מתכוני ברבקיו, מתכוני על האש, מתכונים למנגל • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכוני ברבקיו

לקראת יום העצמאות, מרקו את שיפודי המתכת או רכשו את שיפודי העץ, אנחנו תורמים לכם את המתכונים, באדיבות מסעדת המיטבר המתמחה בבשר.

 

קבב טלה:

חצי קילו בשר טלה טחון (מבשר שוק או צוואר)

250 גרם שפונדרה בקר

250 גרם שטייטל בקר

200 גרם בצל לבן קצוץ דק

חופן פטרוזיליה קצוצה

50 גרם צנוברים קלויים

2 כפיות שטוחות מלח

כפית פלפל שחור טחון

כפית וחצי בהרט

 

טוחנים את הבשר בעובי בינוני, ומערבבים עם שאר המרכיבים בתנועות קיפול עדינות.

מקבבים מנות בגודל של 50-60 גרם ומניחים על האש.

 

מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט (לא כשר לצערנו אך מאוד טעים), רוטב עגבניות או טחינה.

 

 

שיפודי סינטה ואספרגוס:

300 גרם סינטה מיושנת מבשר פרה מפקירה

1 ק"ג אספרגוס טרי

רוטב טריאקי (או חמאה מומסת) למריחה

 

חותכים את הסינטה כנגד הסיבים לפרוסות דקות ככל האפשר.

את האספרגוס קולפים וחולטים כדקה וחצי ומקררים במהירות במי קרח.

חותכים את האספרגוס למנות ברוחב פרוסות הסינטה.

מניחים 5 יחידות אספרגוס על כל פרוסת סינטה ומגלגלים.

משפדים בכל שיפוד 3 גלילי סינטה עם אספרגוס.

מניחים על גריל עם אש חזקה לזמן קצר.

כשתוך כדי גלגול מורחים מרוטב הטריאקי.

 

 רוטב ברבקיו


כנפיים ברוטב ברבקיו ים תיכוני

 

1 ק"ג כנפי עוף נקיים

 

משרה:

250 מ"ל שמן זית

50 מ"ל מיץ לימון

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף כמון

1 כף מלח

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1/2 כפית הל

 

מערבבים את כל חומרי המשרה ומעסים את הכנפיים.

משרים את הכנפיים במשך 4 שעות.

מניחים על גריל בחום בינוני למשך כ- 15 דקות.

במהלך הצלייה מורחים את המשרה על הכנפיים עם מברשת כל מספר דקות.

 

 

הצעה אחרת לרוטב ברבקיו לעוף בנוסח אמריקאי יותר:

החומרים :

240 גרם קטשופ חריף

2 כפיות שטוחות שום כתוש

4 כפיות דבש

4 כפיות סויה

פלפל ירוק חריף קצוץ דק

2 כפיות חומץ בלסמי

160 גרם רוטב צ'ילי מתוק

 

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.

טיפ –חלקי עוף שלמים יש להשרות כשעתיים לפחות לפני הצלייה. כמו כן, הרוטב מתאים גם לבשר לבן, עגל חלב, פרגיות וחזה עוף, אך יש למרוח את הרוטב בזמן הצלייה.

 צ

 
רוטב צ'ימיצ'ורי לצד האנטריקוט

 

מרכיבים:

1/4 זר כוסברה טרי

1/4 זר אורגנו טרי

2 גבעולי נענע טריים

1/4 זר פטרוזיליה טרי

1/2 פלפל צ'ילי

5 שיני שום

1/3 פלפל אדום

1/3 בצל לבן בינוני קצוץ

מלח

פלפל שחור גרוס

20 מ"ל חומץ בן יין

100 מ"ל שמן זית

 

אופן ההכנה:

קוצצים את כל המרכיבים ומערבבים יחד עם שמן הזית והחומץ. מחכים כיממה והרוטב מוכן.

מגישים בטמפ' החדר .

 

שתי מרינדות המתאימות לבשר בקר (סינטה ואנטריקוט):

משרים את הבשר במרינדה בכלי סגור ללילה שלם.

אפשרות אחת:

1/2 כוס יין לבן יבש

חצי כוס שמן זית

חצי כפית מיץ לימון

כפית מלח

1 בצל גדול מגורד

חצי כפית פלפל שחור טחון

 

אפשרות שנייה:

1/2 כוס יין אדום

חצי כוס שמן זית

כף חומץ יין אדום

גזר חתוך דק

בצל קצוץ

בצל שאלוט קצוץ דק

עלה דפנה

מלח גס ופלפל גרוס

 

תירס ברבקיו

חולטים קלחי תירס ( על פי מספר הסועדים) במים רותחים למשך 7 דקות.

מורחים על כל קלח כ-30 גרם חמאה, מפזרים מעט מלח ומעט פלפל ועלים מענף טימין אחד.

עוטפים בנייר אלומיניום ומניחים על הגריל כ-5-6 דקות.

 

חצילים על הגריל

כמות החצילים על פי מספר הסועדים. חציל לכל סועד.

מניחים את החציל על האש. לפני שהאש דועכת שורפים אותו היטב מכל הצדדים.

חוצים לאורך ומורחים שתי כפות טחינה (כשהחציל על האש) מוסיפים מעט מלח ומעט שמן זית.

ומגישים.

(מומלץ להשתמש בחציל בלאדי- מיד תרגישו בהבדל)

עוד מתכוני בשר ומתכונים ליום העצמאות

הכתבה נוצרה בתאריך : 01/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו