אוכל, מתכונים, קינוחים, מתוקים, ילדים, לגדול, סודות מתוקים, קרין גורן • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

להמתיק סוד

מאת: מערכת לגדול

 

קרין גורן, גורו אפייה מתהווה, מגישת התכנית המדריך לאפייה ומחברת רבי המכר שוקולד, ששת מתוקים וששת מאפים השיקה ספר חדש ומתוק עם עשרות עוגות וקינוחים. בספר, "סודות מתוקים", מגלה קרין את כל מה שהקונדיטורים תמיד מתאמצים להסתיר – טכניקות, טיפים ופטנטים של המקצוענים.

 

בספר מקופלים כ-100 מתכונים נפלאים של עוגות בחושות, עוגיות, עוגות פאי, עוגות גבינה, עוגות שמרים, עוגות מוס, קינוחים, ממתקים וכמובן המון שוקולד לצד צילומים שיעוררו לכולכם את בלוטות הפה וישגרו אתכם היישר למטבח. כל מתכון מלווה בסוד מתוק שישדרג לכם את הביצועים. כבונוס לכל האופים מצורף DVD ובו 6 סדנאות מצולמות, בהן מדגימה קרין גורן, צעד אחר צעד, מתכונים נבחרים מהספר. הספר כתוב בחינניות מתפרצת ולא מחסיר ולו את ההסבר הקטן ביותר (בדיוק זה שבדרך כלל מכשיל אותנו במשימת האפייה). 

בימים אלה של חגים ואירוחים קבלו שני מתכונים מתוך הספר שילדים ישתגעו עליהם:

 

 

מתכון לעוגת יומולדת אישית בגביעי גלידה

 

לעוגה:

1 כוס שמן (240 מ"ל)

1 כוס סוכר (200 גר')

4 ביצים

1 כוס אבקה להכנת שוקו (לא קקאו) (140 גר')

1 גביע שמנת חמוצה (200 מיל')

1 כוס קמח (140 גר')

1 כפית אבקת אפיה

20 גביעי גלידה עם בסיס שטוח

 

לציפוי העוגה:

חצי כוס שמנת מתוקה (120 מיל')

120 גר' שוקולד מריר

 

לקישוט:

סוכריות צבעוניות, מזרה שוקולד, פרחים ממרציפן, נירות יומולדת וכדומה.

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה טורפים שמן, סוכר, ביצים, שוקולית ושמנת חמוצה.

מוסיפים קמח ואבקת אפיה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה

יוצקים מהתערובת העוגה לגביעי הגלידה. ממלאים כל גביע עד גובה שלושת רבע ולא יותר אחרת העוגה תגלוש במהלך האפייה.

אופים במשך 25 דק' עד שהעוגה קפיצית למגע ועדיין רכה יחסית (קיסם יוצא עם פירורים לחים).

מצננים.

 

להכנת ציפוי השוקולד:

מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה.

יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.

 

מצפים, מקשטים ומגישים:

טובלים את הגביעים הפוכים לתוך הציפוי ומקשטים בסוכריות.

 

הילדים הכי אוהבים שמחממים את הגביע במיקרו למשך כמה שניות עד שהיא מתלהטת והציפוי הופך לרוטב שוקולד חם שזולג עליה. יאמממי.

 

 

מתכון למאפינס דבש שילדים אוהבים

 

את המתכון הזה קיבלה קרין מהגננת דייזי אטיאס ממצפה רמון. דייזי מכינה את המאפינס בגן פעם בשבוע והילדים משוגעים עליהם.

 

מרכיבים:

1 כוס סוכר (200 גר')

1 כוס דבש (320 גר')

1 כוס שמן (240 מיל')

1 כוס תה מוכן ופושר (240 מיל')

6 ביצים

3 כוסות קמח (420 גר')

1 כף אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתיה

1 כף גדושה קינמון

קמצוץ ציפורן

תבנית מאפינס שקעים בנפח חצי כוס

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות

בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה ללא גושים.

יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנג'טים) ואופים 15-20 דק' עד שהמאפינס קפיציים למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

בתיאבון.

 

 "סודות מתוקים", הוצאה עצמית.

119 ש"ח.

הכתבה נוצרה בתאריך : 27/09/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו