מתכון לארבעה סועדים:
מרכיבים:
1.5 קילו שפונדרה עם עצם, חתוך בין העצמות.
2 כוסות קמח מתובל בכפית של פלפל וכפית מלח
1 כוס שמן
5 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
3 בצלים חתוכים לקוביות ומטוגנים
4 מקלות סלרי חתוכים לעיגולים
2 כוסות יין אדום
גרמולטה לפי הטעם- 1 קליפת תפוז מגורד, 1 קליפת לימון מגורדת, 2 שיני שום קצוצות, 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה- הכול מעורבב יחדיו.
אופן הכנה:
מקמחים את השפונדרה בקמח המתובל ומטגנים בסיר עם שמן עד להשחמה. לאחר השחמת הנתח מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט הגרמולטה. מכסים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים את הקדירה למשך 3-4 שעות.
אופן הגשה: מגישים את האוסובוקו על אורז לבן (בישול ביתי רגיל) ומעל יוצקים מהגרמולטה.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים