעודה חמה..(היא תתפרק), חכו מעט שתתקרר והגישו עם...עוד ירקות!

בתאבון.

 

עוד מתכונים שילדים יכולים להכין

הכתבה נוצרה בתאריך : 21/06/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו