תזונה נכונה בחנוכה, איך לשמור על תזונת הילדים בחנוכה, הגבלת סופגניות לילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

איך שומרים על תזונת הילדים בחג הסופגניות

מאת: רונית דוייב, מנהלת מדעית אבוט יצרנית סימילאק


מתכון לסופגניות - קונדטריית שמו
 

חג החנוכה מביא עמו פוטנציאל גדול של חגיגת סופגניות ולביבות מטוגנות. אל אלו מצטרפות התכנסויות של משפחה, חברים ומפגשים במסגרות הגן וביה"ס להדלקות נרות עמוסות בכיבודים.


גם בלי שנרצה הסופגניות "קורצות" אלינו מהמדפים בסופר, מחכות שנגיש את היד לקחתן. בנוסף, כל זמן שבו הילדים בחופש - משמעותו יציאה משגרת התזונה וחיפוש אחר חטיפים ונשנושים לא בהכרח בריאים (למשל מטבעות השוקולד של חנוכה).


וכך, במהלך חג החנוכה יש ימים שבלי שנשים לב, בין הגן לחוג ולהדלקת הנרות בערב, ילדינו אוכלים 3-4 סופגניות - וזה עוד לפני שהזכרנו את הלביבות.


אז איך אפשר לעבור חג קצת יותר מאוזן והרבה פחות משמין? 8 המלצות, כמספר ימי החנוכה, והתשיעית שהיא השמש:


הקטנת מנות – בין אם אתם קונים או מכינים בעצמכם, חשוב לזכור שככל שהמנות גדולות יותר, כך גם כמות השמן והקלוריות. ניתן היום למצוא בחנויות סופגניות מוקטנות, מה גם שבמיוחד הקטנים יותר מתקשים לסיים סופגניה שלמה, וסופגניה קטנה יותר בהחלט תספק אותם.
גם לגבי הלביבות, מומלץ להכין לביבות קטנות יותר, שגם נראות אסתטיות יותר. כך גם אם הילד לקח תוספת (מה שקורה לא מעט), הוא אכל 2 לביבות קטנות יותר.


עדיף לאפות מלטגן – סופגניות ולביבות אפויות, טעימות באותה מידה ומפחיתות משמעותית את מספר הקלוריות. אם אתם מזמינים, בקשו מהמאפיה את הגרסה האפויה ותגלו שזה מאד פופולארי היום ויתקבל בברכה ע"י האורחים ובני המשפחה. הילדים לא ירגישו בהבדל וייהנו מהחוויה באותה מידה.


הגבילו כמויות – בהחלט לגיטימי לסכם עם הילדים שהיום מותר סופגניה אחת, ונאכל אותה בערב בהדלקת נרות. או לחילופין כשמגיעים למפגש חברתי במהלך החג, להקפיד שהילד אוכל סופגניה אחת או לא יותר מ-2 לביבות, ואם הוא עדיין רעב להציע לו משהו אחר בריא ומזין יותר.


המנעו מתוספות משמינות – כן, זה נכון שסופגניה מצופה בשוקולד טעימה יותר ובמיוחד אלו עם הסוכריות מעל שנראות מאד מפתות לילדים (וגם לנו), וכך גם לביבה שמפוזר מעליה סוכר - אך מומלץ ביותר להימנע מתוספות אלו.
הסופגניה עם הריבה והלביבה כפי שהן, טעימות מספיק. ואם הילד שלכם גם מסכים לאכול סופגניה ללא ריבה, תוכלו למצוא או להכין גם את אלו, ובהחלט חסכתם לעצמכם, כולל מאמצים בלתי נגמרים להורדת כתמי ריבות תות ושלל תוספות מהבגדים...

 


הגיעו מוכנים עם הצעות חלופיות – כשיוצאים לבלות מחוץ לבית בימי החג הרבים, הגדושים במופעי ילדים ושלל מפגשים חברתיים, מומלץ להביא אתכם אוכל מוכן מהבית שהילדים ייהנו לאכול וגם לנשנש: ירקות ופירות חתוכים, כריכים מלחם מלא עם ממרחים בריאים כגון גבינה או טחינה, פריכיות שילדים אוהבים, צימוקים שאכילתם נותנת תחושה של חטיף וכדומה.


לא לצאת מהבית רעבים – כשהילד יוצא מהבית רעב, הוא גם לא רגוע וגם עסוק בלחפש אוכל לא בהכרח מזין. אם היציאה מהבית היא בשעות הבוקר, הקפידו שהילדים יקומו מוקדם מספיק בשביל לאכול ארוחת בוקר מזינה (דאגו לפנות להם מספיק זמן לאכול בנחת). ואם היציאה היא אחר הצהריים, נצלו את ימי החורף הקרירים של דצמבר להכנת מרק של עוף או בשר גדוש במגוון ירקות.


זהירות, חטיפים - הדבר שהילדים הכי אוהבים לאכול בחופש זה חטיפים ושוקולדים למיניהם. מה גם שתמיד יש את הסבתא שנתנה להם סביבון ממולא בממתקים, ובמסיבה בגן הם קיבלו שלל מטבעות משוקולד. השתדלו להימנע מאלו. אפשר לרמוז לסבתא בעדינות שסביבון ללא הממתקים בפנים ישמח באותה המידה, וגם בגן נסו לסכם על הפתעה לילדים שלא תכלול דברי מתיקה. הגבילו גם שתייה מתוקה והציעו לילדים מים.


מבשלים ביחד - יש הרבה זמן פנוי בחג והורים מחפשים אחר פעילויות מהנות עם הילדים ולפעמים גם עם בני דודים/חברים שמצטרפים. נצלו את הזמן להכין יחד עם הילדים ארוחה בריאה. הם ייהנו מהכנת הארוחה ונטילת חלק במטלות השונות, וגם יהנו בסיום מאכילתה – וכך הרווחתם פעמיים.


היו פעילים איתם – צאו לרכיבות אופניים, תנו להם לשחק ולרוץ במרחבים, תיזמו פעילויות שמצריכות את הילדים להיות בתנועה ולשרוף קצת קלוריות. הם גם יוציאו אנרגיות, גם ייהנו ובעיקר לא יהיו רק פאסיביים. פעילות גופנית היא גם הזדמנות טובה לאינטראקציות מהנות בין בני משפחה וחברים.


חג חנוכה שמח!
 

להכין סופגניות לבד: מתכונים לחנוכה

פעילויות חנוכה לילדים

ערוץ אוכל בריא בלגדול
 

הכתבה נוצרה בתאריך : 08/12/2020
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו