לגדול | אטרקציות לילדים | פעילויות לילדים | מקומות בילוי לילדים | טיולים בשבת | אירועים לילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתינוק לפעוט

ככל שגדל הילד, ניתן להבחין שהצרכים האנרגטיים שלו גדלים בהתאם. הוא זקוק ליותר אוכל כספק אנרגיה, כבונה מסות עצם ושריר, כמקור להתפתחות המוח, למערכת העצבים ולמערכת החיסון, וכן כספק ויטמינים ומינרלים החיוניים לתהליכים רבים שמתרחשים בגוף. ורד לב מונה כמה כללים חשובים.

מאת: ורד לב

 

 

נכון יהיה להקפיד על מקורות טובים ומזינים לפחמימות, חלבונים, שומנים ויטמינים ומינרלים.

יש להקפיד לספק לילד מזון שיותאם לצרכיו. כפי שבינקותו הוא ינק כל כמה שעות, כך גם עתה עליו לאכול ארוחות קטנות מדי כמה שעות.

בחלק הראשון של היום, בשעות הפעילות יש לשים דגש בעיקר על מזונות שיספקו פחמימות - אנרגיה.

בחלק השני של היום, יש לשים דגש על מזונות חלבוניים ושומניים, מאחר ומערכות הגוף, המוח והעצמות 

נבנים ומתקנים את עצמם בעיקר בזמן השינה, ולכן כדאי לספק לגוף את חומרי הגלם הללו בחלק זה של

היום.

בזמן השינה יורדת רמת פעילות הגוף הבלתי נחוצה והגוף מפנה את משאביו ואת האנרגיה שלו לשיפור ושיפוץ של מערכת העצבים ורקמות שנפגעו, השקעת סידן ומינרלים בעצמות ועוד. לכן כדאי להקפיד על שעות שינה ומנוחה מספיקות (לפי דרישת הגוף) ולא להתעלם מזמן זה, שלעתים נתפס כ"בזבוז זמן".

יש להקפיד על שתייה מספקת ולהעדיף מים, תה צמחים, מיצי פירות וירקות על פני משקאות ממותקים ומוגזים.

כדאי לארגן את סדר היום של הילד הגדֵל בהתאם לזה של הוריו בכל הנוגע לארוחות ולהרגילו לשבת ולאכול בצורה רגועה ולא תוך כדי משחק, או צפייה בטלוויזיה.  ארוחות סדירות ומשותפות של בני הבית תורמות    

ליצירת יחס חיובי כלפי אוכל., מה שיכול  לעזור במניעת תופעת הנשנוש ועלייה לא רצויה במשקל.

ארוחת בוקר חשובה מאד מאחר והיא מסייעת לגוף "להתעורר". מערכת העיכול "נפתחת" ומתחילה להתנקות ממה שהצטבר בה בימים הקודמים, הגוף מקבל את האנרגיה לה הוא זקוק כדי להתחיל את היום בצורה רעננה. במידה ואין זמן לארוחת בוקר מלאה גם משהו קטן יספיק: פרי, פרוסה קטנה, גרנולה, או אם יש זמן דייסה. אפשר גם לארוז משהו ולתת לילדים כדי שיאכלו בהסעה, באוטובוס, או כאשר הם מגיעים לביה"ס.

בתקופות של גדילה מואצת וצמיחת שיניים יש לשים דגש על מזונות המכילים סידן ועל חשיפה מספקת לשמש (הקשורה בהטמעת ויטמין D בגוף), וכן לדאוג לפעילות גופנית סדירה של הילדים. ושוב גם כאן הדוגמא האישית שנותנים ההורים חשובה. יציאה לטיולים, שחייה בים או בבריכה, משחקי כדור- כל אלו יעזרו לגופו של הילד והמתבגר להתפתח, לעצמותיו להיבנות בחוזקה, למערכות הנשימה והעיכול, למערכת החיסונית ולמצב הרוח שלו.

בכל תקופות הגדילה המואצת יש גם לשים לב לברזל המצוי בכל תא ותא בגוף ובהתאמה להקפיד על אכילת מזונות המכילים ויטמין C שעוזר לברזל להיספג בגוף. יהיו אלו תקופות של גדילה מתינוק לפעוט ומפעוט לילד, גיל ההתבגרות הארוך וכן הלאה.

מהמזונות המכילים סידן: שומשום מלא וחמאת שומשום, שקדים, קטניות (בעיקר שעועית לבנה, חומוס וסויה), אגוזים וזרעים וחמאותיהם, עלים ירוקים ופירות יבשים.

מוצרים מהחי: מוצרי חלב, גבינות, דגים. המוצרים מהחי אמנם מכילים כמות נאה של סידן, אך לצידו כמות הזרחן שבהם גבוהה אף היא. זה מפר את האיזון בין שני המינרלים וגורם להפרשת חלק מהסידן החוצה מהגוף. לכן רצוי לא להתבסס רק עליהם כמקור לסידן. מוצרי החלב ידועים כמעודדי ייצור ליחה בגוף (ע"פ הרפואה הסינית) יש לשים לב בעיקר בחורף ובעת חולשת מערכת החיסון, מאחר והם  עלולים להפריע לפעילות הגוף.

יש להיזהר ממזונות וממשקאות המכילים קופאין (קפה, תה, קולה, שוקולד), שעלול לגרום להפרשת הסידן מהגוף. עוד יעשו זאת גם אלכוהול, נתרן-מלח (במינונים מוגזמים), עודף חלבון בתזונה ועישון.

 

 

 

ורד לב היא נטורופתית ומדריכת הנקה. ליצירת קשר עם ורד: 052-8527755

הכתבה נוצרה בתאריך : 15/03/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו