מתכון לעשרה סועדים:
החומרים:
לרביולי-
7 ביצים מס' 2
מים על פי הצורך (בערך 1/3 כוס)
למילוי-
חצי קילו בשר שפונדרה
ליטר ציר בקר
לארטישוק-
8 ארטישוקים נקיים
שמן זית בגובה של חצי ס"מ בסיר
חצי כפית מלח
אופן הכנה:
לבצק הרביולי- מערבבים את כל רכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד ומניחים במקרר למשך לילה או לפחות שעתיים.
למילוי רביולי- משחימים את הבשר מכל צד עם מעט שמן בסיר. לאחר ההשחמה מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומבשלים למשך שלוש שעות עד להתפוררות הבשר. ממליחים ומפלפלים קלות, מסננים ומשאירים בצד להתקרר. שומרים את הרוטב.
הכנת הרביולי- מרדדים את בצק הרביולי ויוצרים עיגולים לפי הגודל הרצוי (עיגול אחד גדול יותר מהשני). על העיגול הקטן מניחים את המילוי מורחים בדפנות מים ומעל סוגרים את הרביולי עם העיגול הגדול יותר. מהדקים היטב את קצוות הבצק ומעבירים לסיר עם מים חמים. מבשלים למשך 6-8 דקות ומקררים.
הארטישוק- מחממים שמן בסיר ומוסיפים בעדינות את לבבות הארטישוק. מטגנים קלות למשך דקה בכל צד ומוסיפים מים עד לכיסוי הלבבות. מוסיפים חצי כפית מלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית למשך 10 דקות. לאחר מכן מעבירים את הלבבות לקירור על צלחת וחותכים אותם לרבעים.
הגשה- מניחים שלושה רבעי ארטישוק בצלחת הגשה, מעל מניחים את הרביולי, מפזרים את הפקאן ויוצקים מהרוטב שהתקבל מבישול השפונדרה.
· רצוי להגיש את המנה עם פרמז'ן.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים