, מתכון לפילה בקר על אספרגוס של זיו שלף, פילה בקר על אספרגוס עם ריבת בצל וקונפי שום של השף זיו שלף משלף קייטרינג • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לפילה בקר על מצע אספרגוס

באדיבות השף זיו שלף , שלף קייטרינג

 

 צילום דן פרץ

 

מרכיבים:

2 נתחי פילה (כל נתח 200 גרם)

10 גבעולי אספרגוס

3 בצלים גדולים

חצי כוס ציר בקר

15 שיני שום

כוס חלב

חמאה

שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

לקונפי שום- מבשלים את שיני השום עם כוס חלב עד לאידוי מלא של החלב וריכוך מלא של השום. טוחנים, ממליחים ומפלפלים.

את הבצלים חותכים לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם חמאה על אש קטנה עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס ציר בקר וממשיכים לבשל למשך 30-40 דקות עד להשחמה של הבצל ואידוי הנוזלים. מתבלים במעט פלפל ומלח וטוחנים את הבצל.

צורבים את נתחי הפילה על מחבת למשך 3-4 דקות מכל צד עם כף שמן זית. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.

על מחבת טפלון מקפיצים את האספרגוס עם כף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם למשך דקה ומניחים בצד.  

 

סידור המנה-מסדרים 5 גבעולי אספרגוס בכל צלחת הגשה, מעל מניחים את נתח הפילה.יוצרים כדור שטוח מעט של בצל קונפי ומניחים מעל. סביב מקשטים עם נקודות שום קונפי.  

 

בתיאבון

שלף קייטרינג, בהנהלת השף זיו שלף- עלומים 15 סביון. 054-6655920

הכתבה נוצרה בתאריך : 05/03/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו