להתבונן בעולם מנקודת מבטו של הילד, להבין את צרכי הילד ורצונותיו • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

להתבונן בעולם מנקודת מבטו של הילד

מאת: ד"ר זיוה שגיא


התבוננות על העולם דרך עיניו של ילדכם יכולה לשנות לכם ולילד את החיים. במקום לנסות לשנות את תפיסת עולמו ואת הדרך בה הוא רואה את העולם - נסו להביט על העולם דרך נקודת המבט שלו.

צילום: ירון שמאי

איך עושים את זה? קבלו שישה טיפים חשובים:
 

אל תצפו לשלמות
התמקדות בציונים ובהישגיות עלולה להתיש את הילד ואף לגרום לו למרוד. חשוב שרמת הציפיות שלכם תהיה גבוהה, אך יחד עם זאת ריאלית. עודדו את הילד להשתדל ולנסות - אך גם אם אינו מצליח, תנו לו קרדיט על הדרך והמאמץ.
 

זמן הנאה
היו מודעים לצורך של הילד לשחק ולהיות בזמן הנאה (טלוויזיה/מחשב, חברים) ומצאו זמן שבו גם אתם מבלים עם ילדכם ומעניקים לו זמן איכותי. אין זה הגיוני שרוב זמנכם עם הילד יתמקד בלתת לו הוראות לסדר, לנקות או להכין שיעורים.
זמן האיכות עם הילד יעזור לו להעלות את המוטיבציה ולרענן את המצברים, על מנת שיוכל להתמודד עם אתגרים. יותר מכך- זמן זה ילמד אתכם דבר או שניים על צרכיו האמיתיים, ויעזור לכם להבין אותו יותר טוב.
 

הימנעות מהשוואות
הימנעו מהשוואת ילדכם לילדים אחרים בני גילו או לאחיו. מצוינות אינה חייבת להיות מוגדרת בהשוואה לאחרים.


התמקדו בתחום שמעניין את הילד
יתכן שבמהלך הרדיפה אחר הצטיינות, אתם מפספסים את הכישרון האמתי  של הילד שלכם: אומנות, כושר ביטוי יוצא דופן או ספורט כלשהו. הקשיבו לילד ושאלו אותו מה הוא רוצה לעשות, היכן הוא מרגיש הכי נוח ומהם חלומותיו.
זכרו שברגע שהילד ימצא את התחום המיוחד שלו - זה כבר יספק לו את האנרגיה והמוטיבציה להן הוא זקוק כדי להתמודד עם כל השאר.


הגדרת הצלחה שמתאימה לילד
נסו להיפרד מהגדרות ההצלחה של הרוב, ובנו לכם הגדרה שתכיל בתוכה הצלחה שמתאימה לילדכם. זכרו שאם הילד לא יאהב את מה שהוא עושה, סביר שהוא לא יעשה אותו טוב או לא יעשה אותו כלל.
"הצלחה בחיים" היא מושג סובייקטיבי שנקבע על ידי כל אחד, בהתאם לשאיפות ולחלומות שהוא  מגדיר לעצמו.


לשחרר את הילד
תנו לילד לשחק בדברים שמעניינים אותו, וארגנו פעילויות שתהיו שותפים אליהן. זה יכול להיות משחק עם מים בחצר, טיפוס על עצים, פעילות בטבע ירוק, נגינה על כלים בבית ועוד מגוון פעילויות שיעזרו לו למצוא את התחום שהוא אוהב.
ברגע שתיקחו נשימה עמוקה ותתנו לילד לבטא את עצמו ללא התנגדות, תקבלו את שיתוף הפעולה שלו גם בתחומים אחרים. בזכות הכרת העולם הפנימי של ילדכם, תזכו בנכונות שלו להקשיב לכם.



ועוד נקודה למחשבה: כשאתם משחקים עם ילדכם במשחקי שולחן, כשאתם רוכבים עמו על אופניים, כשאתם משחקים אתו בכדור - חשבו מה עוד הוא לומד: ערכים כמו ערכי משפחה, כבוד האדם, להפסיד ולנצח בכבוד, לשוחח בכבוד, אהבת הארץ ועוד; למידה משמעותית כמו: זהירות בדרכים, דרך ארץ, קואורדינציה, הבנה ותפיסה מרחבית; מודל להורות וזוגיות ועוד... האם למידה זו חשובה פחות מחשבון והבנת הנקרא?




ד"ר זיוה שגיא
ד"ר זיוה שגיא מנכ"ל "מרכז אלה - אימון להצלחה בשיטת ד"ר שגיא", היא דוקטור לפסיכולוגיה, מאמנת אישית ומטפלת בילדים, מתבגרים ובוגרים עם הפרעת קשב וריכוז; מנחת סדנאות להורים, לילדים ולמתבגרים עם הפרעות קשב וריכוז.


איך לגרום לילד להתמיד בחוג

 
הכתבה נוצרה בתאריך : 07/01/2014
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו