, מתכון ל, מתכונים ל, מתכון למר, מתכוני מרק, מתכוני מרקים, מתכונים לילדים, מתכוני ילדים, מתכון למרק אינדונזי • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למרק אינדונזי (ירקות)

מרכיבים:

225 גרם שעועית ירוקה או לוביה

5 כוסות מים עם מלח

1 שום קצוץ

5 אגוזי מקדמיה קצוצים

קובייה אחת של ממרח שרימפס (ניתן לרכוש בחנויות)

3 כפיות גרעיני כוסברה קלויים בתנור

2 כפות שמן רגיל או שמן חמניות

1 בצל פרוס דק

400 גרם חלב קוקוס

2 עלי דפנה

250 גרם נבטים סיניים טריים (אלתאפא)

8 פרוסות לימון ללא קליפה (פילה לימון)

2 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

מבשלים את השעועית במים עם המלח עד לריכוך. לסנן את השעועית החוצה ולשמור את המים בצד. לטחון במעבד מזון שום, אגוזי מקדמיה, ממרח שרימפס וכוסברה עד לקבלת מחית עם מרקם דק ואחיד.

בסיר נפרד מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות. לסנן את הבצל ובאותו הסיר לטגן את המחית שעברה טחינה כ- 2 דקות בלבד. להוסיף את המים שנותרו מבישול השעועית ולהוסיף את חלב הקוקוס, עלי הדפנה ולבשל למשך 20 דקות. לאחר מכן להוסיף 2/3 מכל המרכיבים הבאים: בצל, שעועית, נבטים, מיץ לימון, מלח, פלפל ופילה הלימון למרק (1/3 מהכמות הנשארת לכל מרכיב מיועדת לקישוט המרק). להמשיך לבשל עוד 10 דקות והמרק מוכן להגשה.

 

להגשה: את המרק יוצקים לתוך צלחת הגשה עמוקה ולקישוט, את הרכיבים ששמרנו בצד מניחים בעדינות במרכז הצלחת.

 

בתיאבון.  

הכתבה נוצרה בתאריך : 06/05/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו