מתכון לשני סועדים:
מרכיבים:
2 נתחי פילה (כל נתח
10 גבעולי אספרגוס
3 בצלים גדולים
חצי כוס ציר בקר
15 שיני שום
כוס חלב
חמאה
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
פילה- צורבים את נתחי הפילה על מחבת למשך 3-4 דקות מכל צד עם כף שמן זית. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.
אספרגוס- על מחבת טפלון מקפיצים את האספרגוס עם כף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם למשך דקה ומניחים בצד.
קונפי בצל- את בצלים חותכים לקוביות קטנות ומטגנים עם חמאה על אש קטנה עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס ציר בקר וממשיכים לבשל למשך 30-40 דקות עד להשחמה של הבצל ואידוי הנוזלים. מתבלים במעט פלפל ומלח וטוחנים את הבצל.
קונפי שום- מבשלים את שיני השום עם כוס חלב עד לאידוי מלא של החלב וריכוך מלא של השום. טוחנים, ממליחים ומפלפלים.
סידור המנה- מניחים 5 גבעולי אספרגוס בכל צלחת הגשה, מעל מניחים את נתח הפילה, מעל יוצרים כדור שטוח מעט של בצל קונפי ומסביב מקשטים עם נקודות שום קונפי.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים