אופים עם הילדים לחמניות קלות ופריכות באדיבות שף בכיף
החומרים:
חבילת שמרית או 50 גר` שמרים יבשים (3 כפות)
כוס שמן קנולה
1 ק"ג קמח מנופה (חשוב לאוורור הבצק)
2.5 כוסות מים פושרים
2.5 כפיות מלח
2.5 כפות סוכר
אופן ההכנה:
לשים את החומרים עד לקבלת בצק רך (לא נורא אם קצת דביק) יוצקים עליו מעט שמן, מכסים בשקית ניילון (לא נצמד) ועליה מניחים שמיכה נקייה. משהים להתפחה של שעה עד שעה וחצי.
יוצרים כדורים בגודל זהה בצורה של מתיחה וקיפול כלפי מטה, (גודל הכדורים בערך כמו קוטר של גליל נייר טואלט- סליחה מראש על הדימוי).
מסדרים את הכדורים במגש משומן ומתפיחים שוב כחצי שעה.
מסדרים את הלחמניות על תבנית מכוסה בנייר אפייה, מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום, (אפשר להוסיף מלח גס) ומכניסים לתנור שחומם מראש, ב-0 180 לכ-25 דקות (עד שמזהיב)
טיפ- אפשר לשחק עם היחס של הסוכר והמלח לקבל לחמנייה מלוחה או מתוקה יותר.