, מסעדת לחם יין, את כל רכיבי הבצק לשים בתוך קערה עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בצד לשעה וחצי לתפיחה. יש להשאיר את הבצק • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לפירושקי

כמות לכ- 20 יח'.

באדיבות מסעדת לחם יין

 

מרכיבים:

בצק-

300 גרם קמח

25 גרם שמרית

1/3 כוס שמן

200 מל' חלב

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

מילוי-

400 גרם שייטל

400 גרם שפונדרה

2 בצלים קצוצים דק

20 מל' שמן

מלח, פלפל לפי הטם

לסיום-

ביצה טרופה

 

אופן הכנה:

בצק- את כל רכיבי הבצק לשים בתוך קערה עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בצד לשעה וחצי לתפיחה. יש להשאיר את הבצק במקום חם כשהוא מכוסה כדי שהתפיחה תהיה טובה.

מילוי- את השייטל והשפונדרה חותכים גס ומכניסים לתוך סיר עם מים רותחים. מבשלים את הבשר כ- 3 שעות על אש נמוכה. לאחר מכן מטגנים בצל במחבת עד לשקיפות. טוחנים את הבשר ומוסיפים אותו למחבת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד.

לפירושקי- מרדדים את הבצק לעובי של כ- 3 מ"מ וחותכים עיגולים בקוטר של כ- 10 ס"מ. בכל עיגול מניחים כ-2 כפות גדושות של בשר וסוגרים היטב. מניחים בתבנית משומנת מושחים ביצה טרופה מעל. מכניסים לתנור אפייה ב- 150 מעלות למשך כחצי שעה.

מומלץ להגיש חם לצד בורשט. בתיאבון!

 

"לחם יין"-דרך החורש 4, קריית סביונים, יהוד- מונסון. 03-6321793.

שעות פעילות: א'-ה'- 08:00-02:00, ו'- 08:00-15:00, מוצ"ש- 02:00.

הכתבה נוצרה בתאריך : 06/02/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו