מתכון לשמונה סועדים:
מרכיבים:
1.5 קילו בשר שפונדרה חתוך בלי עצם
1/2 בקבוק יין לבן יבש
6 שיני שום שלמים
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות כמון
3 בצלים חתוכים ומטוגנים
קילו בצלצלים קטנים מקולפים
6 גזרים מקולפים ופרוסים
קילו ערמונים מקולפים
שמן לטיגון
מלח, פלפל לפי הטעם
רושדי-
8 תפוחי אדמה קלופים
8 כפות חמאה נוזלית
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
שפונדרה- עם מעט שמן, משחימים בסיר גדול את בשר השפונדרה. מוסיפים את הבצל המטוגן, הפפריקה והכמון לשחרור הטעמים. לאחר השחמת הנתח מכל צד, מוסיפים יין לבן, שיני שום, בצלצלים, גזרים פרוסים, ערמונים, מלח ופלפל על פי הטעם ומים עד לכיסוי התבשיל. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לאש קטנה ביותר ומבשלים כשלוש שעות.
רושדי- מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת פומפייה גסה בקערה. סוחטים את המים החוצה, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ומחלקים לשמונה מנות בצורת לביבות. במחבת טפלון מחממים שמן, מטגנים את הלביבות (להיזהר שלא יתחברו אחד עם השני) על אש קטנה מכל צד. לאחר הזהבה יפה של תפוחי האדמה מורידים אותם מהאש.
אופן הגשה: מניחים את הרושדי במרכז הצלחת בעודו חם ומעל מניחים את קדרת השפונדרה.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים