מתכונים לפסח,מתכוני פסח,מתכון לניוקי,מתכון לניוקי ברוטב כמהין,מסעדת בליני • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לניוקי ברוטב כמהין - כשר לפסח

מצרכים:

1 ק"ג תפוחי אדמה שלמים עם קליפה.

מלח גס.

50 גרם חמאה.

מעט מלח שולחן.

2 ביצים.

2 כוסות קמח מצה

 

אופן הכנה:

מרטיבים מעט את תפוחי האדמה ומסדרים בתבנית אפייה. מפזרים מעל מלח גס בנדיבות. ומעבירים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 30 דקות עד 40. מקלפים את תפוחי האדמה. מעבירים לקערה בעודם חמים. מוסיפים 50 גרם חמאה, מעט מלח, מרסקים מעט ותוך כדי מוסיפים 2 ביצים ו-2 כוסות קמח מצה.  ממשיכים לרסק עד לקבלת בצק אחיד ומעט קשה. יוצרים גוש בצק ומכניסים למקרר לשלוש שעות מינימום. מוציאים את הבצק ומחלקים לחתיכות. מגלגלים לצורת "נקניק" בעובי של אצבע ולאחר מכן חותכים למקטעים של 2 ס"מ כל אחד (צורת הניוקי). מעבירים לסיר מים חמים. מבשלים כ- 8-10 דקות. כאשר הניוקי צף הוא מוכן. (רצוי לבשל את הניוקי בסמוך להכנת הרוטב). על מנת שהניוקי לא ידבקו אחד לשני,  מפזרים עליהם מעט קורנפלור.

 

מתכון לרוטב כמהין לניוקי

50 גרם חמאה

3 שיני שום כתושות

רבע כוס יין לבן

חצי ליטר שמנת מתוקה לבישול מעל 30% שומן (בערך שני גביעי של 250)

10 גרם מחית כמהין (כף)

 

אופן הכנת הרוטב:

את כל החומרים למעט הכמהין מטגנים יחד בסיר. מצמצמים לחצי מכמות נוזל (עד לסמיכות). בסיום מורידים מהאש, מוסיפים את מחית הכמהין ומערבבים. מוסיפים את הרוטב לניוקי מערבבים ומגישים. מומלץ לגרד פרמז'ן מעל בזמן ההגשה.

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 25/03/2010
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו