מרכיבים:
בצק-
מילוי-
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
2 כוסות דלעת אפויה בתנור- ללא נוזלים\ סחוטה מנוזלים
1 כף קמח לבן
1 כפית קינמון
1 כפית ג'ינג'ר מגורד (טרי)
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית ציפורן
1/4כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית מלח
1 וחצי כוס שמנת מתוקה
2 כפות ליקר "גראנד מרינייאר" או ליקר תפוזים אחר
מרכיבים לשמנת ג'ינג'ר המלווה את הפאי בזמן הגשה-
1 שמנת מתוקה
1 כף קוניאק
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות שמנת חמוצה
2 כפיות ג'ינג'ר מסוכר- קצוץ
אופן הכנה:
בצק- לחמם את תנור האפייה לדרגה של 200 מעלות. את החמאה לערבל בקערה של מעבד מזון עד שמתקבל מרקם רך. להוסיף את הקמח ולערבל עד לקבלת גושים. להוסיף את המים ולערבל עד שמתקבל עיסת בצק אחיד( לשים לב לא לערבל יותר מידי). לצנן את הבצק במקרר למשך שעתיים. מרדדים את הבצק לאחר הצינון לעובי של
מילוי- בקערת מערבל מזון, להקציף יחדיו את הביצים והסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה. לצקת את הבלילה על הבצק החצי אפוי. לאפות בתנור כ- 3/4 שעה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
את הקיש רצוי להגיש בליווי שמנת ג'ינג'ר
שמנת ג'ינג'ר- להקציף את השמנת המתוקה בקערת מערבל מזון. לערבב ולהוסיף את כל יתר המרכיבים של הציפוי לקערה עם השמנת המוקצפת. לבסוף יוצקים את השמנת המוקצפת.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים