, מתכון ל, מתכוני ילדים, מתכון לילדים, מתכונים ל, מתכוני מרק, מתכון למרק • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון למרק לקסה (מרק מלזי)

מתכון לחמישה סועדים:

מרכיבים:

300 גרם דג נקי חתוך לקוביות (לא חשוב איזה דג)

אטריות אורז מבושלות במים רותחים (הכנה ביתית רגילה)

למחית-

2 גבעולי למון גראס נקיים קצוצים

2 שיני שום

צ'ילי אחד יבש

2 כפות שמן

כף ג'ינג'ר קצוץ

כפית כורכום

לבישול המרק-

600 מ"ל ציר סרטנים\דגים (עדיפות לסרטנים)

400 מ"ל חלב קוקוס (פחית אחת)

כף מחית תמרינדי

2-4 נאם פלה – רוטב דגים (קיים בכל חנות אסייתית)

מלח פלפל לפי הטעם

לקישוט- כוסברה קצוצה

 

אופן הכנה:

טוחנים במעבד מזון את מרכיבי המחית עד לקבלת עיסה אחידה. בסיר מטגנים את המחית שנוצרה עם מעט שמן(כף) עד לקבלת מרקם מושחם. לאחר מכן את מוסיפים את שאר המרכיבים: ציר הסרטנים, חלב קוקוס, מחית תמרינדי, ורוטב הדגים. מתבלים בפלפל ומלח. מביאים לרתיחה. משפרים טעמים ומוסיפים את קוביות הדג פנימה. ממשיכים לבשל למשך 10 דקות נוספות (עד להכנת הדג).

הגשה- יוצקים מהמרק לצלחות הגשה, מוסיפים את אטריות האורז ולקישוט והוספת טעם- ניתן לפזר כוסברה קצוצה.

 

בתיאבון.  

הכתבה נוצרה בתאריך : 06/05/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו