מתכון לגפילטע פיש סלמון וקרפיון מעוטר, מתכון לגפילטעפיש, מתכון לפסח • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לגפילטעפיש סלמון וקרפיון


מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת, מעניק מתכון לגפילטע פיש סלמון וקרפיון מעוטר בביצי דג סלמון וביצי שלו בתחמיץ:


מתכון לגפילטע פישצילום: יח"צ

חומרים לקציצה:

1 ק"ג פילה דג סלמון (ללא עור)
חצי  ק"ג פילה דג קרפיון
2 יח' גזר
1 יח' בטטה
2 יח' בצל
2 יח' תפ"א
1 יח' סלרי
1/4 כוס פטרוזליה קצוצה
4 יח' ביצים
100 גרם קמח מצה
10 גרם אבקת אפיה
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל לבן


חומרים לציר (נוזל הדגים):

3  ליטר מים
1  ק"ג ראשי דגים של קרפיון ודג סלמון
כוס יין לבן
7 יח' עלי דפנה
כף פלפל אנגלי
2  כפות סוכר
כף מלח


חומרי קישוט:
100  גרם ביצי סלמון
10  יח' ביצי שלו כבושים


אופן ההכנה:

טוחנים את כל חומרי הקציצה ומערבבים את כל חומרי הקציצה ביחד. מניחים כחצי את המסה.
מכינים קציצות מהמסה, ומכניסים למקרר לשעה.
מבשלים את כל חומרי הציר כ-30 דקות, ולאחר מכן מסננים את הנוזל.
מסדרים בסיר את הקציצות, עליהם יוצקים את הנוזל ומבשלים ביחד כ- 45 דקות.
מקררים את הדג ומגישים.
לקישוט ניתן להגיש עם ביצי סלמון וביצי שלו כבושים.


חג שמח וכשר!

עוד מתכונים כשרים לפסח
 

הכתבה נוצרה בתאריך : 12/04/2014
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו