מרכיבים:
שפונדרה שלמה ללא עצם בגודל 3-4 קילו
מילוי-
1 וחצי קילו ארטישוק ירושלמי
מלח, פלפל לפי הטעם
שמן זית
אופן הכנה:
מקלפים את הארטישוק וחותכים לאורכו. משמנים תבנית אפייה ובוזקים מעט פלפל ומלח. מסדרים את הארטישוק בתבנית. מחממים תנור מראש לחום של 200 מעלות ומכניסים את הארטישוק לתנור עד לריכוך.
ממליחים ומפלפלים את השפונדרה ולאורך כל מרכז הנתח מפזרים את הארטישוק ואגוזי הלוז. מחממים תנור ל- 250 מעלות. מעבירים בעדינות את השפונדרה לתבנית קושרים את הנתח היטב. מכניסים לתנור למכת חום של- 10 דקות. לאחר מכן מנמיכים את החום לדרגה בינונית (באופן יחסי למידת החום שבה השפונדרה הייתה). ממשיכים לעוד שעה של בישול.
אופן הגשה: מומלץ להגיש לצד ירקות מאודים וחרדל דיז'ון.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים