מבשלים עם הילדים איטלקי | מתכונים איטלקיים לילדים -לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מבשלים עם הילדים איטלקי

השבוע הפך המטבח לקומנדו בישול. החופש הגדול, החום בחוץ ומהדורות החדשות המדכאות עשו חשק להפוך את המטבח למרחב המוגן הפרטי שלנו ולבשל יחד כל המשפחה ארוחה חלבית קלה. לזנייה מהירה ופיצה אישית שילדים אוהבים לאכול.

מאת: ליטל דדון

 

לזניה בצ'יק צ'ק

מצרכים:

1 חבילת אטריות לזניה רחבות (ללא בישול מוקדם)

1 קוטג'

2 ביצים טרופות

2 קופסאות רסק עגבניות (קטנות)

¼ כוס מים

כף שמן זית

שן שום אחת

בזיליקום

חבילת גבינה צהובה מגוררת

מלח

פלפל

להכנת המלית:

מערבבים בקערה את הקוטג', הביצים הטרופות והתבלינים.

מערבבים בקערה נוספת את את ה רסק, מים, שום, בזליקום, תבלינים וכף של שמן זית.

 

אופן ההכנה:

לפני הכל הורים שימו לב, הנכם מפקדי המבצע ועליכם להדריך אבל לזרום. הכינו את המצרכים מראש והגביהו את הילדים כדי שיוכלו לבשל בנוחות. וכשכולם גבוהים ומרוצים  מתחילים.

מישהו ישמן  את התבנית (רצוי להשתמש בתבנית חד פעמית ), לאחר מכן מישהו אחר יסדר  את עלי הפסטה בתבנית. לאחר שסידור הושלם מתחילים במריחת המלית.

תחילה מורחים על העלים שכבה מהקערה הראשונה (עם הקוטג'..זוכרים?), על שכבת הקוטג' מורחים שכבת רסק עגבניות ועליה גבינה צהובה (כמות נדיבה) וחוזר חלילה. מכניסים לתנור לחצי שעה בחום בינוני (170 מעלות לערך) והמנה ראשונה מוכנה בצ'יק צ'ק.

 

מבצע "מנה שניה" יוצא לדרך!

 

מנה שניה : פיצה אישית (מתכון ל4 מנות)

מצרכים:

3.5 כוסות קמח

½ שקית שמרית

כפית מלח שטוחה

¼ כוס שמן

כוס מים (לפי צורך)

2 חבילות רסק עגבניות (קטנות)

לתוספות - זיתים ירוקים/שחורים מגולענים, פטריות, תירס וכל מה שנראה טוב על פיצה...

 

אופן ההכנה:

כפי שאמרתי כבר קודם אפשר להפוך את ה"מבצע" למשהו קל, נוח ואפילו נקי.  ספקו לילדים את המצרכים מבעוד מועד על מנת שיוכלו לבשל ללא הפרעה. בתוך קערה מערבבים את הקמח, השמרית, המלח והשמן. הוסיפו מים בהדרגה וערבבו. פזרו קמח על השיש, הניחו את הבצק עליו ותנו לילדים ללוש עד שיתקבל בצק נעים ורך. החזירו את הבצק  לקערה והמתינו  כרבע שעה. לאחר שהמתנו 15 דק', מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל4 חלקים שווים (שימו לב שווים! כדי שאף אחד מהצוציקים שלנו לא יבכה על חלקו הקטן/גדול).

לאחר שכל אחד מקבל את חלקו  משטחים את הבצק. אפשר להשתמש במערוך ואפשר גם בידיים. כל אחד יכול ליצור לעצמו פיצה בצורה כלשהי. לאחר שהילדים מסיימים את הרידוד הם יכולים להתפנות לצד היצירתי, צבעוני משהו. לפי הטעם, מפזרים על הבצק, רסק, תבלינים, זיתים ותירס. מחממים את התנור ל- 190 מעלות חום, מכניסים את הפיצות לתנור לכ-20 דקות.

בתיאבון.

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 27/07/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו