מרכיבים:
5 כוסות מים עם מלח
1 שום קצוץ
5 אגוזי מקדמיה קצוצים
קובייה אחת של ממרח שרימפס (ניתן לרכוש בחנויות)
3 כפיות גרעיני כוסברה קלויים בתנור
2 כפות שמן רגיל או שמן חמניות
1 בצל פרוס דק
2 עלי דפנה
8 פרוסות לימון ללא קליפה (פילה לימון)
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
מבשלים את השעועית במים עם המלח עד לריכוך. לסנן את השעועית החוצה ולשמור את המים בצד. לטחון במעבד מזון שום, אגוזי מקדמיה, ממרח שרימפס וכוסברה עד לקבלת מחית עם מרקם דק ואחיד.
בסיר נפרד מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות. לסנן את הבצל ובאותו הסיר לטגן את המחית שעברה טחינה כ- 2 דקות בלבד. להוסיף את המים שנותרו מבישול השעועית ולהוסיף את חלב הקוקוס, עלי הדפנה ולבשל למשך 20 דקות. לאחר מכן להוסיף 2/3 מכל המרכיבים הבאים: בצל, שעועית, נבטים, מיץ לימון, מלח, פלפל ופילה הלימון למרק (1/3 מהכמות הנשארת לכל מרכיב מיועדת לקישוט המרק). להמשיך לבשל עוד 10 דקות והמרק מוכן להגשה.
להגשה: את המרק יוצקים לתוך צלחת הגשה עמוקה ולקישוט, את הרכיבים ששמרנו בצד מניחים בעדינות במרכז הצלחת.
בתיאבון.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים