מתכוני קינוחים, זיו שלף, קייטרינג שלף, תחרת סוכר- במיקסר מעבדים את הסוכר והקמח למשך דקה -עד להתמזגות. מוסיפים את מיץ התפוזים מערבבים שוב • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למגדל תותים

באדיבות השף זיו שלף , שלף קייטרינג

 

צילום דן פרץ

מרכיבים ל-6 מנות: 

1/2 קילו תותים נקיים חתוכים בקצוות (שיוכלו לעמוד ישר)

תחרת סוכר-

80 גרם מיץ תפוזים

260 גרם סוכר

65 גרם קמח

65 גרם חמאה מומסת

קרם פטיסייר-

1/2 ליטר חלב

125 גרם סוכר

3 חלמונים

40 גרם קורנפלור

1/2 מקל וניל חצוי לאורכו או כפית תמצית וניל

רוטב שוקולד-

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

תחרת סוכר- במיקסר מעבדים את הסוכר והקמח למשך דקה -עד להתמזגות. מוסיפים את מיץ התפוזים מערבבים שוב למשך דקה ומוסיפים את החמאה. מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות ובתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים במרחק של 10 ס"מ חצי כפית מהבלילה (הבלילה תופחת ולכן חשוב המרחק). מכניסים לתנור עד שמתקבל גון שחום. מקררים ומפרידים את התחרה מנייר האפייה. לכל מנה 4 תחרות סוכר.

קרם פטיסייר- בסיר מחממים את החלב ומקל הווניל ומביאים לרתיחה. בקערה נפרדת מעבירים את החלמונים והקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את החלב לקערה בהדרגה- על מנת שהחלמונים לא יתבשלו ומערבבים. מחזירים בחזרה לסיר על אש בינונית. מערבבים ללא הפסקה עד שהבלילה מסמיכה. מעבירים את הבלילה לקערה נקייה ומשאירים להתקרר.

שוקולד- מרתיחים את השמנת על אש בינונית, מוסיפים את השוקולד ומערבבים יחד ללא הפסקה עד לקבלת מרקם אחיד נוזלי.

סידור המנה- מזליפים בצלחת מעט מקרם הפטיסייר, מניחים תחרת סוכר מעל ומסדרים את התותים בצורה ישרה. מניחים מעל חוד תחרת סוכר, קרם פטסייר ומעל עוד תותים. בין התותים מזליפים מהקרם וכך יוצרים את המגדל. לפני ההגשה מזליפים מעל את רוטב השוקולד.

בתיאבון.  

 

 

שלף קייטרינג, בהנהלת השף זיו שלף- עלומים 15 סביון. 054-6655920

הכתבה נוצרה בתאריך : 20/02/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו