מתכון לחמישה סועדים:
מרכיבים:
אטריות אורז מבושלות במים רותחים (הכנה ביתית רגילה)
למחית-
2 גבעולי למון גראס נקיים קצוצים
2 שיני שום
צ'ילי אחד יבש
2 כפות שמן
כף ג'ינג'ר קצוץ
כפית כורכום
לבישול המרק-
600 מ"ל ציר סרטנים\דגים (עדיפות לסרטנים)
400 מ"ל חלב קוקוס (פחית אחת)
כף מחית תמרינדי
2-4 נאם פלה – רוטב דגים (קיים בכל חנות אסייתית)
מלח פלפל לפי הטעם
לקישוט- כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
טוחנים במעבד מזון את מרכיבי המחית עד לקבלת עיסה אחידה. בסיר מטגנים את המחית שנוצרה עם מעט שמן(כף) עד לקבלת מרקם מושחם. לאחר מכן את מוסיפים את שאר המרכיבים: ציר הסרטנים, חלב קוקוס, מחית תמרינדי, ורוטב הדגים. מתבלים בפלפל ומלח. מביאים לרתיחה. משפרים טעמים ומוסיפים את קוביות הדג פנימה. ממשיכים לבשל למשך 10 דקות נוספות (עד להכנת הדג).
הגשה- יוצקים מהמרק לצלחות הגשה, מוסיפים את אטריות האורז ולקישוט והוספת טעם- ניתן לפזר כוסברה קצוצה.
בתיאבון.
פרסמו אצלנו
שיתוף
קופונים