, מתכון ל, מתכונים ל, מתכוני ילדים, מתכונים לילדים, מתכון לתבשיל עוף, מתכונים לתבשילי עוף • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לעוף פיקטה (תבשיל ביין)

מרכיבים:

8 חתיכות חזה עוף (בלי עור)-רצוי חזה עוף מוכן לשניצל

1/2 כוס קמח לבן רגיל

1.5 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

100 גרם חמאה

1 כף שמן זית

1 כוס יין לבן יבש

3 כפות מיץ לימון

1 לימון פרוס דק

4 כפות צלפים

להגשה-

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות ומבושלות בחמאה

 

אופן הכנה:

פורסים את חזה העוף לרצועות רחבות ודקות. מקמחים את העוף, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה.

מטגנים במחבת גדולה את רצועות העוף בשמן זית וחמאה למשך דקה עד שתי דקות מכל צד ומניחים את הרצועות על נייר סופג.

את שמן הטיגון ממשיכים לחמם וכשהשמן מספיק חם מוסיפים את היין ומגרדים את תחתים המחבת לשחרור הטעמים. לאחר מכן מוסיפים למחבת את המיץ לימון, רצועות העוף ופרוסות הלימון.

ממשיכים לבשל עד לקבלת מרקם סמיך של נוזלים ומוסיפים את הצלפים. ממשיכים לטגן עוד 3 דקות והמנה מוכנה.

להגשה: מניחים את העוף בצלחת מעל מקשטים עם הפטרוזיליה והפטריות. 

 

בתיאבון.  

הכתבה נוצרה בתאריך : 06/05/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו