הרשמו למועדון לגדול בחינם הרשמו למועדון לגדול בחינם
באינדקס לגדול ניתן למצוא מגוון אטרקציות לילדים, חוגים, פעילויות, מסעדות, מפעילי ימי הולדת, מקומות לנופש משפחתי ועוד...

אני מחפש/ת:

פרסמו אצלנו
בית >מגזין אוכל לילדים > מכינים צ'יפס עם הילדים

מגזין אוכל לילדים

מכינים צ'יפס עם הילדים

הכתבה נוצרה בתאריך : 22/04/2008
שיתוף עם חברים בפייסבוק

תפוח אדמה הוא אחד המאכלים האהובים על הילדים. כתבה זו תעשה לכם בית ספר לצ'יפס ועוד כמה דברים. הסוד, אגב, נעוץ גם בבחירה של תפוח האדמה. הכינו קולפן ובקבוק קטשופ ענק לילדים

מאת: רוני פוקס

 

אם לא ידעתם, אז בעולם קיימים כמה אלפי סוגי זנים של תפוחי אדמה. אצלנו יש קצת פחות (רק כמה עשרות), ורק בודדים שמתאימים לצ'יפס. הסיבה נעוצה במרקם של תפוח האדמה. רוב הזנים רטובים מדי, בעלי יותר מדי עמילן, או יותר מדי סוכר (מה שגורם לתפוד להשחיר טרם זמנו בטיגון). הזן שהכי מומלץ להכנת צ'יפס הוא הדזירה ההולנדי (זה עם הקליפה האדומה). למזלכם הוא גם מצוי כרגע בשפע בשווקים והחנויות. כל השאר כבר נעוץ בטכניקה.  

 

 צ

מתכון לצ'יפס קלאסי

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה

שמן עמוק לטיגון

אופן הכנה:

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות דקות. משרים את רצועות תפוחי אדמה במים קרים למשך שעה על מנת להוציא החוצה את כל העמילן.

מייבשים את תפוחי האדמה היטב ומטגנים אותם בטמפרטורה בינונית למידת חצי עשייה (עד הלבנה). מוציאים החוצה מייבשים על נייר סופג ומקררים לטמפרטורת חדר. לפני הגשה מחזירים את הצ'יפס לטיגון סופי בשמן חם כדי שהוא יקבל צבע זהוב, מרקם קריספי מבחוץ ורכות נעימה מבפנים.

 

מתכון קוטג' פרייז

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה

מלח גס

פפריקה

אופן הכנה:

שוטפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים עבים (כמו פלחי תפוז) עם הקליפה. מחממים תנור ל- 150 מעלות חום. מסדרים את הפלחים בתבנית אפייה ומעל מפזרים מעט מלח גס ופפריקה (ניתן להוסיף טימין, מוסיף טעם מעניין יותר). מכניסים לתנור אפייה למשך חצי שעה.

 

מתכון להום פרייז

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה

מלח גס

אופן הכנה:

שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה. חותכים את התפוח האדמה לקוביות קטנות ומטגנים אותן בטיגון עמוק ל- 5-10דקות. מפזרים מעל תפוחי האדמה מלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות למשך רבע שעה כדי ליצור מעטפת קריספית ולבסוף מפזרים מעט מלח גס. בדרך כלל הום פרייז מוגש עם רוטב מתוק המורכב מצ'ילי מתוק,שמנתמתוקה לבישול וחמאה מזוקקת. מבשלים כחצי כוס מכל מרכיב במחבת עד לצמצום של שליש מהכמות המקורית. לפני הגשת המנה מקפיצים את תפוחי האדמה עם כמות נדיבה של רוטב עד שהם מתחממים ומקבלים ציפוי יפה. בתיאבון!

 

ניתן לשדרג את כל מנות תפוחי האדמה עם פטרוזיליה קצוצה , טימין או פפריקה לפי הטעם. 

עוד מתכונים שילדים יכולים להכין

קופונים לאטרקציות
ותקבלו את כל העדכונים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות לכתבה:
Top