, מתכון ל, מתכונים ל, מתכוני שפונדרה, מתכוני בשר, מתכונים לבשר, מתכונים לילדים, מתכוני ילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לרביולי במילוי שפונדרה על מצע לבבות ארטישוק ופקאן

מתכון לעשרה סועדים:

החומרים:

לרביולי-

500 גרם קמח דורום

500 גרם קמח לבן

7 ביצים מס' 2

מים על פי הצורך (בערך 1/3 כוס)

למילוי-

חצי קילו בשר שפונדרה

ליטר ציר בקר

לארטישוק-

8 ארטישוקים נקיים

שמן זית בגובה של חצי ס"מ בסיר

חצי כפית מלח

200 גר' פקאן קלוי וקצוץ

 

אופן הכנה:

לבצק הרביולי- מערבבים את כל רכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד ומניחים במקרר למשך לילה או לפחות שעתיים.

למילוי רביולי- משחימים את הבשר מכל צד עם מעט שמן בסיר. לאחר ההשחמה מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומבשלים למשך שלוש שעות עד להתפוררות הבשר. ממליחים ומפלפלים קלות, מסננים ומשאירים בצד להתקרר. שומרים את הרוטב.

הכנת הרביולי- מרדדים את בצק הרביולי ויוצרים עיגולים לפי הגודל הרצוי (עיגול אחד גדול יותר מהשני). על העיגול הקטן מניחים את המילוי מורחים בדפנות מים ומעל סוגרים את הרביולי עם העיגול הגדול יותר. מהדקים היטב את קצוות הבצק ומעבירים לסיר עם מים חמים. מבשלים למשך 6-8 דקות ומקררים. 

הארטישוק- מחממים שמן בסיר ומוסיפים בעדינות את לבבות הארטישוק. מטגנים קלות למשך דקה בכל צד ומוסיפים מים עד לכיסוי הלבבות. מוסיפים חצי כפית מלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית למשך 10 דקות. לאחר מכן מעבירים את הלבבות לקירור על צלחת וחותכים אותם לרבעים.

הגשה- מניחים שלושה רבעי ארטישוק בצלחת הגשה, מעל מניחים את הרביולי, מפזרים את הפקאן ויוצקים מהרוטב שהתקבל מבישול השפונדרה.

 

·         רצוי להגיש את המנה עם פרמז'ן.

הכתבה נוצרה בתאריך : 06/05/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו