מתכונים, אוכל, ילדים, לגדול, מרק, ארטישוק, מיטבר • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למרק ארטישוק ירושלמי

מתכון לארבעה סועדים

 

 

 

מרכיבים:

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לקוביות

200 גרם תפוח אדמה חתוך ומקולף לקוביות

שני בצלי שאלוט קצוצים

שתי שיני שום קצוצות

שתי כפות חמאה

כוס מרק עוף

1 ליטר מים

חצי מיכל שמנת מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט גרגירי קצח

 

אופן הכנה:

מטגנים בסיר את הבצלים והשום בחמאה. מוסיפים את קוביות הארטישוק ירושלמי ואת תפוחי האדמה ומטגנים כעשר דקות. מוסיפים את המים וחצי כוס מרק עוף, ומבשלים בערך כעשרים דקות, עד שהירקות מתרככים. טוחנים בבלנדר מסננים ומחזירים לסיר. מבשלים עשר דקות נוספות ומוסיפים את השמנת ואת מרק העוף שנותר. מתבלים במלח ופלפל. מעבירים לצלחת עמוקה. מעטרים בכמה גרגירי קצח ומגישים.

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 10/05/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו