פעילויות לילדים, אטרקציות, חוגים לילדים, ימי הולדת ואירועים לילדים • לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

בכיס הקטן

לכל עדה יש את הכיסון שלה. הבצק הממולא. לילדים מחכה הפתעה בפנים ואין משביע מזה. הנה מקבץ מתכונים עולמי.

מאת: תמר מור


מתכון לסמבוסק עיראקי-באדיבות צימרמן

מרכיבים: לבצק:
500 גרם קמח
1/2 1 שקיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח

מים פושרים, על פי הצורך

למילוי:
250 גרם גרגירי חומוס יבשים, שהושרו במים למשך הלילה.
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 כפית מלח

1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה חריפה

שמן

אופן הכנה:

למילוי: בסיר לחץ, מבשלים את החומוס במים, למשך כ- 20 דקות. מסננים וטוחנים.

מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה. מוסיפים את החומוס הטחון ואת התבלינים מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות נוספות. מורידים מהאש ומקררים.
לבצק: מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק עד שמתקבלת עיסה אחידה אשר ניתנת לעיבוד. מחלקים את הבצק לכדורים. מתפיחים לכ- 10 דקות.

מרדדים כל כדור בצק ויוצרים עיגול שטוח. ממלאים בחומוס עם הבצל וסוגרים. מטגנים בשמן עמוק משני

הצדדים עד שהסמבוסק מזהיב.

 

הצעת הגשה:

לצד ירקות, טחינה ועמבה.

 

מתכון לגיוזה במילוי בקר ובטטות בחלב קוקוס

באדיבות מסעדת מאקי

בצק גיוזה/ שומאי

מרכיבים:

1 ק"ג קמח לבן מנופה

 3 כוסות מים חמים

 

אופן הכנה:

לשים עד לקבלת בצק אחיד.

למילוי-

מרכיבים:

1/2 קילו בקר               

2 בטטות מבושלות ומעוכות

1/2 כוס חלב קוקוס

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 2-3 מ"מ וחותכים לעיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים מעט מהמילוי במרכז, מקפלים ל-2 ומהדקים את השוליים והקצוות. מאדים במכשיר אידוי או בסיר אידוי למשך 10 דקות.

לאחר מכן מטגנים במחבת עד שתחתית הבצק מזהיבה במעט שמן. מגישים מיד עם סויה.

 

מתכון לחינקלי

באדיבות מגולי שרה משל, צימרמן

 

מרכיבים:

לבצק:

קילו קמח

שתיים ורבע כוסות מים

ביצה אחת

למילוי:

חצי קילו בשר בקר

2 בצלים חתוכים דק

4 שיני שום כתושות

פלפל שחור, מלח על פי הטעם

חצי כוס מים

 

אופן הכנה:

את רכיבי הבצק לשים יחד בקערה כשאת המים יוצקים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. מניחים למנוחה בקערה מכוסה במגבת לחה למשך שעה וחצי לפחות.

 

את מרכיבי המילוי מערבבים יחד לתוך קערה נפרדת, מכסים במכסה, ומניחים במקרר למשך שעה (על מנת שהבשר יספוג את כל הנוזלים).

 

בזמן שהמילוי במקרר מרדדים את הבצק עד לקבלת בצק דביק וקל בעובי של כ-

3 מ"מ.

כעבור שעה יוצרים מהבצק עיגולים בגודל כף היד.

מוציאים את הבשר מהמקרר, ומניחים מעט מכמות הבשר במרכז הבצק וסוגרים אותו טוב כמו כיס. מחממים מים או ציר עוף בסיר לרתיחה ומבשלים את הכיסונים לכ- 8 דקות.

מגישים בקערה עם מעט מהציר ובצל ירוק קצוץ למעלה.

 

מתכון לסמוסה

באדיבות אינדירה

מתכון ל- 10 יחידות-

 

סמוסה ירקות של אינדירה

מרכיבים:

מילוי-

2 כוסות של מחית לא אחידה של תפו"א

חצי כוס של אפונה ירוקה מבושלת

חצי כפית שטוחה של פלפל שחור טחון

כפית שטוחה אבקת צ'ילי

חופן כוסברה קצוצה

כפית אבקת חילבה

כפית אבקת אניס

חצי כפית שטוחה כורכום

חופן ג'ינג'ר מגורד

פלפל צ'ילי חתוך קטן

20 יחידות קשיו

שמן

בצק-

1/3 כוס שמן

כוס של קמח עדשים מנופה

כפית וחצי אבקת אפייה

רבע כפית מלח

כוס מים קרים

אופן הכנה:

למילוי- במחבת עם מעט שמן מוסיפים את הצ'ילי הירוק ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את האפונה הירוקה, הג'ינג'ר הכוסברה הקצוצה, החילבה, הפלפל השחור, האניס, הכורכום ומעט מלח, ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את מחית תפו"א האדמה, מערבבים יחד ומטגנים למשך 5-6 דקות נוספות.

מוסיפים את הקשיו, מנמיכים את האש ומבשלים לרבע שעה נוספת. מכבים את האש ומנחים בצד להצטנן.

 

לבצק- בקערה מניחים את הקמח, קורט מלח, אבקת אפייה והשמן.

מוסיפים מעט מים קרים ולשים עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. נותנים לבצק לנוח למשך חצי שעה כאשר הוא עטוף במגבת לחה. לאחר מחצית השעה לשים שוב ומרדדים על משטח מקומח.

בעזרת כוס יוצרים מהבצק עיגולים קטנים בקוטר של 5 ס"מ. משטחים כל עיגול וממלאים בכף גדושה מהתערובת. סוגרים את הבצק בצורת פירמידה, מהדקים ומטגנים בסיר עם שמן עמוק שחומם מראש עד הזהבה.

 

מתכון לקרפעלך

 

 

 

מרכיבים:

בצק-

קילו קמח

2 תפוחי אדמה עשויים כמחית

4 ביצים

מלח לפי הטעם

חצי כוס שמן

מילוי-

חצי קילו בשר עם מעט שומן

2 בצלים קצוצים

2 ביצים

100 ג' כבד עוף

פלפל שחור, מלח לפי טעם

 

אופן הכנה:

לבצק- מערבבים את כל המרכיבים יחד עד ליצירת עיסה אחידה.

מילוי- מטגנים את הבשר, הכבד והבצל הקצוץ יחד עד להשחמה. לאחר הטיגון טוחנים את הכבד והבצל במטחנת בשר, מוסיפים את הביצים, הפלפל שחור והמלח ומערבבים שוב.

את הבצק מרדדים ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. את העיגולים ממלאים במילוי וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק. לאחר מכן מבשלים כ – 15 ד' במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.

את הקרפלך המוכנים ניתן לטגן במחבת בשמן עמוק או להוסיף ללא טיגון למרק עוף.

 

מתכון לפירושקי

באדיבות מסעדת לחם יין

כמות לכ- 20 יח'.

מרכיבים:

בצק-

300 גרם קמח

25 גרם שמרית

1/3 כוס שמן

200 מל' חלב

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

מילוי-

400 גרם שייטל

400 גרם שפונדרה

2 בצלים קצוצים דק

20 מל' שמן

מלח, פלפל לפי הטם

לסיום-

ביצה טרופה

 אופן הכנה:

בצק- את כל רכיבי הבצק לשים בתוך קערה עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בצד לשעה וחצי לתפיחה. יש להשאיר את הבצק במקום חם כשהוא מכוסה כדי שהתפיחה תהיה טובה.

מילוי- את השייטל והשפונדרה חותכים גס ומכניסים לתוך סיר עם מים רותחים. מבשלים את הבשר כ- 3 שעות על אש נמוכה. לאחר מכן מטגנים בצל במחבת עד לשקיפות. טוחנים את הבשר ומוסיפים אותו למחבת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד.

לפירושקי- מרדדים את הבצק לעובי של כ- 3 מ"מ וחותכים עיגולים בקוטר של כ- 10 ס"מ. בכל עיגול מניחים כ-2 כפות גדושות של בשר וסוגרים היטב. מניחים בתבנית משומנת מושחים ביצה טרופה מעל. מכניסים לתנור אפייה ב- 150 מעלות למשך כחצי שעה.

מומלץ להגיש חם לצד בורשט.

עוד מתכונים לראש השנה

 

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 06/02/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו